Когато имаш проблем с "идентитетот", некой отвън требва да ти го "признава"

Клуб "Иван Михайлов" за позицията на Бундестага
16 юни 2023 21:01, Александър Попов
89
Когато имаш проблем с "идентитетот", некой отвън требва да ти го "признава"
Снимка: БГНЕС

Клуб "Иван Михайлов", Битоля, излезе с позицоя, след като вчера Бундестага излезе с позиция по темата за присъединяването на РСМ и отношенията й с България. Публикуваме позицията без редакторска намеса, заглавието е на редакцията.

"Вчера Бундестагът изгласа един странен текст по настоятелната молба на премиера Ковачевски към германските му съпартийци. Публична тайна в Европа е, че г-н Ковачевски, вместо да се опита да реформира страната ни и да отвори пътя за начало на преговори, виси по телефоните на европейските партньори на България и на Гърция, за да измоли да признаят, че съществува македонски език различен от българския и че днес ние македонците вече не сме българи. Разбира се, самият факт, че на всеослушание декларираш, че имаш проблем с "идентитетот" и некой отвън требва да ти го "признава" политически е доволно унизително. Не помня нечий парламент да е бил притискан да признава френския език или българския, гръцкия език или който и да било друг РЕАЛНО съществуващ език. Политическо признаване на езици и етноси в цивилизования свят нема! И така, нека да погледнем какво се случи: Социалистите в Берлин си изгласаха един странен текст, който никого не ангажира. Християндемократите очаквано го отхвърлиха. Скопската пост-титова номенклатура се радва, че левите им били признали политически "идентитет". Такъв им признаваше преди и белградската Скупщина.

Още по темата
Всъщност, ако тази безсмислена декларация въобще е новина, тя е, че ГЕРМАНСКАТА ДЕСНИЦА НЕ ГО ПРИЗНА "ИДЕНТИТЕТОТ". Но истината е, че за нас, Македонските българи, въобще не е важно кой какво признава отвън. Ако тази прокламация на германската левица е цената за това да бъдем включени в Конституцията на Северна Македония...нека. Ние не отричаме правото на всеки от нашите сънародници да се чувства както си реши и да нарича езика си както прецени. Публично това ще има стойност само когато престанат да ни бият и да палят клубовете ни. Междувременно ние Македонските българи ще станем държавотворен народ с конституционни права и ще се наричаме Македонски българи, а езика си - български говор.

А иначе тази декларация има стойността на декларация на Върховния съвет на СССР, с която се обявява австрийския език за отделен. И така - Вместо унизително да проси за безмислени външни признания за Идентитетот, нека нашето правителство да побърза с включването ни в Конституцията, да престане да праща лумпени да ни бият, палят и да стрелят по нас, да престане да фалшифицира българската история на македонците и да спре да харчи милиони от парите на данъкоплатеца за външна пропаганда. Така може би ще се доближим до начало на преговори за членство в Европа.

Накрая искам да напомня на всички наши братя - Бехме сами по време на Илинденската епопея, бехме сами когато ни поробиха сърбите, бехме сами когато ни хвърляха в югославските зандани и лагери. Тогава не дочакахме декларации на подкрепа от нечии парламентарци отвън. Бехме сами, но моралната победа беше наша. Онези, които в чужбина тогава мълчаха, днес ги няма. Няма да ги има и тези, които изгласаха тази изпросена социалистическа декларация. А нас ще ни има...защото ние Македонските българи СМЕ НАРОДЪТ НА МАКЕДОНИЯ!".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: БитоляИван Михайлов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 11 месеца
Демек нашите евроатлантици - до един сбърканяци без идентичен. Затуй ходят редовно в посолството.
34
7
 
3
 
! Отговори
Строй се, преброй се преди 11 месеца
Германеца иде.
33
4
 
5
 
! Отговори
Сараф Бобиев преди 11 месеца
Боби Сарафа срича, рецитира но най вече мига на паГцали и диша учестено. Вълнува се.
32
17
 
0
 
! Отговори
ВрЕмЕ е ЗаВаЗраЖдаНЕ преди 11 месеца
Време е да обявим война на Македония, Германия, НАТО и скандинавските републики.
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Социалисти (комунисти и либерали) все се правят на напредничави (прогресивни) и с това правят много глупости.
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"позицоя" - личи си че текста е без редакторска намеса или редактора и той е неграмотен
29
3
 
12
 
! Отговори
Баце преди 11 месеца
Точно Германия да не се изказва едностранчиво...
28
4
 
13
 
! Отговори
Ххаха преди 11 месеца
Много точно казано, браво !
27
13
 
2
 
! Отговори
Русе преди 11 месеца
С резолюцията признават македонския език, историята - означава Илинденско въстание и България вече няма да има възможност за ВЕТО, така че това е опасно за нас.
26
15
 
4
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
Стига с тая Македония. Трябва да искаме Македония да спазва европейските принципи и норми на поведение,но и от наша страна трябва същото. Най голямото доказателство, че сме един народ е това...че сме еднакво глуповати....с всички последствия от това.
25
5
 
12
 
! Отговори
аа1820 преди 11 месеца
А когато имаш слаба държава, безгръбначни политици и европгееейски партньори, тогава те унижават и ти налагат какво да правиш - било то и за сметка на история, език и паметта на стотици хиляди изселени, загинали в три войни, изтезаван, и в последно време публично бити заради каузата Македония.
24
7
 
20
 
! Отговори
България е зад вас преди 11 месеца
Братя, България е зад вас! НЕ администрацията. Мнозинството там са предатели (независимо от причината). Единствен Радев се бори, но той няма правомощия, а опитват да му вземат и тези, които има. Това е отделна тема. НО - Българите от тази страна на границата са зад вас - Българите от другата страна! Българите по сърце и ум, защото кръвта и гражданството, че дори декларацията нищо не значат. На нас тук не ни е лесно също. Борим се да спасим България да я има. Важно е да разберем, че от нас зависи
23
1
 
17
 
! Отговори
БРАВО преди 11 месеца
НЕ СЕ ГАСИ, ТУЙ ЩО НЕ ГАСНЕ
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако се отделат маке от бг маке ще стане малцинство. Така че Германия прави грешка защото и бг може да признае че и ненците са маке.
21
2
 
19
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 11 месеца
Ковачевски гледа,като...изпаднал германец. Той и за това е отишъл там,да търси подкрепа.
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Teя бушмени не могат още 100 г. да ни стигнат...
19
1
 
3
 
! Отговори
Soli Invictus преди 11 месеца
Нашата мумия е по-велика от мумията на Ленин и мумията на чичо Джо! Скоро ще изкопаме отнякъде мумията на Александър Македонски и ще завладеем целият свят!
18
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
НА ФОНА НА СЪБИТИЯТА ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ Е НЕ УЧУДВАЩО, А УНИЗИТЕЛНО ОМЕРЗИТЕЛНО МЪЛЧАНИЕТО НА МВнР И НЕГОВИЯТ МИНИСТЪР МЕРИ ГАРГАМЕЛ!!! А КАКВО МИСЛИ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ ДЕНКОВ??? НЕ СМЕ МУ ЧУЛИ ГЛАСА И ТОВА Е ПОЗОРНО МЪЛЧАНИЕ, КАТО ПРЕДАТЕЛСТВОТО НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ ОТ ГЕРБ-СДС,ПП,ДБ и ДПС, ГОДИШНИНАТА ОТ КОЕТО ЩЕ ОТБЕЛЕЖИМ НА 24.06.2023г - ЕНЬОВДЕН!!!
17
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Преди два дена бяхме в Гърция и зад нас семейство македонци с две деца. Малкия по едно време вика ама те говорят на български да наистина казвам ви. Макета гледаха тъпо естествено. Миналата година същата работа даже си игра с техните деца на един къмпинг и нямаше никаква омраза разбирахме се много добре. Всичко е комунистическа пропаганда и действия. По лошо от комунистите няма.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Къкова е тъво тексот?