Гълъбова: Проблемите в здравеопазването не идват от парите

"Левицата" обсъжда Ваня Григорова да е кандидат за кмет на София
21 юли 2023 23:15, Анисия Иванова
34
Гълъбова: Проблемите в здравеопазването не идват от парите
Снимка: Bulgaria ON AIR

Социологията показва колко от българите не желаят да влязат в Еврозоната и не желаят да се изпраща оръжие и некоалицията продължава да иска да го направи от наше име.

Това каза директорът на Държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски" и кандидат за депутат от партия "Левицата" д-р Цветеслава Гълъбова в предаването "Денят ON AIR".

По отношение на концесията на "Лукойл" тя смята, че това не е големият проблем за страната, а хората се интересуват и от други концесии.

Д-р Гълъбова каза, че името на Ваня Григорова се обсъжда като кандидат за кмет на София от "Левицата".

"Определено смятаме, че Ваня Григорова има потенциал. Смятаме, че тя има леви убеждения. Моето лично мнение, като жена е, че тя е харизматична", каза д-р Гълъбова.

Според нея битката за София ще бъде много тежка, защото по традиция столицата е "синя".

"Корените, които корупцията и олигархията са пуснали в София, са много дълбоки. Иска се много упоритост, много знания, много твърда воля. Местният парламент е от изключителна важност и е важно как ще се разпределят местата в Общинския съвет", коментира тя.

По думите ѝ проблемите в здравеопазването не идват от парите, които с доплащането от пациентите достигат близо 15 млрд. лв. Според д-р Гълъбова става въпрос за липса на справедливост при разпределението на средствата и изтичането им, тъй като има много пробойни, "огромни икономически интереси и лобизъм".

"В България моделът на здравеопазването е обърнат надолу. За да бъде едно общество здраво, трябва да има профилактика и превенция. В България се печели от болест, не от здраве, и фокусът е обърнат към болния човек. Фокусът трябва да е обърнат към здравия човек, да се запази по-дълго време неговото здраве. Затова има толкова много болници. Всички знаем, къде отиват болните, които са тежко болни, къде отиват катастрофите, пациентите без осигуровки къде откриват", допълни тя.

Директорът на психиатричната болница каза, че се очакват близо 10 млн. лв. за нова сграда, като 3 млн. лв. ще дойдат от ПВУ, а 7 млн. лв. ще дойдат от държавния бюджет. Гълъбова допълни също, че шеф на отделение с над 40 години стаж получава 2612 лв., санитарят започва с 734 лв., а когато навърти стаж, взима малко над 1000 лв. За три хранения на ден на един психично болен у нас се полагат 4,95 лв.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Проблемите в цялата държава идват от това, че ни управляват uдuoтu. Народа сам си е виновен, че дава власт на такива.
28
1
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
Така е. Праблемите не само в здравеопазването идват от евроатлангическите ценности. Факт.
27
0
 
2
 
! Отговори
До 27 преди 9 месеца
От БСП е.
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Социологията никога за нищо не ме е питала. А аз искам Еврозона и Шенген. А хората по села и паланки да не би някой да ги пита за нещо? Те искат пътища, лекари и учители.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"...да се печели от здравия човек, не от болния..." Доста объркано звучи. Тоест - да се дават МНООООООГО пари за изследвания и профилактика на всеки, който пожелае и който в момента е здрав. А какво ще остане за истински болните хора??? Кой ще плаща за тях, ако парите отиват предимно за профилактика? Но добре е хората да притежават поне някакви основни медицински познания, давани им още в училище, елементарни познания, но все пак важни!
24
1
 
0
 
! Отговори
Леви и десни преди 9 месеца
В България произлизат всички без изключения от комунистите и народ от балъци още им се хваща! Средата, центъра там е истината, но как да се обясни на неуки, прости и при това българи, не знам! Децимирайте се по бързо, да останат свестните в центъра!
23
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тая объркана женица е изоставила болните си и се е впуснала да прави политическа кариера,нещо от което няма хал- хабер.И ги ръси ли ръси Айде холан.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тая па ча не беше ли от чалгаджийската партийка?
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тялото на ЧоВека (Чо-енергия, Век-вечна) е във всеки човек! Както дърветата са антена към космоса, така и човека е движеща се антена по земята към космоса! Когато вдишваш въздух, енергия във вид на пирамида от земята през гръбнака на човека и главата отива в космоса. Когато издишваш енергийната пирамида се обръща и космосмическа енергия през главата и гръбнака отива към земята. ЧоВек с РаЗум може да управлява тази енергия и да я насочи към болното място в тялото си за самолечение!
20
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Спомням си в Пловдив имаше една знахарка, която лекуваше с космическа енергия функциите на организма на човека. По време на лячение от ръцете и излизаха искри! Питах я от къде имаш тези космически способности? Тя ми отговори: - От майка и татко.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Понеже съм скиор и така се случи, че паднах в планината и дясната ми ръка отиде на гърба. Лявата ми ръка я върна обратно. Шест месеца най - различни видове доктори, един килограм най - различни лекарства, чакане на опашки за прием при така наречени доктори. В един спортен клуб ми казаха: - ***, ето там има една лечителка с енергия - знахарка. Отидох при нея и тя ми каза да седна на столчето. С двете си ръце, от които излизаха искри, стоя на 15 см около моето рамо и ръката ми се задвижи без болки
18
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Здравеопазване няма и никога не е имало! Съвременното здравеопазване с тия болници е измислено от предния век от парата, за осакатяване на хората по земята! Ако говорим за здраве на хората, по стара българска традиция, винаги се е поддържало от знахар и морал, които дава на болния жизнена енергия от вселената за поддържане жизнените функции на организма! Знахар - това е ЧоВекът (Чо - Енергия, Век -Вечна), който с жизнена, лечебна, вибрационна енергиа от космоса я предава директно на болния!
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Измекярка
16
4
 
5
 
! Отговори
Йхъ преди 9 месеца
Ваня е к.р.е.с.л.и.в.а точно като копейкин. Левите защато никой не иска да ги слуша си избират рупори вместо експерти!
15
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ваня Григорова е много умна жена и като такава не трябва да разреши името и да се лее от устите ето на тия кремълски ***- те НЕ СА НАПРАВИЛИ НИЩО ОСВЕН ДА ХРАЧАТ И ОТРИЧАТ И ТАКА ДА ЯХВАТ ВЯТЪРА А СЛЕД ТЯХ ПОГРОМ.
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Парата днес света владей и който я нема го избират ту на лево, ту надесно за да я има и добре да живей! След като я изберат, парата става като поток в планината и се управлява от коритото на реката, между краката: Парата днес света владей и който я нема си вири нагоре краката, ту налево, ту надесно, за да му влиза лесно парата по средата!
13
3
 
3
 
! Отговори
Диана преди 9 месеца
Много компетентна, няма що...Интересно какво точно означава "леви убеждения"?! Тоталитаристите винаги са твърдели, че са с леви убеждения, което изобщо не им попречи да. се провъзгласят за Висша Класа...БСП и СИЕ вън от политиката!
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тия в тая Левица май не знаят какво правят - днес в предаването на Сашо Диков, гледам Никола Вапцаров (доколкото знам пра-племенник на известния поет) твърди че той щял да е кандидата на Левицата и се ползвал с подкрепата на Мая Манолова, а в друго предаване руската по*длога Гълъбова разправя че щели да подкрепят другата руска по*длога Ваня Григорова! Между другото Григорова е все едно Копейкин в пола! Даже съм изумен че от Изхождане не я подкрепят, а ще издигат друг кандидат
11
3
 
5
 
! Отговори
Да не е от преди 9 месеца
Парите,а от алчните и некадърни лекари! Ковид ми беше предостатъчно за да разбера,че Хипократовата клетва е нищо за тях пред парите!!! Имам доказателства със свидетели само съд срещу тези негодници ми трябва!!!
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всички в политиката са психопати, лъжат и крадат. Не се лекува с лекарства, единственото лечение е палиативното със затвор. "Продажниците" психопатстват с оръжие, ядрени реактори, газови концесии. Крият истината, казват лъжата. Зеленски ги уплаши, защото е още по-голям психопат от тях о се страхуват от него. Нашите психопати го обявиха за "световен лидер на свободния свят", когато е сложил милиони хора от свободния свят в Списъка Миротворец за ликвидиране. Украинският фундаментализъм е опасен.