ПП-ДБ за трасето на "Струма": Няма осигурено финансиране

Пътят щял да бъде опасен и скъп
Обновена: 18 май 2023 10:36 | 18 май 2023 10:36, Камелия Цветанова
23
ПП-ДБ за трасето на "Струма": Няма осигурено финансиране
Снимка: БГНЕС

От ПП-ДБ алармираха, че за трасето на магистрала "Струма", чиято първа копка направи преди дни министърът на регионалното развитие Иван Шишков, няма одобрено финансиране нито в държания бюджет, нито от ЕС.

Опитите на служебния кабинет да раздвижи изграждането на най-проблемния участък от магистралата - през Кресненския пролом, в последните седмици предизвикаха протести.

Според Андрей Гюров, който е депутат от Благоевград, вариантът, който е избрало служебното правителство не решава проблема с лесния достъп до Югозападна България, защото това не е магистрала, нито високоскоростен път и той ще е опасен и скъп.

Още по темата
"За нашия регион е от изключителна важност проектът за "Струма" да намери нормален завършек и неговата цел е да реши един логистичен проблем - хората да стигат по бърз и безопасен начин от София до границата с Гърция. Трябва да се намери и начин да се запази поминъкът на хората и биоразнообарзието в този уникален за страната район", каза той.

Екологът Андрей Ковачев обвини Шишков в лъжи. Едната е, че проектът е в съответствие с европейското законодателство, но това не било вярно, защото било в противоречие с Директивата за опазването на биооразнооразието и Директивата за околната среда.

"България ще бъде санкционирана за това", коментира Ковачев.

Втората лъжа било твърдението, че става въпрос за магистрала.

"Това, което е одобрено през 2017 г. не е магистрала, не е дори високоскоростен път, а е второкласен път и ще е път убиец, защото няма как да се вкара този тежък трафик на две платна", посочи екологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: СтрумаАндрей Гюров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Oтстранете мафиотското правителство на дрогаря кРадев.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Няма, защото ПП спря проекта "Струма", иззе парите за него, без да докаже обвиненията срещу този проект, че било работено незаконно.
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Бактисах от тая промяна бе !!!.Две години избори !!!Бати мошенниците ,само борч след борч,избори след избори .Без бюджет.Всички магистрали спряха .
17
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
15 километра тунел ??? Тия наред ли са! Всякакви Пара' зити се напъват да дават акъл, като започне нещо да се прави! Някои май отдавна станаха милионери, след екорекет . По-скоро май ги е грижа за костенурките и кокичетата , отколкото колко жертви ще си отидат там!
16
1
 
3
 
! Отговори
мдааа... преди 11 месеца
На крива ракета/ПП-Шарлатани/ и Космоса и пречи !!!
15
1
 
4
 
! Отговори
тия от ПП"Шарла преди 11 месеца
...пари нема - не действайте !!!!
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не ме интересуват нито политиката ви, нито бюджета ви, нито мераците ви, нито скандалите ви. Научих се да се оправям сам. Единствено искам мрежа от пътища, големи, широки, безопасни и равни. А вие давате парите ми за избори, в които не участва дори половината от населението, да не говорим за децата, които се интересуват само и единствено от пътищата, защото те са най-отегчените от дългото пътуване.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Гърците от Солун до Игуменица -имат 90 км тунели и какво а нащте за 15 км се циганят - хем и екоактивистите няма за какво да се хванат
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ПП-ДБ не се умориха да казват как нещо не може да стане. Предложете работещ вариант, дайте решение на нещо. Не можете, не знаете и сте контра продуктивни популисти. Слуги на мафията и олигарсите рушащи държавата.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Съществуващия път трябва да се разшири а не да се копае някакъв скъп и опасен тунел.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хубавото е, че тези шарлатани и измамници няма да помиришат власт. Откакто е Шишков министър строежът и поддръжката на пътищата лека-полека излизат от ступора в който ги вкараха кикитата.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ми катоокрадихре парите за седем месеца как че има !!!
8
1
 
6
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 11 месеца
И кои българи гласуват за шарлатаните саботьори незнам
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Може да няма финансиране но вече е подписано,и магистрала ще има
6
6
 
11
 
! Отговори
ПЪТЯТ ПАРИТЕ преди 11 месеца
ПП и ДБ веднага щом за пръв път се докопаха до властта спряха изграждането на магистрала Хемус - сега всичко е двойно по-скъпо, пари няма, а недовършеното пусее и се руши. Сега и магистала Струма им пречи. Изглежда ACEН BACИЛЕВ и KИPИЛ П. имат по-добри идеи какво да правят с парите за пътища и магистрали (като например да ги дават за подпомагане на Украйна).
5
12
 
5
 
! Отговори
да преди 11 месеца
Видяха колко милиарда окраде Бойко и неговите кметове от строителство, ремонт и ремонт на ремонта на пътища и магистрали и искат и те.
4
2
 
13
 
! Отговори
ДЯДО ЯГА преди 11 месеца
така,така...искрено се надявам тези ППта И ДСбъта да се провалят с правителство и да вземат да се разкарат ...и Герб и останалите са същите, но тези са първенци в омразата си към България. Да не мислите че заради разни птиченца и костенурчета е този вой? Да сте видели масови избивания на ята птици по магистралите? Няма и да видите..те не са прости като хората. А тези го правят за пари и влияние..нищо градивно, само саботаж...
3
1
 
15
 
! Отговори
ха ха преди 11 месеца
Хората направиха 50 км тунел под Ламанша,анашите дрогаре не могат да измислят 18 км път,па дори през баирите.
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
От ПП-ДБ алармираха, че за трасето на магистрала "Струма", чиято първа копка направи преди дни министърът на регионалното развитие Иван Шишков, няма одобрено финансиране нито в държания бюджет, нито от ЕС.Унищожиха България тия .Спряха всичко ,само борчове,дефицит и избори след избори .Да ви таковам на промяната
1
2
 
19
 
! Отговори
Стига глупости преди 11 месеца
Ама разбира се няма да се строи нищо като при вас и няма да ома проблеми.Гадни популисти