Продължава издирването на 69-годишния турист в Пирин

Включват дронове и хеликоптер в акцията
29 дек 2022 07:40, Анисия Иванова
14
Продължава издирването на 69-годишния турист в Пирин
Снимка: Bulgaria ON AIR

Продължава издирването на 69-годишния турист в Пирин. Очаква се днес в акцията да се включат дронове и хеликоптер. Вчера търсенето беше преустановено заради лошото време.

Спасители от Банско и Сандански претърсиха района под връх Вихрен, но без резултат. Около 16 часа акцията беше прекратена заради лошото време.

Още по темата


Последният, който е разговарял с изчезналия мъж, е негова близка приятелка. На нея казал, че му остават 10 минути, докато изкачи Вихрен.

Впоследствие обаче той спира да отговаря на телефона си. Издирваният мъж е опитен планинар и е познавал добре района. Според спасителите вероятно е подценил опасността да достигне върха в тъмната част от денонощието и при силен вятър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Пиринтуристиздирване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Дон малкия Асенчо преди 1 година
Само не разбирам защо го търсят
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ДониЕдна глупост да напавиш е човешко, но много глупости са присъщи само на много глупав човек.
9
0
 
4
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Човекът е тръгнал с добри намерения, за което поздравления, но...!Защо на тази възраст е тръгнал сам, има ли застраховка, времето позволява ли и т.н., все въпроси на които трябва преди, не след това да се обсъждат!Дано всичко с него е наред!В белите страни, спасяват хората и после им връчват сметката, затова и там хората ...внимават!
8
1
 
5
 
! Отговори
Дони преди 1 година
Уви, вече издирват не турист, а тяло... Явно сърцето не е издържало на някой наклон или се е подхлъзнал/получил фрактура... Да свършиш в планината ми изглежда даже приятно като край на житейската приказка. Можеше още да поживее, но явно е подценил условията... И аз много глупости съм ги вършил по планините, та чак се учудвам, че още мога да тракам по клавиатурата...
7
0
 
5
 
! Отговори
какво се чудим преди 1 година
ще си направи кефа да си подхрани самочуствието че още може да катери като 20годишен пък че ще съсипе празника на другите да духат супата и вместо коледа не му пука
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сам в планината на 2900 м.н.в. през зимата на 70-годишна възраст! Искал е да се самоубие или окончателно е изтрещял от възрастта!
5
0
 
4
 
! Отговори
Имате грешка преди 1 година
Вчера е имал рожден ден, вече е 70-годишен турист
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кото ти е писано.
3
0
 
5
 
! Отговори
Варналиев преди 1 година
Банално самоубийство, също като да скочиш от Аспаруховския мост във Варна. Последствията са за близките и търсачите-спасители.
2
0
 
5
 
! Отговори
kazakrav преди 1 година
Пирин може да бъде много опасен. Някои големи имена са загинали там, и то изкачили къде по високи и страшни планини.По принцип винаги е грешка ако тръгваш сам. Отделно на тези години. Един микроинфаркт или инсулт да е получил, зашеметен да е паднал някъде, и вече от хипотермия примерно, и без мед. грижи (даже без никакви ако е бил неадекватен ) и всичко приключва.
1
2
 
6
 
! Отговори
Размисли и Страсти преди 1 година
А да си беше сЕдел у дома гледайки си турски сериали......сега нЕмаше да го издирват!