Украинците в базите на МТ ще се изхранват от дружествата му

Бежанци има в четири транспортни бази
53
Украинците в базите на МТ ще се изхранват от дружествата му
Снимка: БГНЕС

Служебният вицепремиер по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев разпореди на всички дружества в системата на транспорта да вземат решение за осигуряване на средства за изхранване на украинските граждани, настанени в бази от системата на Министерството на транспорта и съобщенията. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството.

По този начин управителните съвети на компаниите ще отпуснат безвъзмездно собствени средства, а не държавни, за удовлетворяване на нуждите на хората, бягащи от войната в Украйна.

Украински граждани са настанени в четири транспортни бази.

Разпореждането на Алексиев включва и осигуряване на допълнителни отоплителни уреди, както и учебни пособия, спортни екипи и други за обезпечаване на украинските граждани, които са предимно деца за предстоящия зимен период.

Вицепремиерът изрази готовност стриктно да следи изпълнението на своето нареждане.

В средата на ноември Министерският съвет удължи до 24 март 2023 г. срока на действие на Програмата за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в България. В този период ново настаняване ще бъде извършвано само в държавните и общински бази.

От 16 ноември настаняването на разселените лица с временна закрила се извършва само в обектите държавна или общинска собственост от Временна оперативна група (ВОГ) към Националния съвет по миграция, граници, убежище и интеграция по въпросите на ползващите се от временна закрила в Република България граждани на Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До М.Л.Д. Айде стига с тая демография бе! Малко са ни нашенските криминални елементи, та ще си внасяме и ще развъждаме украински! Това пък с демографията е най-безсмислената опорка на феновете на украинките! Не се ли научихте вече!
41
14
 
1
 
! Отговори
М.Л.Д. преди 1 година
Хора, защо толкова сте злобни. Пенсионерите ни са на друг статут и не са вьв война. Хората от Украйна са от полза за нашего бьлгарско общество. Това е исторически шанс за демографията. Има много от тях без доходи и средства, И в хотелите не е только добре, как си мислите. Защото програмата е недомислена и има противоречия.
40
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А гладните българи вълци ги яли, тоя парламент се събра само за да свърши една работа на Американското посолство,и хич не му дреме за хората, Ф16 ,оръжия за укрите, изборен кодекс, смяна на горивото на АЕЦ все жизнено важни неща за България.
39
0
 
12
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Украинец да си брате в бедна бьлгария
38
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брех, а кой помага на българските граждани? Кой ще им плаща храната, олиото и хляба? Аз не помня някой българин в беда да е настанявам по бази за почивка на чужди разноски, а тук говорим за хора за 4 бази? Много богати тия бг министерства, ти да видиш
37
0
 
24
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Абсолютна гавра с българските граждани :( особено с тези, които едвам свързват двата края, въпреки, че работят.. А за пенсионерите там пък въобще мани не питай!
36
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние българските мъже търсим украйнки. Един приятел с руски език си намери вече и е много доволен. Момичето се разбира и с родителите му.
35
0
 
18
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Ми то си е казано-ходи у богат да се наработиш и у беден да се наядеш ! Херсон и източна Украйна са свобадни що дирят тука ?
34
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бълг пенсионери откъде се изхранват а онези от Карлово дето всичко им се затри как ще се изхранват Или ние тук у нас храним едни хрантутници вместо да сепогрижим за нашите българи се грижим за едни уж бежанци живеещи в България на хотел Нито в Германия нито в Люксембург няма такова дундуркане на украинци както у нас -Бежанци-туристи на ол инклузив
33
1
 
20
 
! Отговори
Бесен преди 1 година
България дори да беше под окупация нямаше да е толкова зле, колкото под така нареченото демократично управление, било то служебно или "полу-редовно" или съвсем редовно правителство... За разлика от "БГ Властите', от окупаторите щеха да се изисква "хуманно отношение" спрямо окупираните. Българите щеха да могат да отопляват домовете си и да ядат 3 пъти на ден, не както сега.... Идва времето когато тая проказа (политиците) ще бъдат изхвърлени до един...
32
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нагли са. А българите да гладуват. Да работят украинците, ако искат да ядат. Или им напомнете девиза на вожда им- трудът освобождава. Да не го забравят, както и ние не можем да забравим техния неонацизъм, облечен в национализъм.
31
20
 
2
 
! Отговори
Укрофашист преди 1 година
Не бъдете толкова стиснати ***, ами помагайте на хората в нужда.
30
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българските пенсионери да *** нали ... продажни наглосакски ибрик.чии... Морите хората от глад в България, но намирате пари за всеки един който не е българин.
29
3
 
30
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ОМРЪЗНАХТЕ НИ !!! МАРШ У ДОМА , ПРИ ЛЮБИМЕЦА ВИ ЗЕЛЬО !!!
28
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аве,няма ли да ги натирваме тия?Една година ще стане те още не могат да се устроят и да започнат работа а чакат само на подаяние!
27
1
 
31
 
! Отговори
ZV преди 1 година
Алооо ,Министерството на транспорта да не му е бащиния на тоя?
26
1
 
30
 
! Отговори
mathur преди 1 година
До кога ще ги хрантутим тея ***? Що не ходят в хамерика???
25
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аха, няма да плащаме от левия джоб ми от десния големи умници имаме за министри спор няма. Все тая, крайния резултат е плаща се от всички данъкоплатци включително тези които са категорично против, както и от такива които живеят при по лоши условия от тези туристи.
24
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БДЖ изгоря тотално,за урки има кеш,за влакове не.Боже пази България
23
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поне да ограничат помощите до жени и деца, мъжете им трябва да са на фронта, как ще победят Русия иначе, като бягат от войната :-)))