Служители на МВР излизат на предупредителни протести

Те имат претенции основно към Министерството на финансите
3 юли 2023 09:20, Нели Христова
12
Служители на МВР излизат на предупредителни протести
Снимка: БГНЕС

Синдикалната федерация в МВР започва предупредителни протести тази седмица. Служителите в министерството искат минимум 10 процента увеличение на заплатите в новия бюджет.

От синдикалната федерация посочват, че към момента имат претенции основно към Министерството на финансите.

Председателят на синдикалната федерация Валентин Попов заяви, че в проектобюджета трябва да бъдат отделени средства за увеличаване на възнагражденията на служителите в МВР.

"Мигрантската криза си е мигрантска криза. Последиците от икономическата криза, която мина през Европа, до голяма степен предизвикана от войната в Украйна, също са си последици, а резултати и от двете е влошаване на криминогенната обстановка. Всичко това ни се отразява и то по крайно негативен начин. Финансовото ведомство изглежда е пропуснало да отчете тези факти".

Засега от синдикалната федерация придвижат само предупредителни протести, вероятно на 4 и 6 юли на различни места в страната.

Ако въпреки това не настъпят промени в проекта за държавен бюджет, между двете гледания в парламента може да има национален протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
един преди 9 месеца
въпрос само - каква е средната заплата на учител/средната заплата на лекар/средната заплата на полицай?Да не се окаже, че същества с минимално образование, почти пълна липса на домашно възпитание и огромна мързеливост получават повече пари от хора допринасящи за здравето и културата/познанието на народа/нацията ни?
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Трябва да има Полиция с право да бие другата Полиция. Така е справедливо.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
айде на протест и не връщайте - прасета на хранилка мчееее
8
5
 
9
 
! Отговори
Истина преди 9 месеца
Единственият правилен ход е : ПОДМЯНА НА ВСИЧКИ В МВР СЪС ЗАПАДНО ЕВРОПЕИЙСКИ ПОЛИЦАИ ..Всичките100 000 български милиционери не стават за нищо ....
7
1
 
11
 
! Отговори
Полския тръмбеж преди 9 месеца
Някой от вас виждал ли е полицай?Тука аз полицай не съм виждал а някакви гащници разкатаващи се безцелно насам натам с пръдулката при положение че района вече е 90% мингянски,каращи таралясници с купени книжки и от престъпленията и денонощните им дандании няма живот за малкото останали хора!
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Докато не се изметат канцеларските плъ---хове от кабинетите на МВР , нищо няма да увеличат .Та там са повече от редовите полицаи
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ротацинфюрерпропагандаминистърпредседател на нацистката пропаганда Гьобелс ви повишава всичките полицаи от унтергащи на Обергащи!
4
5
 
22
 
! Отговори
УУУУ преди 9 месеца
Ние сме територията с най много полиция на глава от населението в целия свят!Научно доказано е!И с най неефективната и обвързана с бандитизъм полиция!Като не им харесва да напускат и по фабрики и полета за 500 евро заплата,без почивки,привилегии,отпуски,шляене безцелно насам натам и това е!Защо издържаме безсмислена полиция която е два пъти повече от военните?
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тиквата активира ко по ите си. Пак ще бута Правителството.
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Башибозука пак пари ли ще иска?Не се наядоха!
1
4
 
13
 
! Отговори
Дедо преди 9 месеца
Едно и също,увеличават парите всяка година на полицаите , пенсионери и учители. А ние в частния сектор кучета ни яли.

Спонсорирани публикации