Дете управлява дипломатическа кола, минава на червено на три светофара

Детето е било в скута на шофьор
27 юни 2023 08:48, Елка Василева
92
Дете управлява дипломатическа кола, минава на червено на три светофара
Снимка: bTV

Дете седи зад волана и управлява дипломатически автомобил – поредният случай е от София. На клипа се вижда как джип с червени номера преминава на червен светофар на три оживени кръстовища в София, съобщи bTV.

Това се случва, след като авторът на видеото подава сигнал на 112 за това, че дете шофира автомобила в скута на шофьора.

Още по темата
От МВР потвърдиха за случая. По него е направена преписка. Лицето с дипломатически статут е обяснило пред властите, че се е почувствало застрашено и затова е предприел тези маневри.

„През цялото време държахме връзка с тел. 112. Той ни засече, в скута на шофьора имаше малко дете на 4-5 години. Опитахме се да го снимаме, но той тръгна да бяга. Карахме след него, никой не го е гонил“, обясни Нейко Димитров, който е направил клипа.

Той допълни, че е имало предпоставки за рискови ситуации.

„На „Симеоновско шосе“ имаше задръстване. Слязох, изтичах пред колата и застанах да спре да бяга, докато дойдат органите на реда. Тръгна да минава през мен и тогава се изместих“, обясни очевидецът.

Нейко Димитров заяви, че през това време идват патрулки, но не за опасното шофиране от дипломатическия автомобил, а заради подаден сигнал срещу него.

„Това е дипломат с дипломатически автомобил и много трудно този човек може да бъде глобен. Рано или късно тези хора си намират майстора. Този човек грубо е нарушил всички правила на държавата. Най-малкото трябва да се извини или неговата държава да го отзове“, каза Диана Русинова от Европейски център за транспортни политики.

bTV потърси посолството на Ливан, тъй като по непотвърдена информация става въпрос за техен автомобил. Към момента няма коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
17
 
! Отговори
от БАН преди 11 месеца
Разграден двор. Даже и двор не е вече, а септична яма в която всеки се изхожда. САМУ СЕДИСЕ. САМУ КИРЧО И КУКОРЧО. ДИМУКРАЦИЯ-АААААА.
35
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Демокрация, брато! - а, не! Повечето искаме тежко въоръжени полицаи да ни пребиват, да ни ловят по улиците като животни /пардон - буряти/ и да ни пращат да мрем в Бахмут, щото на нашия Вожд Бащица Путин не му става самолета! Повечето искаме да сме в Русия, не в тоя "пропаднал" ЕС! Що ни е спокойствие и стабилен живот?
34
3
 
1
 
! Отговори
До Демокрация, брато преди 11 месеца
Помниш ли какво представляваше през 70-те години онова място в София, където южният край на ул. "Ангел Кънчев" опира в бул. "Патрияарх Евтимий"? Почти отсреща е северният край на ул. "Фритьоф Нансен", но е малко по на изток от ул."Ангел Кънчев". Светофар на това място има сега и се пресича лесно, но тогава там нямаше светофар и пресичането беше много опасно. Родителите ни учеха да пресичаме само на светофарите на "Витошка" или на "Раковски". Е, точно там дипломатически "Мерцедес",управляван...
33
0
 
5
 
! Отговори
заинтригован преди 11 месеца
дали кюнеца не се е научил какво да каже : )
32
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Колата на руското посолство ли е?
31
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
имали са късмет че от другата страна не е идвал някой Семерджиев да ги прати при св. Петър
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 12 - виж, ако беше ти - друга работа! Щеше да го свалиш от колата и да го пребиеш, нали прасьонак розов? Аман от измислени клавиатурни герои! Друго си е некой да свърши работата, да го окошарят а ти да *** пуканки отстрани, да гледаш сеира и да разправяш - "..аз ако бех там, щеше да види тоя.."!
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
младото дипломатче на татко!
28
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Разбирам афекта на снимащия и желанието му за справедливост- аз съм твърдо на негова страна и сигурно бих реагирал така. Ама не е най-умното да минаваш на червено, защото опитвайки се да въдвориш ред, застрашаваш живота на околните. Както коментар 2 е написал- ще се прости с книжката си за дълго време.
27
13
 
5
 
! Отговори
Демокрация, брато! преди 11 месеца
Нали това искахте?
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До ... 23 - прочети какво си написал! Ако сам разбереш кое повече мразиш - поясни и на другите! Не е истина - професор!
25
7
 
4
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 11 месеца
До Анонимен 16 - леле колко си "мъдър"! Да ти кажа, дипломатите имат статут във всяка държава. Но ти генерализира - държавата е слаба и наведена. За дипломатически статут или имунитет да си слушал? Притрябвало ти е! Да ти разваля сутрешния хейт!
24
7
 
14
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 11 месеца
До Анонимен 3 - страшен трън ви е в петичката путинофилска тая Украйна бе! Като некъв циреййй на Zбръчкания пенсионерски гъZ! Некъв ливански гъZ нарушава закона - виновна е Украйна. Вулкан изригва на Марс - виновна е Украйна! На дедо Гъдьо не му става увехналия - виновна за тая дисфункция е Украйна. И само дето не искат да склонят глава и да коленичат пред Путин, тея мръZни гадиове! Вече година и половина ви причиняват всеки ден стомашни киселини! Като навити с пружина сте! Нема спирка.
23
4
 
4
 
! Отговори
... преди 11 месеца
тоя ако беше от лошите всички лгбт ппдб астрало питеци щяха да наскачат ама понеже е този е защитен от хелзинския комитет може и всичко си е ок. гласувайте пак за меките да ви управляват....
22
0
 
25
 
! Отговори
Мангал класик преди 11 месеца
Фончо с червени номера си е все същия фончо като фончо без номера и фончо с каруца.!.
21
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какъвто и да е шофьора, зад каквито и да е книжа да се крие, той е на българска територия и не е вярно, че страната ни е безсилна и трябва да чакаме Ливан да го накаже. Нашите казват така, щото им е по-лесно. И полицаите на кого служат? Има едно решение, бързо, просто, лесно, без обяснения-ПЕРСОНА НОН ГРАТА! Ако външно още днес не излезе с такова решение, значи България загива.
20
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да, да, да, да това не е шега! Трябва да има и будни граждани, които да ударят "кьоравото"
19
7
 
1
 
! Отговори
Компира преди 11 месеца
Това е на някои от ПП-тата автомобилът! Няма други такива *** като тях, които са способни да причинят подобно нещо на собственото си дете.
18
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Няма правителство няма закон няма ред, това е вашата държава вие си ги избрахте сега трайте
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Чакам скоро някой да постне как кучето ми кара колата, а и какво не ви ли стана ясно, тук няма спазване на каквито и да е правила, всеки се разполага колкото му душа иска и балъците са малкото които спазват правилата.

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe