Скандално признание: Тестовете за шофьори давали неверни резултати

Това стана ясно, след като започна тестването и на полицатите
18 окт 2022 11:13, Александър Попов
183
Скандално признание: Тестовете за шофьори давали неверни резултати
Снимка: БГНЕС

Започна тестването на полицаи за наркотици и алкохол, като вече има положителни проби. В Бургаско още в понеделник имаше проверки в различни полицейски управления.

Започна обаче и критиката, като тя дойде от Генади Тенев, зам.-председател на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите на работещите в МВР (СФСМВР). Той увери, че федерацията подкрепя тестването на униформените, но не одобрява начина, по който това се прави.

"Има доста обезпокояващи неща, да не кажем и незаконосъобразни", смята той. По думите на Тенев тестовете, с които се взимат проби, са същите, с които полицаите проверяват и шофьорите, а те често давали неверни резултати. Синдикалистът обяви, че вече има служители на реда, които са дали положителен резултат при тестването за наркотици. Това обаче се дължало на лекарства, които приемат.

"Първо ще излезе фактът, че в МВР се използват лекарства за успокояване, което от години нашата организация е правила два пъти изследване и сме го подчертавали – от високия стрес и натоварване, но това се крие от МВР. Сега ще излязат и тези резултати от тестовете", категоричен е Тенев.

Той подчерта, че практиката през годините показвала, че въпросните тестове не показват реални резултати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Германия преди годими ме тестваха с такъв за урина. Излезе положителен, а нямаше причина (бях пушил марихуана преди около 24 часа). Водиха ме в полицията и ми направиха кръвен тест. След около 2-3 седмици получих писмо, че случая се прекратява, понеже не съм бил под влияние на наркотици т.е. под минималния праг. Кръвният тест е най-точен, но не да търсиш под вола те_ле т.е. да гледаш дали има остатъци от нещо си, а да се гледа доколко си под влияние. И след 1 бира имаш алк. в кръвта, но си ОК.
81
1
 
20
 
! Отговори
L. преди 1 година
Това се знае много отдавна, но никой нищо не прави. Тестовете сигурно са купени с доста солидни рушвети, самите тестове са идеален инструмент за мачкане на клети шофьори с или без причина. Сега и ченгeтата се опариха и затова стана проблем.
80
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последните 2 месеца останах с впечатление,че БГ е пълна на макс с наркомани,всеки ден по тв МВР ги лови,а сега се оказва,че тестовете били менте,и не показвали точно ,и затова трябвало нови при това кръвни?!?!? Как така ще взимате кръв от хората?! Това е биоматериал, ценен, от него може и ДНК да се извлече, в чии ръце ще попадне?!
79
0
 
8
 
! Отговори
гешеф в откровение преди 1 година
живота е една измама,регулирана от тарикати,които маргиналните *** избират да ги управляват!
78
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В държавата на Киро Измамата всичко е възможно!
77
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Добре де нека , да видят в системата кой има рецепти и , на кого са изписани лекарство лесно е ." - Не, изобщо не е лесно. По твоята логика който взима лекарство може да друса и да е спокоен, че и да го спрат полицаите няма да му правят тест, понеже има рецепта за нещо си. Трябват тестове, които показват моментно състояние, а не дали си пушил марихуана преди 10 дена. Тогава вече ще е справедливо. Дори и да съм изпил 5 водки преди 3 дни, то вече съм в състояние да шофирам, нали така?
76
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ах вашата мама ушева проклета ***. А хората тествани с нереални тестове/резултати що не защитаваш бе *** милиционер пррост? Кой знае колко народ е изгорял така, седнал сега да се вайка за разни пияни и дрогирани хрантутници, дето трябва и да ни пазят, ама от кой да ни пазят като те са най-голямата заплаха?
75
0
 
18
 
! Отговори
мвр е мафия преди 1 година
Мен ме бяха спряли за скорост преди години край село Яна преди да удължат магистралата а карах бавно и зад друга кола ограничение 80 на изхода от магистралата и си беше ясно че искат да ми лепнат чужда скорост. Като видях часа на радара ми то преди 5 минути отчетено. После подадох жалба и ме викаха в мвр там някакъв ми обяснява че такова нарушение нямало и че съм се объркал но и "колегите" се били объркали и че отпада. Казах че са го изтрили а той - нямало как де се изтрие.Пазят се там един друг
74
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След това признание на МВР е редно всички осъдени на базата на тези тестове да осъдят България (и в частност МВР). След това тези пари, които трябва да получат като обезщетение да се вземат от хората, които са отговорни за това, че са вкарали в системата тестове показващи невалидни резултати. Нямам идея дали има законен начин това да се случи, но реално погледнато това е единственото СПРАВЕДЛИВО решение, защото данъкоплатците не сме виновни, че в МВР работят... (хайде да не прекалявам с убидите)
73
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При управлението на Промяната е така, кражби, измами и всякакви нарушения!
72
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ми то цял свят отдавна каза че тия тестове са абсолютно менте само бг милиционерите още не са го разбрали. в тубата имаше някакъв който си тества кучето за с такъв тест. светна кокаин.. от тук насетне всичко е ясно. едни хора са "усвоили" едни пари за да купят бракувани ментета.
71
0
 
16
 
! Отговори
Хмммммм преди 1 година
Вчера един тук протестираше срещу мнението ми за паразитността на държавните калинки. Колко още доказтаелства ви трябват за да видите колко плиткоумни са тези на държавна хранилка? И не, не ме интересува, че има читави! Държавните клаоки наречени институции не функционират заради калинките!
70
0
 
9
 
! Отговори
t666 преди 1 година
До така излиза Да, и не само. Дори един ПАРАКОФДАЛ да вземеш, който е без рецепта заради кодеина дава положителна проба.... Да не те заболи глава по време на шофиране. :-)
69
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре де нека , да видят в системата кой има рецепти и , на кого са изписани лекарство лесно е . Лошото е , че всички ПОЛИЦАЙ друсат! Поздравявам ги с песента на Б.Т.Р - Аз изгубих всичко до край .
68
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Значи до вчера се хвалиха как хващали наркомани всеки ден, сега тества полицаи със същите тестове и тестове били фалшиви." - Проблемът е, че според нашия закон като хванеш някой дрогиран шофьор (нищо, че не е дрогиран, важното е теста да е положителен) се смята все едно си разкрил престъпление и нашето МВР се хвали пред Европа колко много престъпници хващали, а иначе истинските престъпници, над много от които има разпънат полицейски чадър, за да има далавера, си се разхождат необезпокоявани.
67
0
 
23
 
! Отговори
Ivan преди 1 година
"Той подчерта, че практиката през годините показвала, че въпросните тестове не показват реални резултати"-а защо не го подчерта преди години,а сега,когато взеха да ви хващат?!Безср.мници,сега реагирате,за да запазите местенцата в милицията и пенсийката доживот на няколко хрантутника,които всички издържаме,за да ни тормозят от храстите.Цялата Полиция е за смяна,начело с най-излишното звено КАТ,ама да се започне от главните фуражки!Пропити сте от корупция отвсякъде и всичко започна да излиза.
66
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това вече и малките деца го знаят. Въпросът е защо признанието идва чак след като полицаите трябваше да се тестват. Защо страшно много хора бяха осъдени и останаха без книжки на базата на тестове показващи невалидни резултати? Може би за да може МВР да отчита дейност, понеже от ЕС им искат бройки, а те не смеят да закачат големите риби и тогава хоп, нека хванем някой невинен, да му вземем книжката, да го осъдим и да си изпълним нормата, а това, че ще му прецакаме живота не е наш проблем.
65
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи до вчера се хвалиха как хващали наркомани всеки ден, сега тества полицаи със същите тестове и тестове били фалшиви.
64
0
 
36
 
! Отговори
Тъпанар преди 1 година
Аз не успях да разбера - много друсани полицаи ли имаме или много изгорели невинни шофьори? Само да не се окаже и двете...
63
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хахаха :) Е това само полицай може да го "измисли" и после "изтропа". Значи - когато тестваме полицайте тестовете били давали "неверни" резултати. Добре, дори и така да е - абе де б л я х т е досега та не сте го казали това!?? Ами сега знаете ли каква вълна от дела ще залее? И кво, дори и наистина друсаните ще излязат невинни! Абе ..оффф е не е истина просто ..