Христос воскресе! Здраве и мир във всеки дом

Екипът на Dnes.bg ви желае щастие и любов
16 апр 2023 00:01, Александър Попов
125
Христос воскресе! Здраве и мир във всеки дом
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Отбелязваме един от най-светлите празници в годината. В християнската религия на Великден се чества възкръсението на Исус Христос на третия ден, след като е разпнат на кръст и погребан.

Пасха Христова или още Великден е празник на празниците и тържество на тържествата.

Този ден Господ го е сътворил, за да се възрадваме и развеселим в него. Чрез своето славно възкресение Исус Христос е сразил Сатана. Според Новия завет това стопроцентово зло вече е победено. Със слизането Си в ада като победител Господ разруши властта на дявола и неговото царство.

По този начин се изпълнява и Божието обещание към нашите прародители Адам и Ева. Когато били изгонени от рая Бог им обещал, че ще изпрати Месия, който ще смачка главата на змията, т.е. ще унищожи това зло, което е изкусило първите хора. Това е изпълнението на Божието обещаниe.

Седмицата след великия ден се казва Светла седмица, защото Възкресението на Христос донася просветление за всички. Между Великден и Петдесетница хората продължават да се поздравяват с поздрава "Христос Воскресе".

Екипът на Dnes.bg ви пожелава Великденските празници да бъдат изпълнени със здраве, радост и прекрасни моменти заедно с най-близките ви хора. И във всеки дом да има мир и любов!

Христос Воскресе!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: Христос Воскресе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До оооо иска ти се - "няма ненаказано зло и няма не възнаградено добро.Нямало нищо след смърта хах..." - Да, точно така е. Който не го вижда, не е видял достатъчно или просто не умее да гледа. По грешка ти сложих минус. Не че има значение, от редакцията и без това манипулират +/- според както им изнася. Лъжите, измамните трикове, клеветите, насаждането на вражда и омраза впрочем също се плащат, и то не в евро, а в една по-скъпа валута! Никой не минава метър, арогантността от нищо не предпазва
77
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Да допълня... 90 - Не знам, ама чувал ли си за шимпанзета, лъвове, мравки и прочие?
76
5
 
2
 
! Отговори
оооо иска ти се преди 1 година
Възкръснал ?! А дано ама надали..Гледайте си живота и не се занимавайте с глупости.Никой не възкръсва от умрелите и няма нищо след смъртта!!! Да ама не: няма ненаказано зло и няма не възнаградено добро.Нямало нищо след смърта хах добре добре!само опитвайки се да се замислиш как се е появила вселената от нищо си от материя която експлоадирала в точно в такъв ред че да се поави нещо толкова уникално планети звезди живот дървета цветя вода езера реки .случайност ли?Не мисля!
75
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до скромно мнениеИзгледай интервюто с джеймс кавезел изиграл Господа Исуса Христа в страстите христови!
74
0
 
5
 
! Отговори
Христос Воскресе! преди 1 година
Във всеки дом да има мир и любов!
73
7
 
3
 
! Отговори
Скромно мнение преди 1 година
За търсенето на митичното животно Голямата стъпка , Сускоуч има над 17 филма. Търсят не съществуващото.Същото и с Възкресението.Плащеницата от Торино е фалшификат , направен в Турция .Няма нито едно доказателство.Дву хилядна заблуда. Господ е в мислите и сърцата на хората. В нашата Галактика го няма. Даказано.
72
3
 
1
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
До Анонимен 83 Дано това е се случи с Путин.
71
3
 
1
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
До Анонимен 6 Браво 6 . Християнството е против убийствата.Убийците да си получат заслуженото.Дори животните от един вид не се убиват по между си.Путин не е чел библията.
70
6
 
5
 
! Отговори
Петър преди 1 година
НАЙСТИНА ВЪЗКРЕСЕ
69
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам дали е виц или по действителен случай, но върви си Леонид Брежнев по коридорите на Кремъл и среща някакъв чиновник-Христос Воскресе, Леонид Илич. Той отговаря-мерси, подобно и продължава да си върви по коридора. Среща още чиновник-Христос воскресе, му казва. Леонид Илич вече леко подразнен-Мерси, вече ми докладваха.
68
7
 
3
 
! Отговори
Урсула преди 1 година
Попа облякъл парадната униформа нема черно расо и килимявка :)))
67
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Изплюскахте ли пеканото ягне?..Пресушихте ли каните с вино?..-Значи сте "посрещнали" Възкресението !...Ама айде да са не права на черната уфсъ и аз :..-Честито Възкресение НА ВСИЧКИ човеци-и Християни,и други !
66
5
 
9
 
! Отговори
Позитивен преди 1 година
Слава на нашия Спасител! Весели празници на всички българи!
65
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
учените могат да възкръснат ако си умрял до 1 час
64
4
 
0
 
! Отговори
Спирос Фосфорос преди 1 година
ИИСУС Е БИЛ В КАШМИР, А ПОСЛЕ в АТИНА , и Трапезунд (ПОНТОС) в родния град на Пилатос Понтиос . -- 24 ГОДИНИ !!!..затова го няма никъде в евангелията, след раждането му .
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Владимир Путин и Сергей Собянин участваха във Великденската служба.
62
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Христос е Българин.
61
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моят телефонен номер се знае от всички! Даже се знае с кого какво говоря. Поздрави!
60
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой има ли номера на Исуската ?
59
6
 
3
 
! Отговори
Инфо преди 1 година
При което има загинали между които и бременна жена....