Адв. Марковски: Системата на МВР трябва да се прочисти

Според него смъртта на таксиметровия шофьор не може да бъде определена като умишлено убийство
Обновена: 11 окт 2022 21:45 | 11 окт 2022 21:37, Красимир Ангелов
16

Таксиметровите шофьори поискаха законодателни промени, след като техен колега почина при побой в София. Какво може да се промени?

По думите на адвокат Димитър Марковски в ефира на "Денят ON AIR приемането на условията на шофьорите са едно разумно решение.

"Проблемът беше наболял от доста дълго време. В повечето европейски държави е прието да има видеорегистратор и паник бутон за хората, работещи в тъмната част на денонощието", заяви Марковски

Още по темата
По думите му е много важно да бъде изготвена съдебно-медицинската експертиза, която да разкрие има ли връзка между побоя и настъпилата смърт.

"Ако се установи, че човекът е починал от съдов инцидент, обвиненият не може да носи наказателна отговорност за умишлено убийство", поясни той. Марковски добави, че в такъв случай извършителят може да понесе наказание за това, което е причинил - конкретен тип телесна повреда.

Според него смъртта на таксиметровия шофьор не може да бъде определена като умишлено убийство.  

В ефира на Bulgaria ON AIR адвокатът коментира и информацията, според която починалият има "висяща" присъда за грабеж. Марковски е на мнение, че с цел избягване на инциденти и имайки предвид важността на превоза на пътници, следва да бъдат завишени критериите за наемане на работа.

"В системата на МВР трябва да започне вътрешно прочистване. В никакъв случай обаче не трябва всички служители да бъдат поставяни под общ знаменател", допълни още той.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Какво е "съдов инцидент"?Ами другото име на инсулта.Ако е това заключението на експертизата могат да го съдят само за хулиганство,дори не ще могат да обосноват и смърт по непредпазливост,тъй като този няма как да предизвика инсулт.Друго щеще да е ако го бе ръгнал с нож в ***,но поради дългото острие са разкъсани вътрешни органи и умре от кръвоизлив.Тогава ще е смърт по непредпазливост вследствие на умишлено причинена телесна повреда.Пък някой лекар може и да е писал някога подобно заключен
13
0
 
2
 
! Отговори
До 9 и 12 преди 1 година
Ами прав е човекът от 10-ти пост, че адвокатите не са част от съдебната система. Сещам се за един виц: Стоят в една стая сериен убиец убиец, сериен изнасилвач и адвокат. Дават на някакъв човек пистолет с 2 патрона и го питат: кои от тях искаш да застреляш? А той отговаря: адвоката, 2 пъти! ---- Та е верно, че адвокатите не са част от съдебната система, а от някаква друга "система"...
12
1
 
3
 
! Отговори
До 10 преди 1 година
Личи си, че постът е писан от адвокат. На всички е известно каква роля имат адвокатите при съдебни дела, но по някакви йезуитски правила и закони те не принадлежат към системата?! Те били "свободна" професия и нямало как да са корумпирани??? В колко случая защитата на доказани престъпници се поверява на точно определени адвокати, които имат "връзки" със съдии по делото и задкулисно решават изхода му? И защо тогава се говори за корупция при лекарите, които също не са държавни служители?
11
1
 
2
 
! Отговори
Позор позор позор преди 1 година
В МВР съществуват терористични клетки ,тотален позор за Европа!
10
0
 
4
 
! Отговори
До съдебната система преди 1 година
Защо пишете, като не разбирате. Първо, адвокатите не са част от съдебната система. Такива са съдиите, прокурорите и следователите /следователите, а не разследващите полицаи/. Второ, няма как да има корумпиран адвокат. Адвокатите не са държавни служители, а правилото за корупция е - държавни служители, които взимат нерегламентирани облаги, за да свършат нещо незаконно в чужда облага. Да обвиниш адвокат в корупция е все едно да обвиниш бояджията си.
9
0
 
0
 
! Отговори
А съдебната система преди 1 година
кога ще се прочисти от корумпирани съдии и адвокати, г-н Марковски? Каквото и да направи полицията, накрая делата отиват във вашите ръце. И после виждаме как без всякакъв срам протакате процеса, докато успеете да оправдаете доказани престъпници "поради липда на доказателства"или каквото друго измислите. В краен случай, от кумова срама се стига 1-2 г. затвор за тежки умишлени престъпления. Защо накрая се оказва, че престъпникът вече си е "излежал" по-голямата част от присъдата под домашен арест?
8
0
 
0
 
! Отговори
До Анонимен преди 1 година
До АнонименМВР да се даде на концесия
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
съвременните полицайчета са някакви нереализирани мутри, некадърни наркодилъри или корумпета, на които не са стигнали връзките за държавната администрация.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази система я чистят от 1990 година насам. За рова е такава. Още при Костов бяха изхвърлени професионалистите под предлог, че са комунисти и назначени такива от долни нива или кариеристи. От тогава, та до ден днешен всеки министър чисти със свои хора. Ама кадри не се създават така. Рова, което долу пишещите са написали е да хванем клошар от улицата и да го сложим за шеф. Самите пишещи явно са нереализирани сотаджиии или обикновени престъпници.
5
1
 
6
 
! Отговори
Мръсна сган преди 1 година
Аз съм за. Всички до стената и да ги зачистим.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако МВР се прочисти няма да останат ченгета
3
1
 
6
 
! Отговори
Колю от Бяла Слатина преди 1 година
Ще прочистиш на баба си хвърчилото. Системата на МВР е разложен труп. Гниещ. Това няма връщане обратно към живот.
2
0
 
8
 
! Отговори
Добре е да има преди 1 година
паник бутони и за клиенти, защото част от таксиметровите шофьори са от криминалния контингент, както стана ясно от последния случай.
1
0
 
3
 
! Отговори
До анонимен преди 1 година
Ем, кой както може така се спасява:)))...кво му завиждаш?!