Митрополит Киприян за Благодатния огън: Вълнувам се

Старозагорският митрополит ще го донесе у нас
14 апр 2023 19:36, Александър Попов
22

Старозагорският митрополит Киприян повежда българската делегация, която ще донесе от Ерусалим Благодатния огън за Великден. Пътуването е одобрено от служебния министър-председател Гълъб Донев, благодатният огън ще бъде донесен с правителствен самолет.

"Изказвам огромната си благодарност на Негово светейшество патриарх Неофит и на Светия синод за доверието, което ми гласуваха да донеса Благодатния огън от светия храм в Ерусалим. Огромно е вълнението на всеки един православен християнин, на когото предстои да посети Светите земи и да присъства на това велико чудо - слизането на Благодатния огън, за да може да осени всички ни с пасхалната радост, че Христос възкрcсна сред мъртвите и смъртта няма власт над него", заяви митрополит Киприян пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
чадо ,мое... преди 1 година
До Анонимен"""Те да обяснят,защо има толкова много вероизповедания.Ами като партиите.Всеки иска да е началник и той да краде най много.Та нали Господа им е един?А има 1960 вероизповедания.Има,защото има и будали които да им вярват и да им пълнят гушите.
12
0
 
1
 
! Отговори
Эфстати преди 1 година
Да обясни един физик,химик как стават нещата.Стига с тези заблуди.Когато нямаше самолети,какво чакахте бе?Светкавиците на Тесла ли?Добре,че младите не ви се връзват на брътвежите.С църквата са свързани само тези,които търсят и имат облага.Същото е като с комунизма.Свидетели бяхме как първи заклети комунисти,се събудиха първи капиталисти.Така ли беше?Така!
11
0
 
2
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Киприян Картагенски е различно от Киприян Антиохийски
10
0
 
3
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Името му е заето от Свети Киприян Ски, а молитва против магии е написана от Свети Киприян Антиохийски... Нищо общо нямат, освен името
9
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отче,като се върнете изчетете една молитва за екзорсизъм.Някой е пуснал на свобода няколко демона и затова сме на прага на световна война.Само вие можете заради името Киприян.Весело посрещане на великденските празници!
8
0
 
5
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 1 година
Вярвайте във себе си, вярвайте в близките и приятелите си!!! Оттам нататък може и в дядо Коледа или дядо Мраз в голямата стъпка или Чоки ( по старите го помнят) но не бъдете наивни, щото така стават богати някой хора!!!!!!
7
3
 
5
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 1 година
Само биете минуси и бягате що така? Нали сте видели нали вярвате? Или квото ви кажат там сте ? ЕДИН МИ КАЗА е положението колкото и да не искате тва е!!!!
6
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не се вълнува заради несподелена манастирско-мъжка любов! :)))))))))
5
9
 
11
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 1 година
Държава в държавата са тези ! Промиване на мозъци, най голямата секта създавана някога! Да го питам господина дали е виждал или просто един му е казал и те така,! Но все пак всеки има право на избор,вервайте си лошо няма ! А едни попове станаха милионери
4
8
 
7
 
! Отговори
Ферди Тайфур преди 1 година
Тоз метрополит даже и не знае какво каза камо ли на църквата да ми дава акъли....
3
7
 
9
 
! Отговори
Обикновен преди 1 година
шмекер.
2
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На многая и благия лета, Владико! Благодатта на Бога Иисуса Христа, милостта на Отца и общуването със Светия дух да бъдат със всички нас!
1
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Старозагорската епархия я бяха въвлекли в хомоскандал.