Държавната "Ел Би" намали още цените на кашкавала и сиренето

Новите цени влизат в сила от днес
15 мар 2023 11:41, Александър Попов
25
Държавната "Ел Би" намали още цените на кашкавала и сиренето
Снимка: БГНЕС

Държавната млекопреработвателна компания свали още цените на сиренето и кашкавала от днес.

"Цената на килограм сирене в търговските обекти на Ел Би Булгарикум от днес е 12,90 лева, а тази на кашкавала - 15,90 лева", обяви изпълнителният директор на “Ел Би Булгарикум” Владимир Русев в сутрешния блок на БНТ.

“През последните седмици проведохме серия от срещи с български производители и вече имаме нови договори за доставка, които ще позволят намаление на цените и запазване на печалбата на дружеството”, подчерта Владимир Русев. По думите му предишното ръководство е допуснало Ел Би да работи на загуба, като е сключило неизгодни договори за доставка и то на вносно мляко. “Най-спешната задача бе да възстановим договорите с българските производители, защото Ел Би трябва да бъде еталон за българския вкус”, подчерта Русев. Това ще позволи и трайно намаление на цените.

В Ел Би Булгарикум стриктно се спазва и стандартът за производство на млечни продукти - в един килограм сирене се влагат 7 литра мляко, а в един килограм кашкавал - 10 литра мляко.

“Договорените цени на суровината ни позволяват да продаваме на обявените цени и да бъдем на печалба, но пазарният ни дял е много нисък, за да влияем на пазара. Затова планираме и инвестиции в разширяване на търговската ни мрежа, за да дадем възможност на българските граждани да пазаруват на тези цени на повече места в страната”, обясни Владимир Русев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: сиренекашкавал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
и тези цени са високи за нас пенсионерите днес съм закупила от билла 500гровесени ядки за 1.49 лв да ги заливам с мляко и едно ядене да минава
20
1
 
1
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
До АнонименНе работи - няма гъвкавост и се получават дефицити и излишъци, също без конкуренция много фирми се оказват губещи заради незаинтересованост, дават се субсдии постоянно и накрая фалира държавата както стана 1989г.
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А къде ми е млякото от буболечки?
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една птичка пролет не прави!
17
0
 
14
 
! Отговори
Хемус преди 1 година
Димитър Зоров какво ще измяука по-въпроса
16
3
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Дванадесет магазина в София и един във Видин (там е завода). Явно старата комунистическа практика да се задоволяват нуждите на София остава. Останалата част от страната целенасочено се обезлюдява и е оставена на доизживяване.
15
0
 
15
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Много хубаво. Само дето Ел Би Булгарикум имат фирмени магазини единствено в София и Видин. Та, само там ще се възползват.
14
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затова във всяка чувствителна област трябва да има държавна фирма, и задължително държавна верига хранителни хипермаркети. Единственото правилно нещо дето Боко тиквата направи е проекта за държавни бензиностанции, ония курулираните продажни пудели от поднямата си счупиха краката от бързане да спрат проекта, затова сега имаме прескъп бензин. Ако Тецовете и Аеца не бях още държавни не ми се мисли какво щяха да ни причинят с цените на тока, ама същите пудели искат да затрият и централите
13
1
 
6
 
! Отговори
бай Ламби преди 1 година
До Анонимен 9 Навремето имаше един комунистически лозунг който гласеше: "При капитализма човек експлоатира човека, при комунизъма е обратното!".От тоя лозунг си прави изводи какви умници са ни управлявали 45 години.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пуснете. ги безплатно, хвърляне ги от един от новите вертолети.
11
1
 
18
 
! Отговори
Азимов преди 1 година
Да огласят заплатите и бонусите на ръководния персонал в предприятието. И ще видите откъде точно идва цената. ;)
10
4
 
7
 
! Отговори
няма да се изморя преди 1 година
да повтарям,българин да си на този свят,шапка на тояга,всичко е безплатно
9
24
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега разбрахте ли защо комунизмът е по-добрият обществен строй. Защото мисили за хората. При капитализма на никой не му пука за тях. Гледат само да крадат и богатеят.
8
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на служебното правителство. Свали цените. Пак ще ги изберем на 2.4.
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 6 - Не само ... Но как да ти обясня - или си нечии послушник, фермата ти я ще се запали, я ще се окаже, че някой е насипал посевите ти със сол, нафта и такива ти гадости, така че 3-4 години, докато не се извали яко, там нищо не расте ...
6
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-големите животновъди, както и земеделци, заедно с най-големите млекопреработватели и месопреработватели са послушници на Боко.
5
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето защо всички фирми трябва да се национализират и да са държавни------на шумкарокомунистите само мандри им се въртят в главата свикнаха наготово от гърба на изстрадалия народ
4
2
 
58
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
Я ГЛЕДАЙ ТИ НЕ С 30% А С 50% МОЖЕЛО ДА СЕ НАМАЛЯТ ЦЕНИТЕ!!! ВИЖДАТЕ ЛИ САМО КАК ЗВЕРСКИ НИ ЛЪЖАТ С ЦЕНИТЕ НА МЛЕЧНИТЕ ПРОДУКТИ!
3
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето защо всички фирми трябва да се национализират и да са държавни. Това доказано работи!
2
4
 
32
 
! Отговори
Момо преди 1 година
Честито на софиянци! А другите в територията какво да правим?