Парламентът през погледа на един шофьор на такси

Пред него са ясни обществените нагласи
20 окт 2022 20:12, Росен Стойчев
11
Парламентът през погледа на един шофьор на такси

Кирил Ризов кара такси повече от 30 години. Започва в началото на прехода, та до днес. Гласува на всички избори с убеждението, че всеки глас има значение и може да промени живота към по-добро. В колата му се говори за политика, а клиентите обикновено имат какво да кажат, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Всеки се качва тук и  си казва всичко, което го дерзае. Те започват с Народното събрание и отиват в други посоки. Хората се страхуват от всичките кризи, тъй като те са накуп и са ни връхлетели, всеки се интересува дали ще може с бюджета, с който разполага, да изкара зимата", споделя Кирил.

Още по темата

В първия работен ден на 48-ото Народно събрание случващото се там е било тема №1 в таксито. За клиентите най-важно в момента е да се избере председател, за да се състави правителство, разказва Кирил.

"Говорейки с клиентите, в крайна сметка личността е водеща, а не партийната му принадлежност", споделя шофьорът.

По прости изчисления първият работен ден на депутатите, прекъсван от многобройни почивки, струва на държавния бюджет най-малко 275 000 лева. Когато обаче апаратът в таксито на Кирил Ризов спре, спират и парите.

"Политическата ситуация достигна върха на демокрацията. При такава фрагментация да излъчиш правителство е постижение. Това ще покаже зрелостта на демокрацията в България", смята Кирил.

Според него депутатите са представителна извадка не само на хората, които са гласували, но и на онези, които за пореден път не отидоха до урните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: шофьорвоттакси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
13 преди 1 година
УЖАС Е ТАМ И НЕ ГИ Е СРАМ,ВЪЗМУГЕНА СЪМ!!!
9
0
 
6
 
! Отговори
Cгaн преди 1 година
Парламентът през моя поглед.
8
0
 
2
 
! Отговори
Зеле преди 1 година
То аз съм *** ама ко знам?
7
4
 
16
 
! Отговори
Христо преди 1 година
Хората, които имат да дават по 50.лева на ден за такси, нямат проблеми с бюджета и никакви финансови кризи не ги тревожат. Ако нямаха пари, щяха да пътуват с автобус или да ходят пеша, както аз правя.
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей съсипаха я тая държава!
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хванете някой таксиджия който работи около министерски съвет и го поразпитайте малко за елитните *** поръчвани там от предишното правителство както и дрогата, ще стане по-добра статия от тази иначе ако питате мен единственото за което съжалявам е, че не емигрирах преди 20 години и останах в ЕС и България.
4
7
 
9
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
За по малко от година жалкия фигурант и шaйкaта му гр индъри върнаха България с 25 години назад!!!
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бат Киро, с какво се пие и замезва тази демокрация дето я имало в България?
2
3
 
9
 
! Отговори
Вещ преди 1 година
Тез такситата им са от НСО. Попитайте шофьор от НСО ..за актуални новини и пикантни истории от кухнята. Тез таксиметровите не носят едрата риба...
1
2
 
7
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 година
За бакшиша, таа зима нема да има бакшиши;))) А само Шиши;)))