Започва изплащането на пенсиите от днес

То ще продължи до 20 януари
Обновена: 9 яну 2023 07:31 | 9 яну 2023 07:13, Александър Попов
8
Започва изплащането на пенсиите от днес
Снимка: БГНЕС

От днес, 9 януари, ще започне изплащането на пенсиите за този месец и ще приключи на 20 януари (петък).

Според Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж пощенските станции изплащат пенсиите и добавките към тях в периода от 7-о до 20-о число на месеца, за който се отнасят, но когато тези дати са неработни дни, какъвто е случаят със 7.01.2023 г. (събота), изплащането започва в началото на следващия работен ден – 9 януари. То ще се извършва съобразно изготвен график, който ще бъде обявен във всяка една от пощенските станции, съобщават от НОИ.

Преводите на сумите за януарските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 9 януари 2023 г.

Графикът за всички видове плащания, извършвани от Националния осигурителен институт към осигурените лица и пенсионерите, се актуализира всеки месец и е достъпен през интернет страницата на института, рубрика „Календар на плащанията“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пенсиите си се изплащат по график в пощите - в работните дни между 7 и 20-ти - нищо ново. В повечето банки пенсиите са налични на 7-ми по сметките и парите може да се използват. Осчетоводяването става на първия работен ден от 7-ми включително, в случая на 9-ти понеделник. Така е и с всички плащания извършвани в неработни дни. Няма драми в това.
7
0
 
2
 
! Отговори
Фин преди 1 година
До до 5 те просто нямат избор бе тъпчо...май сте загубили връзката с релноста ...пълно е с магазини без терминали - то няма банки, банкомати и т.н в почти всички села, а и в малките градчета.
6
1
 
3
 
! Отговори
до 5 преди 1 година
Магазините имат ПОС-терминал дори на вилата ми на 40км от София. Иначе нека твоите родители си се редят като овце да плащат сметки, вместо да го направят онлайн- няма проблеми. Въпрос на избор.
5
4
 
3
 
! Отговори
Фин преди 1 година
До до 2 ... 98% от пенсионерите си теглят пенсиите, защото нямат никакви карти, а и много от магазините нямат терминали. Да не говорим за пазарите. Много глупав коментар.
4
1
 
4
 
! Отговори
до 2 преди 1 година
В събота нито РИНГС, нито Бисера работят. Никакви пенсии не са били преведени събота. Ако нещо е имало, било е преведено в петък. А прочета ли как някой си "тегли" пенсията, и ме избива на смях. Дори родителите ми на 80 плащат с кредтитна (да, кредитна, а не дебитна) карта навсякъде и пари в брой не ипозлват.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом по новините взеха да казват кога, дават пенсийте тая (държава) си заминава
2
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо лъжете, ***? Пенсиите бяха преведени още на 7ми - събота по сметките и тези, които са с дебитни карти отдавна ги изтеглиха. Това "изплащане" от днес се отнася само за тези, които ги получават на ръка в пощите.
1
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На който е оцелял следпарапетно