Спецов първо ще прегледа събираемостта на приходите

Няма регулиран бюджет, така че има много работа, посочи той
8 юни 2023 17:37, Стела Стоянова
28
Спецов първо ще прегледа събираемостта на приходите
Снимка БГНЕС

В първия си ден начело на Националната агенция за приходите Румен Спецов ще се запознае с реалните данни от събираемостта на приходите. Това посочи той пред Би Ти Ви.

„От агенцията се изисква това, което винаги се е изисквало - да има събираемост на приходите. Виждате, че ситуацията в този момента е изключително тежка и изключително важна. Така че ролята на НАП ще е много повече от това, което е било и преди. Идваме в средата на годината, няма регулиран бюджет, така че има много работа”, каза Румен Спецов на влизане в НАП.

Още по темата

Той посочи, че няма поглед върху работата на своя предшественик – Борис Михайлов. Преди близо година Спецов определи отстраняването си като политическа причина. По същия начин гледа на разместванията и сега.

„За мен никога не е имало драма с тоя мотив. Идва едно правителство. Идва един министър на финансите. Той е в правото си да си назначи собствен екип, на който да разчита и да работи”, каза още той.

Спецов коментира също, че е имал колебания дали да влезе в кандидат-депутатските листи на „Продължаваме промяната“: „Предпочетох да остана изцяло в професионалния си план, това, което мога и разбирам най-добре. Бях провел разговори и с г-н Кирил Петков и с Асен Василев и обясних, че предпочитам да стоя една крачка настрани. Имам разбира се моите политически убеждения, възгледи, мнения, но предпочитам да си стоя в професионалната сфера, където винаги съм бил.”

Скандала и атаките от страна на ГЕРБ преди, че е притежавал фирма с дългове за 1 млн., която сега е собственост на малоимотно лице, той коментира така: „Този въпрос е отдавна изчистен и твърде преекспониран през медиите.”

Вече бившият шеф на НАП Борис Михайлов също намира смяната на директорската позиция като нормален процес, но не е съгласен, че агенцията е събрала в последната година по-малко данъци.

„Цифрите са точно обратното. Събираемостта е много по-голяма. 84 млн. имаме събираемост към 31 май повече отколкото миналата година.”, каза Михайлов пред Би Ти Ви.

Старият директор отчита намалена контрабанда по границата и очаква новият началник да продължи тази практика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: НАПРумен Спецов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
6
 
! Отговори
Виж ти преди 10 месеца
Аааа, аз пък мислех че първо гащите на Кокорчо ще прегледа.
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И по физиономията му личи , че е от един етнос......
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Загубена държава,загубен народ сме като търпим подобни назначения като този ,,красавец,,който има милиони да ни връща.Вместо да е в затвора Асанчо отново си го хариза. ...срамувам се от вас ***!
20
0
 
14
 
! Отговори
А. В. преди 10 месеца
Когато истински си влюбен в някого то е завинаги!! Където и да отидеш, каквото и да правиш, ти жадуваш любимия човек да е до теб, във всяко едно начинание!! Въпреки хорските думи, въпреки хулите! Любовта е по силна от всичко!
19
1
 
12
 
! Отговори
Възмутен преди 10 месеца
Добре де, нали уж се бяха разбрали да няма бързи чистки в администрацията, а Асан започна още от втория ден. Щяха уж да действат внимателно, с проучване на постовете и прозрачни публични конкурси. И онази декларация на Денков-Габриел май става само за тоалетна хартия.
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Спецов първо ще прегледа задните части на финансовия министър. Всичко наред ли е, има ли нужда от профилактика...
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Едно време имаше поговорка:"Тати носи, мама меси". Съвремения и вариант е:" Спецов носи, Асен меси"...
16
1
 
10
 
! Отговори
Стига приказки от ПП преди 10 месеца
Тези лица единственото което правят да използват методите на хипноза, за да приспиватнормалните граждани на България, с единствената цел огромна лична изгода!
15
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е6а4а на кокорчо, майтап няма кокорчо е като яни янев
14
0
 
10
 
! Отговори
Ази преди 10 месеца
Специ некой ще го клеци,ще събира пари за изборите на есен,но ще ми вземе дедовия и моята фирма вече е преекспонирана
13
0
 
16
 
! Отговори
Кокорчо: преди 10 месеца
"Специ как ме сцепииии..."
12
1
 
19
 
! Отговори
Асо преди 10 месеца
Първо ще тегли една пацъ на Кокорчо...
11
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какво ще преглежда? Спецов е продал фирмата си на сламено лице и дължи на България 1,1 милиона лева.
10
1
 
14
 
! Отговори
Абе преди 10 месеца
Тея - Новата Коалиция, ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ как се траят. Те и за Спецов щяха да се избият, пък сега са Първи Дружки :) Ама Нормално. То в нашта Мила Родина лудите са на улицата, щото на никой не му се занимава да ги прибира по лудниците. А Политиците ни са готови на Абсолютно всичко да се докопат до обществения ресурс, демек Държавният Бюджет от нашите Данъци. После, Ама що сме на последно място. Преди се крадеше от държавните предприятия и магазини. Сега се краде от Бюджета. Уникални СМЕ :)
9
0
 
15
 
! Отговори
Спецов! преди 10 месеца
Това шега ли е?
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Доктор ли е Спецов?
7
0
 
7
 
! Отговори
gg преди 10 месеца
правилно думате: "Ще я прегледа", но за съжаление на глупавите му избиратели, с това действие ще приключи работата му...
6
1
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 10 месеца
Само да гледат да не нарочат пак дребните фирми - фризьорките и кварталната кръчма.
5
2
 
22
 
! Отговори
Урсула преди 10 месеца
Гешев да арестува тоя т.ъпак Спецов краднал 2 милиона ДДС :)))
4
2
 
14
 
! Отговори
Дааам преди 10 месеца
Ако бях избирател на ПП щях да си махна двете ребра и да си направя фелацио сам.Гербаджиите си остават по стабилни но ПП и ДБ са финито.Да се порадват на предстоящият парад и айде....