Разпространиха видеа с шамари в дом за деца

Възпитателката ще бъде освободена
28 юни 2023 09:55, Стела Стоянова
19
Разпространиха видеа с шамари в дом за деца
Снимка БГНЕС

В социалните мрежи се появи сигнал за насилие в социален дом за деца в Лесново, съобщи Нова тв.

На видеа, разпространени в тях, се вижда как възпитателка от дома бие шамари и удря няколко пъти малко дете при опит да му даде лекарство.

От ръководството на центъра обясниха, че са запознати със случая и в момента е образувано дисциплинарно производство. Центърът за настаняване от семеен тип е под ръководството на кмета на Община Елин Пелин.

Оттам обясниха, че знаят за случая и са предприети административни мерки, а служителката ще бъде освободена. Предстои и прокуратурата да бъде сезирана.

„Това, което виждаме, показва нуждата от инвестиране не само в промяна на физическата среда на децата и грижата, но и в отношението и подкрепата към персонала”, коментира директорът Програма „Закрила на детето” в УНИЦЕФ Дани Колева.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: насилиедом за деца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Elitar преди 11 месеца
До байрам... Булгаристаните не могат да стъпят на малкият пръст на турците. Управляващите все са ви виновни нали управляващите са огледало на народа. Ще се самоизядете и самозатриете от злоба. *** народ слаба държава.
17
1
 
1
 
! Отговори
Нищо учудващо преди 11 месеца
Българите по принцип щедро си раздават шамари наляво и дясно, особено на по-слабите от тях. Това им е в гените още от варварските времена.
16
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всички, които се възмущавате, защо не отидете за 1ден, да поработите там?! И ако жената не успее да му даде предписаното лекарство с " Хайде, моето миличко", и после състоянието му се влоши? Кой ще виновен, отново?!
15
2
 
7
 
! Отговори
канибал преди 11 месеца
как може тези макаренковски методи. не стига, че съдбата ги е наказала тези дечица и ще ги бият. тая ***.а.кеса да я набият най-малко.
14
10
 
8
 
! Отговори
777 преди 11 месеца
Абе боят си е добро възпитателно средство...
13
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не случайно е казано "бий дyпенце за да не биеш дyпище", ама много родители тепърва предстои да го разберат!
12
2
 
8
 
! Отговори
Байрям-байрам преди 11 месеца
Турското културно наследство в България и от шамари не разбира!
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До АнонимеН /10/ Така е. Но когато работиш в такъв социален дом и там дойде някой примерно 12-годишен, "известен на полицията", с оформен манталитет и с вече до голяма степен изграден характер, не знам доколко ще му въздействаш педагогически като го тупнеш по дyneтo. В случая става въпрос за малко дете и може би възпитателката наистина не е права.
10
2
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 11 месеца
КАТ НЕ СЛУША ГО ХВАЩАШ ЗА УХОТО А НЕ МУ БИЕШ ШАМАРИ! ШАМАРА Е ЗНАК ЗА УНИЖЕНИЕ И МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА САМО АКО ДЕТЕТО Е ИЗВЪРШИЛО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ С КОЕТО УНИЗЯВА СЕБЕ СИ А НЕ ЩОТО НЕ СЛУША! ПЕДАГОГИКАТА НЕ Е ЛЕСНО НЕЩО ! ШЛЯПНИ ГО ПО ДУПЕТО, ИЗДЪРПАЙ МУ УХОТО НО ШАМАРИТЕ СА САМО ПРИ ОПРЕДЕЛЕНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА! ПРАВИЛНО Е УВОЛНЕНА!
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Имах един колега израснал в дом за деца. От ромски произход беше, но беше постигнал това да работи, да има къде да живее, да е създал социални връзки и въобще да се бори с живота и да тръгне в правилната посока и да постига нещо. Та той ми е казвал така "Що бой съм изял, ти не можеш да си представиш.".
8
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Малко са им шамарите, това там не са деца а закоравели престъпници които държавата е създала и отглежда.
7
7
 
15
 
! Отговори
Mein Herz Brennt преди 11 месеца
Изоставените деца в тези домове са подложени на ежедневен тормоз и гаври. Поставени са в среда на оцеляване, без любов и грижа. Държавата и манталитета на хората е проблемът. Видео наблюдение и микрофони трябва да има и във всички детски ясли и градини.
6
5
 
5
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 11 месеца
Кът не слушат ...!?
5
10
 
12
 
! Отговори
Макаренко преди 11 месеца
Шамарите укрепват характера и имунната система.
4
2
 
19
 
! Отговори
Казус преди 11 месеца
Шамари не бива да се бият за щяло и нещяло. Дори трябва съвсем да се изключат като възпитателно средство, но това е възможно само тогава, когато ти сам си възпитавал това дете още от малко и се го научил на ред и дисциплина без да го биеш. Какво обаче да направиш, когато детето има нужда от лекарство, ти си служебно задължен да му даваш това лекарство по график, а хлапето идва от социална среда, в която шамарът е основно средство за респектиране и приучаване към послушание?
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да свикват от сега с шамарите щото вагнер няма да ги галят с перца по бузите като на прайда в софия....
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Бе като ще правите нещо го правете като хората бре! Къде са ти видеата, Стелче? Бъди малко от малко професионалист! Поне едно да беше сложила.
1
8
 
15
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 11 месеца
Докато се уреждат връзкари по държавните учреждения така ще е. Не се избира по кадърност а по това за кого ще се обадят от горе. В училищата повечето учители са така.