Анализатори: Русия трябва да отстъпи, ако иска да има бъдеще

Оцеляването на Путин било заложено на карта
Обновена: 16 ное 2022 21:39 | 16 ное 2022 20:32, Екип на Bulgaria On Air
83
Анализатори: Русия трябва да отстъпи, ако иска да има бъдеще
Снимка: БГНЕС

Гарантирана ли е сигурността на България?

"Инцидентът в Полша беше сериозно изпитание за всички институции. Възможността лидерите на Г-20 да говорят лице в лице допринесе за по-спокойното обсъждане на проблема. Най-важното е, че лидерите от целия свят осъдиха безразборното бомбардиране на обектите от гражданската инфраструктура и то много далеч от района на бойните действия, което неизбежно води до инциденти. Трябва нашата отбрана да се подпомага от съюзниците, защото ние знаем, че отбранителните ни системи не са на добро ниво", заяви бившият министър на отбраната Велизар Шаламанов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите на журналиста Валерий Тодоров радарната система на НАТО е проследила траекторията на ракетата и много точно е било назовано числото на руските ракети, които са обстрелвали украинската територия. Той допълни, че трябва да се отбележи хладнокръвната реакция на САЩ, които са поискали време, за да се изясни ситуацията.

"Имаше часове на неизвестност и затова трябва да се мерят думите, за да не се стигне до излишна ескалация", допълни журналистът.

"Сдържаното поведение на страните от НАТО е основната гаранция конфликтът да не се разшири, но виждаме, че от руска страна всеки път, когато се даде шанс за прекратяване на конфликта, следва ескалация. Москва не желае този конфликт да бъде прекратен скоро и единственият начин те да приемат прекратяването, е военната сила на Украйна. Затова е важна военната помощ за страната. През 2002 година поръчахме изследване от НАТО за това какви са стъпките за подобряване на противовъздушната отбрана. И 23 години по-късно нито една от тези стъпки не е извършена, с изключение на системата за комуникация и управление, тъй като тя беше изградена от НАТО и САЩ", изтъкна Шаламанов.

Тодоров сподели пред Bulgaria ON AIR, че дори когато се разсъждава дали и как да се предоставят оръжия на Украйна, е отсъствало главното - в какво състояние са отбранителните способности на армията и какво е състоянието на самата армия, защото този инцидент показва колко е важна националната отбранителна способност.

"Сега е един от моментите, когато с политически средства да се намали военният градус. Тази война се превръща в лична за Владимир Путин, защото на карта е заложено неговото оцеляване", коментира журналистът.
Шаламанов посочи, че ако Русия иска да има бъдеще, трябва да намери начин да отстъпи.

"Това, което свободният свят може да направи, е допълнителна военна помощ за Украйна. Вече има яснота, че боеприпаси и леко въоръжение ще бъде предоставено от България", заключи бившият министър на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: русия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
15
 
34
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Русия, ако отстъпи - Запада ще я разпокъса и разграби. След 1989 г. България бе разграбена. А Русия няма изобщо да я има. То и това им е целта...
34
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напротив! Много елементарна пропаганда, беее!
33
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кои са тез "анализатори"? Май сте искали да напишете "анали", но така ви е прозвучало някак по-наукоемко и витиевато.
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 39 А ти къде си? Във виртуалния свят. Онанист некъпан.
31
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропапропаганда? Колкото повече пишете такива неща, повече навивате стадото за велика рус!
30
6
 
26
 
! Отговори
Смешници преди 1 година
Гомеми анализатори, няма що. Галеничетата на бай Тошовото време сега първи русофоби. Зад ни ка го извъртяха но акъл така и не събраха
29
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шаламанов - партиен секретар във военното училище, а сега натовски анализатор. Какво развитие, каква кариера... ееех
28
2
 
2
 
! Отговори
до стикера преди 1 година
ти си просто една част от тухла а стената и това какво мислиш е за тези от карлуково
27
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До много смях - ами що тогава гледаш руска телевизия - руснаците забраниха ЛГБТ пропагандата - така че отивай с дyпето напред към новите ценности
26
9
 
12
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Заглавието трябва да е така Русия трябва да отстъпи, ако иска Европа да има бъдеще така е по правилното щото Европа се съмойбива
25
14
 
13
 
! Отговори
много смях преди 1 година
Гледах ги снощи по руската телевизия пропагандаторите говорят че лошият Запад искал да им отнеме семейните ценности!! ХАХАХА какви семейни ценности па имат баш руснаците вие ееете ли са? Рускините са брутални голддигърки и ковври по природа дето дори не гледат децата си и скачат от банан на банан, аре моля ви се малко по-сериозно
24
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПОМНЕТЕ това раследване за ракетите в Полша няма да се разледва или ще кажът , че не могът да инцифицирът метала на ракетата - а Полша няма ли компютри които да следът за всяка една ракера която лети в тяхна сирана - а може би са глупави и си мислът , че останалите пасът трева ! всички видяха кой уби дъщерята на професора а това което сто пъти по важно не са видяди на своите RLS!!!!!!!!!!!!!!! ми сваляйие министърана отбраната и позор на полската армия !
23
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хора, вчера американски генерал направи най-страшното изказване, което остана незабелязано от мнозина - "ако в Европа избухне ядрена бомба, то гражданите на САЩ няма да бъдат застрашени" - направете си изводи какво се "мъти" в нечии глави !!!!!!!!!!!!!!!
22
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като прочетох заглавието,се отказах да чет статията.Поредната манипулация...
21
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На срещата на Г-20 на остров Бали в Индонезия на плаката, посрещащ Русия, има карта на Русия, ВКЛЮЧВАЩА НОВИТЕ територии. На срещата присъства и като първа кипра Кристалина Георгиева. Питайте я дали не е вярно!
20
2
 
0
 
! Отговори
Сикищриче преди 1 година
До 36 : Ти, като си сигурен в себе си - пука ли ти, кой какво говори, брат? Или даваш напред и не ти дреме?
19
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Където и да отиде Путин, където и да отиде Лавров залите се опразват. ВООНто 153 държави гласуваха срещу Русия. За какво бъдеще на Путин говорим? Никой не иска да чуе за него.
18
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На вас Столтенберг не ви ли каза наскоро да не подценявате Русия? Албански реотани недни!
17
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С такива анализатори само зло за страната ни чака. И с такива популяризатори на анализаторите. Позор за образованието. Дребни мижитурки.
16
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин ще бъде свален от олигарсите,те загубиха много милиарди ,а те са като нас,бръкнат ли ни в джоба ставаме зверове