350 млн. евро за компенсиране на потребители на енергия

Парите ще отидат при уязвими домакинства, малки и средни предприятия
28 юни 2023 12:05, Стела Стоянова
7
350 млн. евро за компенсиране на потребители на енергия
Снимка БГНЕС

Министерският съвет реши 350 млн. евро от бюджета на оперативните програми за периода 2014 - 2020 г. да бъдат насочени за покриване на енергийните нужди на бизнеса и крайните потребители, съобщиха от правителствената пресслужба.

Компенсациите се отпускат чрез прилагане на т.нар. Инструмент SAFE, създаден на европейско ниво, в подкрепа на малките и средни предприятия и уязвимите домакинства, които са особено засегнати от увеличените цени на енергията в контекста на войната в Украйна.

За целта ще бъде използвано европейско финансиране от бюджета на шест оперативни програми - ОП „Иновации и конкурентоспособност“, ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“, ОП „Околна среда“ ОП „Региони в растеж“, ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ и ОП „Добро управление“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: енергиякомпенсация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всички пари за компенсиране да се дават на бедния бизнес и бедните богаташи,а на алчните работници,които искат още и още и ни експлоатират - никакви помощи.Парите трябва да минават през нас-богатите,защото ние имаме големи разходи и се чувстваме бедни,а ние ще преценяваме сами,колко да дадем на алчните работници.От пазара трудно вземаме пари, защото алчните хора не ни харесват и не купуват стоката ни и конкуренцията ни пречи.За нас ще има комунизъм,за народа ще има от нашия див капитализъм.
5
0
 
3
 
! Отговори
В. преди 9 месеца
Този период не приключи ли? Както и предвидените пари!
4
0
 
7
 
! Отговори
Рендету преди 9 месеца
Нкой пак ще папка яко!!! Хм, по-добре да бяха инвестирали тези пари в енергетиката или в енергиенпроект, от който бихме имали полза в дългосрочен период, а сега тези пари просто ще потънат като вода в пустиня.
3
2
 
6
 
! Отговори
ОЩЕ НЕЩО преди 9 месеца
и защо на фирмите ще се дават пари пак?
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Те като унищожават енергетиката в дългосрочен план тези 350 млн са прах в очите ...
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Парите ще отидат при "нашите" хора,в тази джунгла е така........

Спонсорирани публикации