Полицаите излизат на протест, искат скок на заплатите с 10%

На 4 и 6 юли ще покажат недоволството си в страната, после - в София
Обновена: 2 юли 2023 12:31 | 2 юли 2023 10:15, Камелия Цветанова
132
Полицаите излизат на протест, искат скок на заплатите с 10%
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) настоява за промяна в проекта на Закона за бюджет на Република България  - 2023 г., чрез приемане на минимум 10% увеличение на основните заплати във ведомството, съобщиха от синдикалната организация. Управителният съвет на СФСМВР обявява протестна готовност и призовава членовете си за протестни действия по места на 4 и 6 юли 2023 г., без прекъсване изпълнението на служебните задължения, като тяхното провеждане ще се състои преди започване на работните смени или в обедната почивка.

СФСМВР започва и подготовка за национален протест в София, на дата между първо и второ четене на проекта на бюджета, ако той остане в същия вид.

Предложеният бюджет не се стреми да мотивира служителите в МВР, които са единствените ангажирани с очевидно продължаващата тежка мигрантска криза и осигуряване на предстоящите поредни избори и охраната на обществения ред преди и по време на провеждането им, посочват от синдикалната федерация.

Разчетите на финансовото ведомство не отчитат по никакъв начин липсата на достатъчно служители, което натоварва допълнително работещите във ведомството, задълбочаващото се тежко технологично изоставане, липсата на функционални униформи и редица други сериозни проблеми.

Предложението на финансовия министър рязко контрастира с изразените от партиите намерения за подобрения в органите за сигурност, посочват от СФСМВР.

„С подкрепата, дадена от Министерския съвет на така предложения бюджет, ставаме свидетели на поредната гавра със служителите в МВР и сериозно подценяване не само на тяхната работа, но и на риска, на който са подложени“, отбелязват от синдиката. От там напомнят, че само за 2022 г. седем полицаи са загубили живота си, изпълнявайки служебните си задължения. Подобно пренебрежително отношение за пореден път демотивира работещите в МВР, подчертават от полицейския синдикат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: протестполицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
22
 
! Отговори
ПроруzкитеНационални преди 11 месеца
Предатели от пробитите служби които не пазят националната ни сигурност ще протестират ли за по високи заплати.Питайге Емилиан Гебрев дали заслужават.
16
8
 
8
 
! Отговори
Някой към 7 преди 11 месеца
Германските полицай и институции са същите. Само пари наготово без работа и ако може да не ги занимаваш. Бива ги професионалисти единствено за катастрофи ги признах абсолютни и респект, но за всичко друго трудна работа. Трябва да стане нещо, че да да си вдигнат гъзъ.....
15
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Може - но ако парите дойдат от шефовете на шефовете, а не от бюджета.Не е необходимо да уточнявам.
14
1
 
34
 
! Отговори
БизнесЯкоСмеВКириза преди 11 месеца
Корупция цари а ушев само реве за пари
13
2
 
31
 
! Отговори
Мен преди 11 месеца
Подкупни и нагли
12
2
 
8
 
! Отговори
Някой до 10 преди 11 месеца
Най-добре нали са германски полицай. Да отидат на терен в действие да видят що е то работа по професията.
11
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На който не му харесва да напуска. Никой не е вързан насила, та чак и ще протестират. Ама, че наглост от миризливите куки и без това нищо не правят.
10
1
 
24
 
! Отговори
КогаФатетеКъртицата преди 11 месеца
Която предупреди Пепи Еврото да избяга тогава може са протестирате за увеличение на и цез това необяснимо високите ви заплати.
9
0
 
19
 
! Отговори
БизнесЯкоСмеВКириза преди 11 месеца
Корупция запи а ушев все Рене за пари
8
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Прав е Ларавел , отдолу. Всеки път като подам сигнал към МВР ,единственото което се случва е след 2-3 месеца да получа писмо : Прекратяваме разследването поради липса на доказателства/заподозрян и не знам си какво
7
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да ги изпратят на границата да спират мигрантите и само за тия да има увеличение,а не за тия,които са залепнали за столовете и бюрата.
6
4
 
46
 
! Отговори
Ларавел преди 11 месеца
Контрапротест веднага. Тия търтеи само за пари реват. На един човек не знам да са помогнали. Ако ги накараш да свършат някаква работа веднага се опитвам теб да изкарат виновен, че да спреш да ги занимаваш. Минимална за тия башибозуци!
5
2
 
34
 
! Отговори
ИСТИНА Е преди 11 месеца
Ако се почистят бюрата и кресла та в МВР от търтеите, ще има увеличение, защо те са повече от полицаите.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кой не скача е червен
3
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Малко са им рушветите,които получават на пътя и чадърите над тоя и оня,та искат още.Ай сиктир!
2
2
 
11
 
! Отговори
Ловджиите преди 11 месеца
Излизат на контрапротест
1
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Първо да поумнеят, да станат по-възпитани и да си вършат съвестно задълженията, та тогава да искат увеличение.