Митрофанова: Официална София уверено се придържа към антируския наратив

Та заяви, че е вероятно да бъде пратен български контингент в Украйна
8 юни 2023 20:00, Нели Христова
235
Митрофанова: Официална София уверено се придържа към антируския наратив
Снимка: БГНЕС

Тържествен прием в навечерието на Деня на Русия се състоя днес в руското посолство в София, предаде ТАСС и БТА, като се позова на свой кореспондент на място.

На събитието присъстваха лидери на политическа партия "Възраждане", както и български социалисти, ветерани, представители на много български обществени организации, на Българската православна църква, учени и културни дейци.

Посланикът на Русия в София Елеонора Митрофанова се обърна към гостите с приветствие за празника и отбеляза, че в днешно време всички живеят в епоха на кардинални промени. "Всички ние с вас живеем в сложно време, в период на глобални, кардинални промени, формиращи координатната система на новото многополярно устройство на света. В тези условия Русия, която е активен субект на текущите процеси, се стреми не само да гарантира спазването на своите интереси, но и да формулира разбираеми за повечето държави принципи на международните отношения, в основата на които са заложени взаимно уважение и равенство, изключващи доминирането и хегемонията", подчерта Митрофанова.

Руският посланик отбеляза, че редица страни, които са поели функцията на "жандарми на планетата", активно противодействат на Русия, но те няма да постигнат резултатите, към които се стремят, макар и да създават известни трудности. "Искам да ви уверя, че въпреки усилията на т. нар. колективен Запад, Русия ще продължи последователния си напредък", подчерта Митрофанова.

"Независимо от това, че възгледите на българските граждани за актуалния дневен ред далеч не са еднородни, официална София уверено се придържа към антируския наратив. Системното въвличане на страната в конфликта в Украйна - било то чрез снабдяване на киевския режим с боеприпаси или например чрез евентуалното изпращане на национален контингент в зоната на военните действия, несъмнено ще има негативни последици за двустранния диалог", каза още Митрофанова.

Посланикът на Русия в България подчерта значението на народната дипломация в развитието на двустранните отношения и изрази увереност, че сегашното "положение на нещата ще се оправи с времето" и че двустранните отношения ще получат своето ново развитие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
7
 
26
 
! Отговори
абе преди 10 месеца
тази дали е убивала собственоръчно хора ? как мислите ?
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не ,няма да пратиме контингент Митрофанова.Наливаш масло в огъня.Луди българи няма.Кой ще се бие срещу руснаците като на никой не му се умира.
5
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Забрабяват българския език в окупираните от руските нацисти земи. И винаги след това Митрофанова ченгето минава в обяснителен и извинителен режим, винаги. Докога ще търпим? Аз ако бях, щях да изгоня Митрофанова много отдавна. Русизма, имперския див русизъм на Путин трябва да бъде разгромен. За Украйна!
4
7
 
35
 
! Отговори
Копейкиното преди 10 месеца
Не знам тази представителка на терориSSтична държава с какво право се изказва за политиката ни.
3
5
 
30
 
! Отговори
Софиянец преди 10 месеца
И неофициална София се придържаме ;)
2
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С русизма на балканите трябва да бъде сложен край. Що народ отровиха с жестоката си идеология на русизъм и пионерство. Постоянно от Русия тече антибългарска политика, а това руско ченге говори, че България провеждала антирусизъм? Къде го? Колко руски партии има в българския парламент? Най-малко 3, цели три! Излъчват антибългарски филми от руското посолство в Македония. Путин опитва да заличи българския произход на азбуката в полза на създадения от тях македонизъм. Забраняват
1
6
 
40
 
! Отговори
dsadsadsa преди 10 месеца
От кога мутрофанова решава, кой какво ще праща в Украйна?

Спонсорирани публикации