Продължават да издирват 12-годишния Александър от Перник

Момчето е хиперактивно и вече може да е навсякъде
12 ное 2022 08:39, Елка Василева
58
Продължават да издирват 12-годишния Александър от Перник
Снимка: Община Перник

Продължава издирването на 12-годишния Александър от Перник. Цяла нощ полицаи, пожарникари и много доброволци претърсваха града и близката гора, засега - без резултат.

Още по темата
Днес се очаква в акцията да се включат още доброволци. Ще се направи опит в гористата местност да се качи и специализирана техника, която да спомогне издирвателната акция.

Пред БНТ кметът на града Станислав Владимиров призова всеки, който види момче, отговарящо на описанието - височина 1,50 м, тъмна коса, облечено в тъмносив суитчър и тъмносини дънки, веднага да сигнализира МВР.

"Момчето е хиперактивно и родителите казват, че вече може да е навсякъде. Предвид това, че той е с аутизъм, не трябва да се крещи и да се вика, за да не се стресне допълнително, а да се подхожда по-внимателно и веднага да се сигнализират органите на МВР. Въпреки усилията на огромен брой служители на МВР, пожарна, на хилядите доброволци, които се включиха през цялата нощ, няма резултат. Дано днес да е добро времето и да позволи да се качи техника и да помогне за издирването на малкия Александър. Сигурен съм, че и днес много доброволци ще се включат, за което им благодаря, за да може издирването да бъде с щастлив край, дай Боже", каза Станислав Владимиров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
17
 
! Отговори
До 35 преди 1 година
Само аутисти ли са се губили, бепримат? От аутист до аутист разлика от небето до земята, ама тези неща не ги казват във Фермата. Май теб те е целил някой с буркан в главата като малък! Засрами се! Аман отпитеци като теб в тая държава!
32
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Георгиева,викаш да връзват човека коментирал,ама той засега няма нужда. Виж ако на това дете му беше ограничена свободата по някакъв начин, сега нямаше да го търсят. Щом драсва на където му видят очите, означава че трябва да е под контрол. Че то утре ще скочи пред автобус например, защото в окъсилата му главица нещата не се случват както трябва и шофьорът ще е виновен. Вдругиден ще се барикадира някъде и цели минувачите с буркани и мебели. Шашава работа,която се опитвате да изкарате че е в норми
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не е вътре в сградата? Дайте повече информация какво и как се е случило.
30
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повечето аутисти имат свръх дарби, които обаче не се развиват, защото към тях се подхожда стандартно. Невежеството на масовката е превърнало думата аутист в обида, а много от аутистите имат 5-10 пъти по-добра памет от средностатистически неаутист. В мозъка си аутиста има средно 30% повече неврони и всеки неврон има повече връзки с останалите.
29
4
 
32
 
! Отговори
Георгиева преди 1 година
А за този, който е препоръчал такива деца да се връзват, пожелавам ти теб да те завържат някъде, докато ти дойде акъла в главата!!!! Това са прекрасни деца, не са животни, за да се връзват!Искрено се надявам Сашко да е жив и здрав и тъй като има много добра ориентация в пространството, да успее да се прибере.
28
3
 
23
 
! Отговори
Георгиева преди 1 година
Обръщам се към всички коментирали поста - аутизмът НЕ Е БОЛЕСТ и НЕ се лекува, това е състояние, по рождение, характеризира се с различно функциониране на нервната система и мозъка. По комунизма, неграмотни хора, не е имало аутисти, защото не е имало кой да ги диагностицира и е било срамно и ненормално да си различен!!!!! В днешно време има много деца, които се раждат с различни дефицити от аутистичния спектър, всички са различни помежду си и няма лекарство!
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До края на деня ще го намерят.
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 23 Прав си, не се сетих за това. Дано не е влязло в някоя галерия, защото тогава вече става страшно. Относно въпроса на N10, има приложения за проследяване, но дали детето има такъв телефон, на който може да е с подобно приложение и дали винаги ще го носи със себе си.
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То като се обърне каруцата.... Но още преди години операторите в България предлагат гривни/часовник с позициониране и обаждания. Пък сега възможностите са без чет
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпросът е да не се е качило на някой влак и да е слязло на която гара му хареса. Защото в такъв случай ще трябва да го издирват в цяла България. Дано само да е живо и здраво, все ще го забележи някой.
23
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера пишеше, че детето е на 8 години, днес стана на 12 години.
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 13 - Аре, ве? Кво стана?
21
15
 
6
 
! Отговори
до 22 преди 1 година
Децата бързо растат ,дано го намерят преди да стане абитуриент
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Странно...вчера казаха,че е на 8г.С този аутизъм то не знае къде се намира.Дано го открият.
19
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега като го намерят детето, трябва да бъдат много внимателни. От тук нататък без надзор да не се оставя,дори и за миг. Ако трябва ще го връзват за близко дърво или ограда, докато маневрират с кола родителите,за чина докато е в клас. А когато е в училищния двор,за стойката за велосипеди. Човек за миг да се разсея и такива деца драсват, после върви ги търси. А ако е в някоя подземна галерия,в Перник има доста.
18
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко граждани на Перник - доброволци цяла нощ го търсят и сега продължават! Много хора откликват на Община Перник и невероятния кмет! Хора с джипове, бъгита, мотоциклети, доброволци с дронове и термокамери, планинари, планински спасители, стотици граждани! Цяла нощ планината е била пълна с хора с фенери! Гражданите обикалят всяка част на града и съседните градове... Толкова са обединени хората, толкова силно се борят и търсят! Дано и Господ е с Перник!
17
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През комунизма аутизъм нямаше. Или поне толкова често. Има причина. Но никой не се замисля какво я поражда.
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И естествено най-жизненоважната информация за намирането му не ни давате: къде е последно видян и в колко часа. Иначе кметът какво бил мислил.
15
4
 
10
 
! Отговори
Роза преди 1 година
Жалко!Толкова симпатично хлапе,а тежко болно!Доколкото зная,има излекувани хора от аутизъм,но са рядкост!Дано да не съм права в предположенията си ида го намерят живо и здраво!
14
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко за детето. Не се ли ликува това ужасно заболяване?