НС ще гласува декларация в подкрепа на членството на Украйна в НАТО

Очаква се да се обсъди и запазването на българския лев
5 юли 2023 07:40, Анисия Иванова
46
НС ще гласува декларация в подкрепа на членството на Украйна в НАТО
Снимка: БГНЕС

Депутатите ще гласуват проект на декларация в подкрепа на членство на Украйна в НАТО. Вносители са Бойко Борисов, Десислава Атанасова, Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски, Атанас Атанасов, Христо Иванов, Тошко Йорданов, Павела Митова и Екатерина Захариева.

Предстои Народното събрание да обсъди предложението на ПГ на БСП за България по искането за възбуждане на наказателно преследване срещу Бойко Борисов.

Също депутатите ще подложат на второ гласуване промените в Закона за защита от домашното насилие, както и промените в Закона за чужденците в България.

На заседание на правната комисия се очаква да бъде обсъдено предложението за провеждане на национален референдум за запазване на българския лев като единствена официална валута у нас до 2043 година.

Предложението за допитването беше внесено от граждански инициативен комитет на 7 април, а Народното събрание трябва да вземе решение за провеждането на референдум до 7 юли, когато изтича тримесечния законов срок.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: УкрайнаНАТОпарламент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
4
 
! Отговори
zzzzzz преди 10 месеца
Това само показва колко е дълбока политическата криза в България. При толкова нерешени проблеми в страната, тези хран.тутници ще гласуват декл. в подкрепа на Украйна! Да покажат колко са загрижени за чужд народ! А за българския пенсионер, за българските майки и т.н., кога ще се погрижите? Леш.ояди гадни!
33
2
 
3
 
! Отговори
СПРЕТЕ ВОЙНАТА Г/ДА преди 10 месеца
Така се влиза във войната, освен ако Тръмп не спечели президентските избори в САЩ и не я спре!!! ЕС е в ступор ни назад - огромни репутационни щети, ни напред - ми то Германия вече е в рецесия... А ние българите - "барабар Петко с мъжете" или по скоро с DжеNдъRиte. Светът става заложник на една партия от САЩ - демократическата и на нейния изпълнителен механизъм - НАТО. ЕС ще затъва все повече, а ако гръмне АЕЦ или бомбата САЩ са далеч, руснаците имат Сибир, а Европа и най-вече ние ще пострадаме!
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дали са обещания и сега ще гласуват за да не им врътнат кранчето. Както по времето на втората световна. Управляващите са за ЕС (СС), а народа против. Ние сме на всеки километър 2
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За тези с меките китки явно Украйна е по-важна от България.
30
0
 
2
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
Зеленски с исканията му ми идва като тези във фейсбук с темите за самоопределянето. Ами писах, че се самоопределям като кралица на света и искам да ми се върне всичко по закон като замъци и пари.Така се самоопределих хахаха. Не им понесе и ме блокираха за 24 часа. Защо така стана не разбрах никак, че не можах и да се защитя уж права пък виж ти истинските жени си остават без права що така. Липсва атрибута за налагане на власт и закони май. Как да не им кажеш ** извратеняци. Този също искам, искам
29
0
 
11
 
! Отговори
Дядо преди 10 месеца
Гласувайте бюджета, безполезни и некадърни диванета....не се занимавайте с глупости. Не сме ви пратили там да мислите за Украйна а за България и народа. Пфуиии, направо заслужавате да ви избесим по колоните на НС.
28
0
 
10
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
Ако гласуват това нещо ще е най-голямата им грешка. Ще бъдем избутани от ЕС в десета глуха и още по-наведени. Почти всички българи ще се приберат, но ще може ли да осигурите някакъв приличен живот или ще затънем в мизерия. Нито Македония, нито Албания, нито Турция нито Украйна. Всички чакат да им се отворят границите и ще тръгнат още безброй орди. Просто ЕС е пред разпад. Нямат никаква стратегия за справяне с проблемите, а само за довеждане на размирици и разпад.
27
0
 
5
 
! Отговори
Тая продажна пап лач преди 10 месеца
Докато не ги натикат в трудови лагери няма да спрат. Нищо все някога идва видов ден и като почнем да ги окачваме за вратовете по дърветата тогава ще хленчат и приплакват за гну сните си кожички и ще искат пощада за алчните си душичка, но милост няма да има тва ри.
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Война ли искате да ни докарате?Не стига,че сте продажни ама вече взехте да прекалявате!Те не отговарят на условията за прием.Едно от условията е да си закрилят малцинствата,а те са разбрали да го "закрилят" с крилати ракети...През 2015-та по бесарабските българи стреляха там и имаше хиляди избити.
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
НС нямат ли по важна работа от това да се опитват да въвлекат България във война? Защото точно това ще стане ако огромната грешка Украйна в НАТО бъде направена. Непроумявам вече как нашите политици от толкова време не се съобразяват с желанието на по-голямата част от народа и така и не започнаха да правят това което би било най-добре за страната ни, а точно обратното, което е в полза на друга държава. Ние сме страдащи и без Украйна в ЕС и НАТО, а с тях ще сме направо загубени!
24
10
 
3
 
! Отговори
Царска България преди 10 месеца
До 26 не е вярно най големите изверги са комунистите които окупираха България 44та и които се опитват са ни пият кръвта и до днес 2023г.
23
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Имам чувството, че това правителство ще направи всичко по силите си да ни ангажира лично във войната.
22
1
 
13
 
! Отговори
Гледам, че преди 10 месеца
"избраните" от народа се занимават със все приоритетни за страната ни казуси.
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 23. Всички са продажници. Ще продадат и децата си за пари. Освен това са и некадърници. Един читав няма.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Дон Кикот. Ми слушай тогава и си трай че пречиш на оркестъра
19
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Явно не само Тагарев, не само министерски съвет, но и Народното събрание работи само за Украйна. И какво би станало ако Украйна влезе в НАТО след като е във война с Русия? Питат ли се нашите дупетати? Аман от краварски лакеи!
18
5
 
0
 
! Отговори
Дон Кикот преди 10 месеца
Музика е за моите уши :)
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Дон Кикот. Че теб кво ти пречи ?
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
От глупави по-глупави и напъват да са още по-глупави
15
9
 
0
 
! Отговори
мак преди 10 месеца
До Анонимен12. Според мен ще ги види и нато, и ес, по-рано отколкото мислим. Всички им помагат и подкрепят за което пожелае зеления, тъй че ще ги приемат. Ей тъй, щото са онеправдани и се борят с русия за нас всичките дръндрън.