Полицаят, три пъти отказвал подкуп, сега и 10 000 евро

Младши инспектор Каленски каза, че не си е помислил дали да вземе парите
19 яну 2023 07:00, Елка Василева
101
Полицаят, три пъти отказвал подкуп, сега и 10 000 евро
Снимка: БГНЕС

МВР съобщи за случай, при който сирийски гражданин е предложил подкуп от 10 хиляди евро на полицай от „Пътна полиция“. Пред медиите говори съответният служител на МВР младши инспектор Алек Каленски, който заяви, че досега три пъти му е предлаган подкуп, който той е отказвал, и по случаите се водят преписки. „Такава крупна сума за пръв път се случва“, каза Каленски и добави, че не си е помислил дали да вземе парите.

Още по темата
Полицаят разказа, че се е отзовал на сигнал за възникнал скандал на пътя между хора от два автомобила на кръстовището на бул. „Дондуков“ и „Мария Луиза“, като е трябвало да се тестват водачи за алкохол и наркотици.

Тестът на единия водач, сириец с български документи за бежанец, е показал наличие на три вида наркотици – канабис, амфетамин и метаамфетамин. Шофьорът веднага бил задържан и вкаран с белезници в патрулката.

След това мъжът е поискал да му се разхлабят белезниците, защото го болят ръцете. Младши инспектор Каленски влязъл в автомобила и задържаният пуснал на пода две пачки, като ги побутнал с крак към него. Мъжът му казал, че това са 10 хиляди евро, поискал е да бъде освободен и да му се върне шофьорската книжка, тъй като му е необходима за работа. Обяснил е, че има транспортна фирма, занимаваща се с превоз на товари от Турция към България. Полицаят веднага докладвал за случилото се на началника си.

Впоследствие сириецът е транспортиран до ВМА, за да му бъдат взети кръвни проби, тогава той е предложил на служителите на МВР 3000 лева и златен часовник, за да бъде освободен.

Сирийският гражданин е задържан за 24 часа. Установява се дали е криминално проявен и има ли предходни нарушения на пътя. По случая работи Софийската градска прокуратура.
(БТА, Константин Костов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще му намерят цаката на милицая, който е решил че ще оправя света, казано другояче само хаби мястото. Такива честни,почтени и доблестни хора,не виреят в стохилядното котило потомствени младопенсиониращи шуробадженакорушветчийски лапачи. Примери има безброй много,или ги притискат да напуснат системата,или ще бърше праха от фикуса до пенсия.
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направете го Герой на Социалистическия труд!
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко е въпрос на морал. Това важи и за полицаите, и за политиците, и за лекарите, ако щете... за всеки човек! Браво на полицая!
10
3
 
21
 
! Отговори
Ушев преди 1 година
Гаранция , че ще си остане само младши-инспектор. Никой няма да го допусне да се издигне в корумпираната система ако не събира в общата каса.
9
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този да каже колко пъти е взел а не колко пъти е отказал.
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво от това, хиляди други полицаи са с коли и имоти далеч над малките им заплати и никой не ги закача.
7
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що тъй бе момче ?!? Тебе на ред и дисциплина старшинката не те лие учил :(
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се награди момчето,...но не с усмивка пред строя,...а с нещо за в портфейла...
5
3
 
6
 
! Отговори
1 преди 1 година
това момче е чудо....да не дава господ да ви потрябва полиция в БГ , веднъж влизам -*** ме беше нападнал, 15 ченгета играят карти на комп'три, разглеждат реклами за техника и ми се хилят-оправяй се ми викат -не ни пука...ха ха, това е РПУ..а какъв кеш гушат ....на ръка....за трафик, за и тн.
4
2
 
22
 
! Отговори
Ямуксикли преди 1 година
И читави хора имало, браво!Не вярвах респект за младши то....,
3
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 2 И това не са 100 лева, а 20 000 лева! Колегите му за толкова пари и майките си ще продадат! Евала на човека!
2
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудо невиждано. Наш полицай да откаже подкуп. Колегите му ще го гледат като извънземно. Има още хора с достойнство.
1
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заслужава повишение и награди.