"Ел Би Булгарикум" все по-силно на пазара, може ли да повлияе на цените?

Предлага сирене за 12,90 и кашкавал за 15,90 лв
31 мар 2023 09:43, Красимир Ангелов
14

Държавната млекопреработвателна компания ще увеличи присъствието си в търговската мрежа. Това стана възможно след подписването на специален договор в Министерството на икономиката. Как ще повлияе това на пазара?

"Вчера в Министерството на икономиката "Ел Би Булгарикум" и веригата "КООП" подписахме договор, по силата на който ще имаме възможността да разширим присъствието на млечни продукти на "Ел Би Булгарикум" в цялата страна. Разполагаме с 10 магазина в София и един във Видин. През последните дни и месеци поради намаляването на цените имахме голямо търсене на нашите продукти, включително опашки от хора, които желаеха да ги закупят. Помислихме за бързо решаване на този въпрос с търсене на партньори, които да имат достъп до повече населени места в страната", коментира главният юрист на държавната млекопреработвателна компания София Секулова в "България сутрин".

Още по темата
"Търговската верига, която избрахме, разполага с над 3600 обекта в цялата страна. Набелязали сме около 500 и ще започнем поетапно разширяването на нашето присъствие в тези обекти", обясни Секулова.

По нейни думи разширението ще става поетапно - първоначално в магазините в София и Пловдив, а после в Русе и Ловеч.

"Основният фактор, заради който избрахме тази търговска верига, беше че ще работят с минимална търговска надценка в дългосрочен план. Периодът е безсрочен. Идеята е цените на нашите стоки във фирмените магазини да се доближават до тези, на които ще могат да закупят в търговската верига.  Да ги направим достъпни до хората в цялата страна по възможност", каза още Секулова пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ сирено на държавната млекопреработвателна компания е на цена 12,90 лв., а кашкавалът на 15,90 лв. "Ще се постараем да ги запазим в дългосрочен план със съдействието на нашия партньор", призна Секулова и добави, че се надява това да повлияе на пазарните цени на конкуренцията.

"Изкупните цени на млякото са динамични. В "Ел Би Булгарикум" се провежда прозрачност при намирането на доставчици на сурово мляко. Това е нова практика в дружеството. Назначена е комисия, която да избира доставчици на високо качество суровина. Процедурата е изцяло публична, публикувана е на сайта на нашето дружество и всеки млекопроизводител може да се почувства поканен да направи оферта на "Ел Би Булгарикум" за изкупуване на сурово мляко", обясни Секулова.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Костадин Костадинов преди 1 година
Скоро, демек в неделя ще спечеля изборите и ще затворя всички големи предателски американски предприятия и магазини - те работещите там ще бъдат за малко на борсата ама нищо. С 10% мнозинство прай ли съ незнам,аз съм историк не математик. Гласувайте за мен и гелосан Цонко - къщи и коли изплащаме.
11
1
 
0
 
! Отговори
До #8 преди 1 година
КООП
10
0
 
8
 
! Отговори
Махнете преди 1 година
Еврейските картели Кауфланд и Лидъл!!!
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия тарикати да дойдат да им покажа истинско сирене кашкавал кисело млако и краве масло. От 25 години си гледам крави и си правя домашни продукти. Тези виждали ли са как каймака на прясното краве мляко излиза ит тенжерата при варене. Няма как да го видят щото тяхното мляко е от прах. И какви са тези цени че то навсякъде по магазините са такива. Правят ви на будали.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко е в далечното бъдеще.Сега следете сайта и цените.Следете къде какво става и не умувайте много много.Развързвайте кесиите и не се оплаквайте.
7
0
 
3
 
! Отговори
И все пак + + преди 1 година
Ако не е държавна тайна - коя е тази верига от магазини?
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 4Е, другите"млека"са вкусни. То и домашното ИСТИНСКО мляко, което прави майка ми"не е вкусно"и мирише за внуците й, закърмени с имитиращи продукти. Всичко вредно е"по-вкусно". Само него купувам от години. 2%. И не винаги го намирам. Ще трябва вече да посещавам пазарите в София, където има фирмени магазини.
5
2
 
9
 
! Отговори
Ааааа преди 1 година
Сирене 13лв. вие луди ли сте бе ? Къде отиват милионите печалби. Свалете продуктите поне с 10лв ***, кой краде държавата там
4
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киселото им мляко изобщо не е вкусно, за съжаление
3
1
 
8
 
! Отговори
ИСТИНСКИ КОМУНИСТ преди 1 година
Може да паднете от цените и вие, щом сте държавна ви трябва колкото да плащате заплати и др си разходи. Печалби не трупайте за държавата, важни са хората. Какви са тези капиталистически цени
2
8
 
15
 
! Отговори
добре де преди 1 година
а за % сухо мляко и палмово масло в техните продукти нито дума :)
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продуктите им хич не са евтини, да не говорим че съдържанието на мляко в тях е също под въпрос както и на останалите