Ваклин: Да не се заиграваме с личната драма на една престъпничка

Бизнесменът с коментар за присъдата на Десислава Иванчева
11 ное 2022 16:10, Петя Славова
113
Ваклин: Да не се заиграваме с личната драма на една престъпничка
Снимка: БГНЕС

Вчера бившата кметица на столичния квартал "Младост" Десислава Иванчева бе откарана в затвора в Сливен, а по-късно бе организиран и протест в нейна защита.

"Българското общество трябва да прояви нетърпимост, но и смелост. Не само Facebook" нетърпимост, а реална нетърпимост, която се изразява в подаването на сигнали за престъпления към компетентните органи", е коментарът пред БГНЕС на бизнесмена Александър Ваклин, който твърди, че е бил изнудван от Иванчева.

Именно заради неговото обвинение Иванчева е осъдена да излежи 6 години затвор за корупция. На по 5 и 4 години ефективно са осъдени и Биляна Петрова, и Петко Дюлгеров. Решението на Висшия касационен съд е окончателно и не подлежи на обжалване. Защитата на Иванчева е поискала от президента Румен Радев тя да бъде помилвана.

Още по темата

Според Ваклин, модерното общество обича да е активно през анонимността на техния Facebook профил.

"Трябва всеки един човек не само да публикува в социалните мрежи Facebook и Twitter какво му се е случило, а да отиде в прокуратурата, полицията и да пусне сигнал, да свидетелства в съда, да даде показания без да се отказва, за да има повече наказани престъпници", призова той и заяви категорично, че отново би извървял същия път, за да може виновните да получат своето наказание.

"Усещането след като научих за присъдата на Иванчева бе противоречиво. От една страна голямо удовлетворение, че три независими съдебни състава признават обвиняемите тогава, а сега признати престъпници за виновни. Системата доказа, че работи в полза на обществото и хората. Тя ме защити като обикновен човек, който е част от обществото", подчерта Ваклин.

Той призова да не се заиграваме с личната човешка драма на една престъпничка: "Всяка човешка драма е нещастие, но в крайна сметка и убиецът на пътя, който шофира пиян и убива хора и той е човек и има семейство. Трагедията и за двете семейства, но никой не поставя под съмнение необходимостта от наказание на престъпниците".

Ваклин е категоричен, че е много важно да има бързо възмездие, защото иначе гражданите чувстват безпомощност.

"Много хора се опитват да извадят политически дивиденти от очернянето на институциите – прокуратура, съд, полиция и др., но ние трябва да уважаваме своите институции и да им помагаме, за да работят по-добре. Забелязах второразрядни политици и адвокати в момента се опитват да трупат дивиденти и да искат помилване на база на политически доводи, очернящи институциите – преди беше прокуратурата, а сега съда", заяви бизнесменът и призова: "Не може да очерняме нашите институции. Добри или лоши, това са хората, на които разчитаме. Самият аз вярвам, че те работят за нас. Радвам се, че това, което се случи, доказа, че наистина институциите работят за хората".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя "бизнесмен" колко данъци е платил ?
25
7
 
22
 
! Отговори
ГЕРБ=ГРОБ преди 1 година
Онко диагноза за тоя индивид .. подметка на ГРОБската мафия. Да не може да си облекчи мъките с крадените парички. Амин!
24
3
 
17
 
! Отговори
Съдия Компи преди 1 година
Не барайте корупцията че ще се разпадне държавата.
23
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пушилката е много голяма, ама да видим какво ще стане накрая... Обикновено - нищо!Но пък виж - Иванчева е в затвора, понеже е отказала разрешителни за строеж на мутрите...
22
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И на децата стана ясно, че Иванева и Петрова са "сготвени" с този подхвърлен подкуп. завладяна територия и мафия, това е тук
21
7
 
11
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Тази ако не беше кадър на Зелените аверчета на ДБ,Лозан Панов щеше да и думне една 10ка в Сливенския:):):)
20
8
 
42
 
! Отговори
наблюдател преди 1 година
Тоя Ваклин също е за съд. Защо не е в затвора след показен арест? Предлагането на подкуп също е подсъдно. Яко намирисва тая работа.
19
13
 
26
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Пичуе, нека не се лъжем - корупцията е на всички нива в държавата. Тази мома, заедно със съучастниците си от общината, със сигурност е рекетирала Ваклин. тук големият проблем е, че просто не се е отчитала където трябва и за това са я "опраскали". Това е драмата - прокуратурата пипа избирателно само хората, които играят сами и не се отчитат където трябва. Всички чухме и Пожарникаря на записа - "сега ще го оправя тоя щом не се съобразява с мен". Ситуацията е трагична.
18
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия които строят огромни жилищни комплекси са си спечелили парите с честен труд! Продавали са ниви, имоти, пестили са, не разточителстват, били са отличници в училище, старали са се. И т.н. Ми така де. Иван Татарчев едно време каза за Луканов, че имал неблагоразумието да си поиска раздадените пари...
17
5
 
39
 
! Отговори
фарс преди 1 година
Без да навлизам в подробности, но откакто я вкараха в ареста, застроиха цяла Младост, а по радиото нон-стоп върти реклама на Ваклин Груп...
16
6
 
38
 
! Отговори
Teo преди 1 година
На този не му е чиста работата. Рано или късно всеки си плаща.
15
5
 
12
 
! Отговори
Ваклинови инстутиции преди 1 година
Ся, да ви каа под сурдинка: нашите институции, имам впредвид, че тези институции са ваши на книга, но са на такива като мен по право! Парите на такива като мен назначават хората там, чието основно задължение е да изпълнят проформа вашият закон, а реално - нашият закон! Има две законово писти в тези институции: вашата прогорма и нашата - реалната! Затва срещу чейлек с пари, са не рита. Е, има некои изключения, но ние ги допускаме, за да поддържаме илюзията! Абе, казвам се Ваклин, не се ли усещате
14
5
 
30
 
! Отговори
Не защитавам тая но преди 1 година
ти Ваклин си хитро еврейче!
13
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблема беше че не е нито от едните нито от другите. За това нея я наказват жестоко, да покажат вижте какви сме принципни - покаен арест, голяма присъда ала бала - интересно защо това не се случи с някой член на утвърдена парламентарна партия?
12
4
 
33
 
! Отговори
Lina преди 1 година
За едни може , за други ( с шкафчета , крещящи на жур. ***) не може.Всички ще я признаем " системата" , когато вкара в затвора боцо и всички ВИП убийци на пътя. А ти ваклин, колко още такива подкупа си дал? Как иначе застроявате междублокови градинки.#невиннияттой
11
0
 
38
 
! Отговори
българка преди 1 година
Мдаааа ..... Нали от този разни "политици" като Ц.Цачева, Цветанчо Цветанов, Вежди Рашидов и други подобни, си купуваха апартаменти под себестойността им - да не плащат по-голям размер на местен данък и ддс ?!? От своя страна негото дружество ощетява държавния бюджет като не плаща ДДС, продава на занижени цени, укрива приходи и не плаща данък печалба ! ТОВА НЕ СА ЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, КВАЛИФИЦИРАНИ В НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС И В ДАНЪЧНИТЕ ЗАКОНИ ?!?!? Кога данъчните ще се произнесат според закона ?!?
10
28
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хем искате борба с корупцията, хем ходите да протестирате да помилват корумпиран самозбравил се алчен квартален дерибеи хванат със 75к евро в ръцете, светнал като коледна елха и признат за виновен от 8 различни съдебни състава... Никога няма да имате свястна държава - никога!
9
33
 
11
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Прав си е човека, не може да толерираме самозабравили се кметове- дерибеи. Затвор за такива, като нея, видяла се във власт и си прави кавото иска. Заслужено е в затвора, това е положението!
8
2
 
43
 
! Отговори
На Шиши Хуйо преди 1 година
Обикновен човек, но и ортак на Гешев.
7
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Никой не поставя под съмнение необходимостта от наказание на престъпниците"...И аз така: нямам съмнение, че ще дойде и на Ваклин редът.