Над 500 000 невръчени електронни фиша за превишена скорост

Всеки втори хванат не е получил информация за това
20 ное 2022 14:55, Елка Василева
26
Над 500 000 невръчени електронни фиша за превишена скорост
Снимка: архив, БГНЕС

Само тази година има над 500 000 невръчени електронни фиша за превишена скорост при 1 млн. издадени. "Това означава, че всеки втори шофьор, който е хванат с превишена скорост, не е получил информация, че е хванат, не говорим въобще за плащане на глоби", каза Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.

Той и  Малина Бондаренко, експерт в Съюза на българските автомобилисти, са сред организаторите на конференция за мащабни действия срещу войната по пътищата през следващата седмица - на 24 ноември. Целта им е да съберат трите власти в държавата - изпълнителната, законодателната и съдебната. Двамата говориха пред БНТ.

"Основното нещо, което искаме да направим, е да извадим на светло държавните институции. Те стоят в своята тъмнина и се появяват единствено и само, когато вие, медиите, ги активирате по някой случай. Идеята е да им предложим конкретни решения на техните организационни проблеми", заяви Богдан Милчев.

Днес е ден на възпоминание за жертвите на пътни катастрофи, припомни той и отново подчерта, че държавните институции функционират сами за себе си.

Причината за войната по пътищата е комплексна, отбеляза Малина Бондаренко. Тя коментира и подготовката на кандидатите за шофьори и тяхното обучение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
4
 
! Отговори
Затвор за Качака преди 1 година
Слава Русия
16
2
 
3
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Мдаа има разни приложения къде са камерите на КАТ това означава,че знаците покрай пътя са поставени там за красота.Не мога да разбера бързащите за гробищата,спокойно няма мърдане ще идете там накрая.
15
0
 
9
 
! Отговори
Кирката преди 1 година
Стига само оправдания. Електронните фишове за скорост ли ще решат проблемите? Я вместо да снимат да вземат да застанат по кръстовищата и малките улици да видят какви какви чудесии стават и вместо електронни да почнат с глобите на място. Да започнат да се занимават с много по честите и нагли нарушения а не само да снимат за скорост.
14
1
 
4
 
! Отговори
каква преди 1 година
некадърност, да не може да си събереш кой кво ти дължи и тва не е местен лихвар а "държава" и вие чакате някоя голяма риба да уловят, че и в затвора да я вкарат
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ква превишена скорост бе при техните ограничения от 50км/ч ако те снимат с 70км/ч и вече е нарушение и фиш.А пътища няма,но ограничения колкото щеш за да има за параZитите в тази държава.
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това заглавие добре показва в каква държава живеем, от една страна всеки си прави каквото си иска и не спазва никакви правила, от друга тия дето трябва да санкционират и контролират, не могат да си свършат работата, а прякото следствие е, първи по умряли на пътя в Европа и едни от първите в света.
11
3
 
18
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 година
Пък ако имахме пътища, какво чудо щеше да е. Откраднаха парите, пътища няма и пак карат, като бесни.
10
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е г-н Милчев - Визерис Таргариен. Също така как няма никаква връзка между институциите и банките. Има страшно много случаи, когато човек си плаща даден фиш в някоя банка и след 2 години му пращат писмо от НАП да го плати пак
9
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От съседа ченгесай знам,че никаква глоба не трябва да се плаща доброволно,да чакате да си ги съберат.
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а мвр дето фаща по 30 пияни на ден от тях колко лежат?
7
1
 
33
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Работя в частна фирма и за да получавам заплата и изобщо да съм на работа,трябва да си изпълнявам определените служебни задължения.След като половината фишове не са връчени,значи има държавни служители,които не работят и получават заплати.Да се освободят и заменят с по-трудолюбиви.
6
3
 
20
 
! Отговори
Славов преди 1 година
Надява се пак да стане шеф на КАТ, че е обеднял напоследък, обикаля медиите и си прави реклама, но не казва колко хора сме го осъдили по онова време...
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да питам тия експерти като професионален шофьор със всички категории. с 40г стаж,без тежка катастрофа с последствия, ГЛОБИТЕ ЩЕ СПРАТ ЛИ КАТАСТРОФИТЕ,защото идва снега и не ми се мисли какво ще става на пътя
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не се интересува от нищо освен събиране на кинти. Това е държавния апарат. Това е манталитета на милиционерите. Каквото и да говорим - кучетата си лаят а кервана си върви.
3
2
 
26
 
! Отговори
Gгид преди 1 година
Прекалено много полюцай имат достъп до системата и могат да анулират фишовете на приятели, познати и на който им плати под масата.
2
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целта е да се съберат едни хубави пари за Украйна, нали?
1
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Винаги, когато държавата успее да ми вземе за нещо левче, аз се стремя да и взема поне два! Това е война и аз няма да се откажа!