От днес земеделците могат да кандидатстват за държавна помощ

По тази мярка има предвиден бюджет в размер на 213 млн. лева
4 апр 2023 00:00, Йоана Цонева
10
От днес земеделците могат да кандидатстват за държавна помощ
Снимка: БГНЕС

От Министерство на земеделието съобщават, че от днес стартира приемането на документи за подпомагане на земеделските производители. Те могат да кандидатстват за държавна помощ заради войната в Украйна, съобщава БНР.

Още по темата
По тази мярка има предвиден бюджет в размер на 213 млн. лева. Общо за годината е планирано производителите да бъдат подпомогнати с 426 млн. лева.

Преди началото на пролетната кампания помощта за сектора е 50 на сто, като останалите средства ще бъдат отпуснати по-късно през годината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
10
 
! Отговори
Знаем ги тия схеми преди 1 година
По онази старата схема на Бойко,дето викаше:''Хайде де,протестирайте за да ви направя южната дъга на околовръстното''.Демек-викайте за да имам повод да отвържа едни пари за усвояване.Винаги уж в името на народа,ама за едни определени джобчета да се напълнят.Ето защо сърнопроизводителите стачкуваха онзи ден.Уж против вноса от Украина,ама за едни пари да вземат.Естествено ще има и за чекмеджето,ГЕРБ не са слизали от местната власт.Тези избори трябва да се платят някак на опразненото чекмедже.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Oт планово селско стопанство скочихме на европланово, в което България е извън плановете. Когато влизаха в ЕС Полша казаха, че ще им трябват поне 15 години за да се преструктурират, но нашите бивши комсомолци (негодни за нищо) като видяха евро заплати и веднага съгласни. В ЕС всичко е окрупнено и селско стопанство от семеен тип без машини си е някаква форма на феодално крепостничество.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От днес шейховете на зърно да се нареждат за помощи ,Путин им унищожи нивите сега и той трябва да си плати защото нашите шейхове им трябват пари за любовници,за яхти за почивки за жената да пазари шопинг в Европата защото шейх *** така живее вие какво разбирате от живот.И малко им че внасят от Украйна трябва да залеят държавата че да им скъсат мръсните,керливи зад,ници.държът на склад и чакате да се вдигне още цената пуми,яри.
3
0
 
8
 
! Отговори
Демек преди 1 година
От днес спират протестите на зърнопроизводителите, че който се нареди пръв на опашката и има протежета в областните дирекции ще вземе помощ. Тя е ограничена. Неуспелите ще си спомнят фразата на Любо Пенев.
2
0
 
12
 
! Отговори
Урсула преди 1 година
500 милиона заради войната у Украйна..... Да не са им паднали бомби на нивите ? :)))
1
0
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Не земеделците, а зърнарите. Това са доста различни понятия в наши дни. Земеделеца е човек, който от тъмно до тъмно е на полето и произвежда качествена земеделска продукция. Зърнаря е човек на някой политик и сее хиляди декари (закупени с мръсни пари) с най-лесните култури, за да прибере субсидиите на единица площ.