БЧК изпрати още 33 тона хуманитарна помощ за Сирия

Кампанията в помощ на пострадалите в Турция и Сирия продължава
8
БЧК изпрати още 33 тона хуманитарна помощ за Сирия
Снимка: БГНЕС

Българският Червен кръст (БЧК) изпрати нова, близо 33 тона хуманитарна помощ за Сирия, предназвачени за пострадалите в земетресението от 6 февруари т.г. Това съобщиха от БЧК.

Карго самолетът излетя от Летище София за ливанската столица Бейрут и превозва дарените от български граждани и фирми нови дрехи, обувки, хигиенни материали, дълготрайни хранителни продукти и др., събрани в рамките на Националната кампания в помощ на пострадалите от земетресението.

В Бейрут пратката ще бъде разтоварена от представители на Ливанския Червен кръст и ще бъде транспортирана с хуманитарен конвой към Сирия. На сирийска територия хуманитарната помощ от БЧК ще бъде поета от Сирийския Арабски Червен полумесец, който има достъп до всички засегнати територии и ще предостави помощта на нуждаещите се.

До момента БЧК е предоставил за Турция и Сирия от бедствения си резерв, материални дарения на стойност близо 310 хил. евро. От Националната кампания в помощ на пострадалите от земетресението са изпратени 24 тона хуманитарна помощ за Сирия и 224 кашона с дарения за Турция.

От кампанията за събиране на финансови средства сумата, преведена досега за двете засегнати страни, е 1,81 млн. лв. Ръководството на БЧК получи благодарствено писмо от президента на Турския Червен полумесец д-р Керем Кънък по повод оказаната помощ след земетресенията тази година, засегнали милиони хора.

Кампанията на БЧК в помощ на пострадалите в Турция и Сирия продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: БЧКпомощСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във Варна преди години нищо във Карлово пак нищо но за тарамбуките всичко. После що няма хора в България. Щото ни е чужда. На запад чуждата държава се грижи хиляди пъти по добре от родната.
6
2
 
0
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
"Сетила се Мара да се побара", та и с нашето БЧК за помоща към Сирия!
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо хубаво, което да направят българите. Браво. Изпращат помощ на беден и отчаян народ. Този път не се скрихме под формата, че имало санкции. БЧК да даде инфо, коко от европейските клонове дадоха помощ за тази изстрадала, но горда държава, която не пада на колене.
4
2
 
3
 
! Отговори
Емил Стефанов преди 1 година
Обикновено за Сирия изпращаме оръжие за ДАЕШ и разни други угодни на САЩ терористи...
3
2
 
6
 
! Отговори
Бай Асен преди 1 година
А на хората от карловско кога?
2
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сирия подкрепи оркландия, никакви дарения!
1
2
 
3
 
! Отговори
Момо преди 1 година
Браво!