България изпрати помощ на Сърбия за вдигане цистерните край Пирот

Очаква се операцията да приключи до 10 януари
6 яну 2023 09:55, Елка Василева
4
България изпрати помощ на Сърбия за вдигане цистерните край Пирот
Снимка: архив, БГНЕС

Влакова композиция тръгна около 7,30 часа тази сутрин от София за Сърбия, за да помогне за изтеглянето на дерайлиралите цистерни край град Пирот. Това съобщиха от пресцентъра на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) за БТА. При инцидента на 26 декември 2022 г., когато товарен влак, превозващ амоняк, дерайлира в Източна Сърбия, загинаха двама души, а десетки пострадаха.

Още по темата
Влаковата композиция от България е натоварена с два петдесеттонни крана заедно с инструменти, механизация, с нея пътуват и служители на НКЖИ.

От НКЖИ заявиха, че няма опасност за служителите, които ще участват в операцията, но все пак са взети всички мерки за безопасност. На служителите са осигурени маски тип противогаз и екипировка.

Операцията ще продължи, докато бъдат вдигнати вагоните, но се очаква да е приключила до 10 януари, обясниха още от НКЖИ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам снимката къде е правена, но силно се надявам там да не преминават влакове, защото е очевадно и за неспециалисти като мен, че релсите не са в добро състояние. Иначе няма лошо да помагаме в такива ситуации.
1
0
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Евала