Бездомни семейства се заселиха в Ловния парк в столицата

Хората са от Монтана, живеят в бараки
Обновена: 10 юли 2023 13:06 | 10 юли 2023 12:00, Стела Стоянова
112
Бездомни семейства се заселиха в Ловния парк в столицата
Снимка БГНЕС

Цели бездомни семейства живеят при нечовешки условия в гората в центъра на София.

За случая сигнализират група доброволци, които се грижат за Ловния парк в София. Обитателите на незаконното селище обитават дървени бараки, в които са се настанили десетина семейства.

Те имат нужда от спешна социална помощ, допълват подателите на сигнала.

"Хората са от Монтана, имат малки деца. Доколкото разбрахме, понеже нямат пари за квартира, са дошли и са се установили в центъра на София", споделя един от доброволците пред Нова тв.

"Хигиенните условия не предразполагат живеенето на хора тук", допълват още те.

Районният кмет коментира, че неколкократно служители на общината са премахвали незаконното селище, но бездомниците се завръщат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: Ловен паркбездомници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
1
 
! Отговори
И.Б. преди 9 месеца
Защо не останаха в Монтана, а идват в София? Там няма ли гори?Или става въпрос за използвачи, правейки се на бедняци?
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Авджиите да се разшетат из този парк по вечерно време. В тъмното как да познаеш заек ли е, мисирка ли или някой пишман новодомец е клекнал в храстите по естествени нужди?
87
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ловният парк от десетилетия е жертва на афро-българите.
86
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
'Бездомни"???? Айде у лево! Аман от"***". После се обиждат. По над 40 лв,на ден без данъци и осигуровки. Без спазване на трудова дисциплина. И без прекъсване на социалните помощи. Да сме живи и здрави балъците дето пълним бюджета. Като ме изгони бившата, взех заем и си купих жилище на свободния пазар. И плащам данъци. 15% върху доходите ми. Плюс задължителните осигуровки 1200лв.на година.
85
2
 
16
 
! Отговори
шопендар преди 9 месеца
И КАКТО ВИНАГИ,ИЗБИРАТ СИ МЕСТО ЗА КАТУНИТЕ ,КОМФОРТНО,ПРОХЛАДНО,ПОДЪРЖАНО ОТ НАС БУДАЛИТЕ,СЕКАТ ДЪРВА НА ВОЛЯ.СЪЩОТО Е И В ЗАПАДНИЯ ПАрк.и толкова са мързеливи,че секат дърветата на метър от земята,за да не се навеждат.
84
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Предлагам да подарим ловния парк на тези бездомни? семейства? Все пак са се настанили благодарение на кмета г-жа Фандъкова. Следващият път обаче когато кажат, че ЦСКА не може да пипа парка направо ги изпращайте в ловния парк, сигурно са изсечени над 20 дървета до сега. И защо разбирам от медиите а не от госпожа Фандъкова, я да я проснете като Иванчева малко на калдъръма
83
7
 
10
 
! Отговори
Ноухау (до 90) преди 9 месеца
Бях дете, когато все още в София масово се паркираше по тротоарите.Понякога виждах как от нашия вход не може да излезе майка с бебешка количка,защото някой е спрял така, че можеш само да се промушиш ребром край колата му. И правех каквото е по силите ми.Мама много ме хвалеше, че след като вечеряме все искам да раздигна масата и да измия чиниите.Какво правех?Родителите отиваха в хола, аз събирах сока от динята в чиния, също и изплютите семки и изсипвах всичко това върху колата, спряла пред входа.
82
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
последно време всякакви къде ли не. В центъра съм и под прозереца ми се свъртат надрусани, пияни. Чудя се какво да ги правя.
81
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На това ако му викате "центъра на София"...
80
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Божанов, крадецът на деца, къде е сега да им насочи децата за осиновяване или той само български семейства разбива
79
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ми що не си ги вземат у дома, аз ако го направя това нещо никой няма да ме бави, ни държава, ни банки, ни полиция. Да се обзаложим ли за етноса...
78
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Зачестяват грабежите по домовете а идват такива дето нямат пари. Не е трудно да се навържат нещата.
77
2
 
14
 
! Отговори
До 80 преди 9 месеца
В България вече се заселват много чужденци на пенсионна възраст,които си купуват къщи в селата и си садят продукция,а не философстват като тебе и ония млади,но мързеливи,които са свикнали всичко да получават наготово.Или си един от тях?
76
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Трябва да има всеки ден проверки в парка и да ги гонят, накрая ще се откажат да си правят бараки там. Но е най-добре да се върнат там от където са дошли. Като нямат пари това не значи че могат да си правят бараки където си искат в града.
75
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 80 Не забравяй, че повечето от нас имат баби в провинцията и много добре знаем каква продукция изкарват от дворчето си. През ваканциите сме им помагали и знаем за какъв труд става въпрос. Даром блага няма никъде, освен от нашите социални служби за сметка на данъкоплатците. Ако питаме теб, да хрантутим всеки лентяй, щото виждаш ли, трудно било да се изкара прехрана така, както правят това пенсионерите на село. От един декар плод-зеленчук няма да направи, но ще произведе доста храна.
74
1
 
20
 
! Отговори
Има пустеещи къщи преди 9 месеца
по селата. Наследниците на много от тях са готови да ги продадат за по 800-1000 лв, за да не ги намерят разкостени някой път. Който много обича този етнос, да купи на въпросните десетина семейства по една такава къща и по една крава. Около подобни села има колкото щеш терени обраснали с трева. Как мислите, дали ще се наемат да водят кравите си на паша? Дали ще се научат да ги доят и да правят сирене и кисело мляко? Или още в първия съботен ден ще отпразнуват пищен годеж с меню от кравешко месо?
73
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И колко продукция ще изкараш с тая мотика бе? Едно кило зеленчук нали струва 2 лева. Ти колко тона трябва да изкараш за един сезон за да спечелиш достатъчно пари да имаш до следващата реколта? Ама какви глупости говорите направо.......то ако така ставаше нямаше да има бедни хора никъде. Но реалностите са други. Хората само за препарати против вредителите, торове и за напоителни системи дават десетки хиляди левове. И пак имат проблеми и не всяка реколта оцелява. Земеделието е много трудно!
72
0
 
11
 
! Отговори
Егермайстер преди 9 месеца
Дивеча в ловния парк трябва да е разрешен за лов и проблема ще бъде разрешен !
71
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като нямат пари за квартира, откъде взеха материали, за да си направят бараки? Когато им трябва огън, от Топливо ли си купуват дърва?
70
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това са абсурдни неща. И аз искам да си направя една барака в Южния парк и да си изкарам там лятото. Не може да се оставят хора и за ден да живеят в парка!