Мъж почина на летище София, пътник му правил сърдечен масаж

Според свидетел е нямало дефибрилатор
Обновена: 18 юли 2023 08:56 | 18 юли 2023 08:55, Стела Стоянова
23
Мъж почина на летище София, пътник му правил сърдечен масаж
Снимка БГНЕС

64-годишен мъж от Кипър почина на летище София след като слиза от самолета, предаде БТВ.

По думите на свидетел не е имало дефибрилатор. От Спешна помощ пристигат 9 минути след подадения сигнал.

„В неделя вечерта кацнахме към 00,30 ч, когато чакахме за багаж, което отне поне 45-50 минути, съпругът ми забеляза, че един мъж лежи на земята. Един от пътниците му правеше сърдечен масаж. Имаше двама човека персонал от летището. Имаше много хора, беше страшно горещо, климатиците не работеха, всички се оплакваха. Нямаше дефибрилатор", каза Елица Бейска.

От летище София уточниха, че разполагат с 24-часов медицински екип, който се е отзовал веднага на сигнала. При пристигане на място е установено, че пътникът няма сърдечна дейност. От аеропорта допълниха, че разполагат с три дефибрилатора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
По принцип дефибрилация се прави на човек без сърдечна дейност, ако е имало такъв апарат - можело е да го върнат човека, по-умрял няма как да стане.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако наистина е нямало дефибрилатор и ако има софийска градска прокуратура началникът на летището и още двама трима началници ще станат по известни от Иванчева и Петрова със своя рев от затвора
17
1
 
0
 
! Отговори
дефибрилатор преди 9 месеца
у аптеката 14,20 са си . ходи купи и после у самолету . хиликоптера не го пускат за турецкия кипарец . скъпо на летището
16
2
 
3
 
! Отговори
Ванката преди 9 месеца
Амато във всички линейки още няма дефибрилатори.... Отделно, че необучен човек може да убие някой с дефибрилация, де.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бог да прости човека!
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До SDI - Ами пак е държавата това и онова, защотого разрешава. Летищет не е частно. Аз продължавам да не разбирам, защо от ЕС изискват ВСИЧКО да се отдава на концесия. Разбирам, да демократизират летищата - демек и аз да могаа ада ис направя, ама трябва да иам някой, да налага стандарт и да не е обързано с едни големи печалби, че там вървят и големи подкупи.
13
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"никой от служителите не е имал представа къде са дефибрилаторите, то нали и без това не знаят как действат" --- Най-вероятно дефибрилаторите са били заключени в сейф, за да не бъдат откраднати.
12
0
 
20
 
! Отговори
SDI преди 9 месеца
Нали дадоха летището на концесия на някакви испанци, ако не се лъжа. Направи го Борисов в последния ден докато беше министър председател, като всичко мина тихомълком. След това заради COVID 19 опростиха на концесионера таксите за 10 години напред. Нищо не са направили, дори тоалетните, а прибират печалбата. После държавата това и онова.
11
0
 
38
 
! Отговори
.......... преди 9 месеца
В тази държава трябва да ни плащат, че живеем, а не обратното. Шансът да умреш, заради корупцията и незаинтересоваността е огромен.
10
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Явно точно в този момент климатичната инсталация е била спряна за подръжка,дежурният лекар е бил на 15 мин.почивка за кафе в Овча купел,и никой от служителите не е имал представа къде са дефибрилаторите то нали и без това не знаят как действат.Поредният абсурд.
9
3
 
28
 
! Отговори
Промяна след промяна преди 9 месеца
Българска работа. Нито климатици работят, нито нищо. Варвари си бяхме преди 1989г , а все още и днес малко сме напреднали-няколко метра...
8
2
 
22
 
! Отговори
....... преди 9 месеца
Само да кажа, че във Виена има дефибрилатори по улиците, като телефонни кабинки. Иначе сме първи европейци и евроатлантици. закривай
7
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами те твърдят, че имат медицински екип, ама кво е правил тоя екип през това време, не се уточнява.
6
3
 
28
 
! Отговори
Ужас преди 9 месеца
Как може да няма здравен пункт с лекар на летището?!
5
3
 
13
 
! Отговори
Една жена е преди 9 месеца
Починала на летище София при връщане от Испания и няма дефибрилатор в абуригени като ни летище Тито рекъл пък на линейката са и трябвали поне едни 10-15 часа да пристигне чааак от София!Пребейска мизерия!!!Заддунайски срам!!!
4
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Може да са имАли 3 дефибрилатора, ама да са си ги пазили да не се хабят. Също както сега измислиха, че мед. хеликоптерите няма да ги ползват за планинско спасяване, а ше си ги пазят да им стоят новички. Така като някой е беден и е немал дълго време, после като си купи нещо го пази да му е новичко.
3
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ми българска Спешна помощ... Кво повече да се каже.
2
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
То да разполагаш с 3 дефибрилатора в някой далечен офис полза няма. Такива се държат в кабинет в залите с най-голяма концентрация на хора и лесно достъпни. А за климатика няма да говорим. Пестенето на пари е винаги за сметка на клиента било то заради ток или за ремонт.
1
3
 
40
 
! Отговори
НиковаПовечеСДС-Чума преди 9 месеца
То България отдавна няма сърдечна дейност, та какво да кажем за хората по летищата!?