Сигнали след дъждовете: Запушени шахти, пропаднал път, всичко е река!

В Helpbook ни алармираха за разрушения след тежките наводнения
21 юни 2023 20:36, Анисия Иванова
18

Снимка: Helpbook

Сигнализираха ни в платформата на Helpbook.info за нови наводнения и разрушения след обилните валежи, които продължават в различни части на страната.

Ето каква е ситуацията в община Елин Пелин: "Изпращам видео и снимки с прелялата река, която минава през село Потоп (Софийско). За жалост, заради това, че селото е с малко жители, опасността от реката е била омаловажена, въпреки че през 2005 година стана същото бествие.

През последните години са пускани сигнали до община Елин Пелин от хора, живеещи в селото с молба да се почисти коритото на реката, но за съжаление не е било взето под внимание. Тази нощ реката е излязла от коритото си и е заляла задния двор на родовата ни къща и къщата в съседство, там няма постоянно живеещи, но все пак трагедията е на лице. Вече всичко е река!

Също така, преди около месец пуснах сигнал до АПИ със снимков материал, за недобре предаден пътен участък след ремонт на колоните на магистралата, минаваща над селото. Този участък не е обработен до този момент и заради дъждовете е започнало свличане. Нека гражданското общество и институциите работят рамо до рамо", се настоява в сигнала.

Подобно е положението в район „Панчарево“ поради амортизирана пътна настилка, за което отново причина е голямото количество валежи: "Вследствие на дъжда миналата нощ пътната настилка започна да пропада, а на места е изцяло отнесена. Хората не могат да си стигнат до домовете. Има опасност от щети по автомобилите и по собствеността като цяло. Има опасност от задълбочаване на проблема, ако не се реагира спешно", пише нашият потребител.

В същия район живущите търпят поражения заради запушени шахти, отново вследствие на валежите: "През 2018 се извършва прокарване на 20kV кабел от подстанция Бистрица до комплекс Геритидж парк. Не е възстановена канавката след прокарването на кабела. Водата се отклонява през частните имоти до улица "Бука", а оттам продължава по улица "Башлийски езера" и съответно улица "Соколна". Често при обилни валежи улиците се затлачват и част от мазетата на къщите се наводняват поради големия обем вода. Следствие от това непрекъснато оттичане на вода, асфалтовата настилка на ул. "Соколна" е напълно компроментирана. Настояваме канавката на улица "Бистришко шосе" да бъде възстановена, а прилежащият високоволтов кабел надлежно обезопазен".

Може би е време да се вземат кардинални мерки, за да се предотвратят бъдещи инциденти, за което апелираме отговорните органи.
Аковидитенередност, проблем, с койтосесблъскватевсекиден и искатедаподадетесигнал - направетегоонлайн в HelpBook.info!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е, па построеното преди 33 години след "лошия" Соц плюс още 10 години преди да падне стават около 43 години!!!! Доста е издържало, ще рече тогава имаше качество и стандарт! Шъ видите кво шъ стане след още 10-12 години с инфраструктурата ни, която демкратите не подържат от 1989 годиа та до ден днешен!
1
1
 
4
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
Нашите защо не пищят като другите по ЕС. Украйна искаме, Турция тресе ни помощ. Ехоо пишете потоп има и това е. Някога така казваха, че едно дете ако не реве и пищи никой няма го види или нахрани.....