Радев обсъди с Тагарев кадровото обезпечаване в армията

Темата бе и за отлива на военнослужещи
8 авг 2023 20:20, Стела Стоянова
82
Радев обсъди с Тагарев кадровото обезпечаване в армията
Снимка БГНЕС, архив

Държавният глава Румен Радев проведе днес среща на „Дондуков“ 2 с министъра на отбраната Тодор Тагарев и с началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, на която бяха обсъдени въпросите за предприемането на спешни мерки за кадровото обезпечаване на Българската армия и за неотклонни действия за ускоряване на нейната модернизация, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Преустановяването на отлива на военнослужещи – подготвени офицери, сержанти и войници, както и привличането на хора с качества във Въоръжените сили и тяхното задържане, изискват адекватни социални програми и условия за тяхната пълноценна подготовка, подчерта президентът.

Усложнената среда на сигурност изисква отговорно отношение и своевременни действия на всички нива на държавата за гарантиране на националната сигурност чрез развитие на адекватни отбранителни способности и оперативна съвместимост на Въоръжените сили, посочи още президентът Румен Радев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За почти 20 години в НАТО България остана без армия. В момента не се знае, дали може да съберем и един корпус и дали половината от тях не са в пенсионна възраст. НАТО за цялата си история няма нито един случай на отбрана, но сметка на това има достатъчно инвазии и милиони жертви.
37
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Aз, aтaмaн Tarapeнko cъrлacyвaм oбeзneчaвaнeтo нa apмиятa caмo c aмepиkaнckoтo nocoлcтвo! C npeзиgeнтa caмo aлa-бaлa, тъй kaзa Kиpo... Yes! Yes! Ooohh Yeeaahh...
36
8
 
1
 
! Отговори
До 24 преди 9 месеца
Така ли.....що тогава там има партизани, унищожаващи руския агресор.....
35
1
 
6
 
! Отговори
РАДЕВ преди 9 месеца
Президент си от доста време.......обърни се към парламента за пари за армията......министъра работи с бюджет, определен от....парламента.
34
8
 
5
 
! Отговори
До 16 преди 9 месеца
Лее се руска кръв, не Западна.....кой ли трепе путиновите пълчища
33
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
кой е лудд да иска да е военнослужещ точно в този момент? - не се знае кога нашите продажници ще го засилят на първа линия
32
12
 
15
 
! Отговори
Дрън дрън преди 9 месеца
А бе Радев, три години управляваше армията със служебни правителства, сега ли се сети,че мерките били "неотложни"? Ама да подписваш дългосрочен договор за газ, те бива? При този всичко е фалш и лъжа!
31
11
 
7
 
! Отговори
Румата Русняка преди 9 месеца
Кога ше го пращаме към Мацкфата с еднопосочен
30
12
 
6
 
! Отговори
Стамат преди 9 месеца
Ха то Тагарев можеше направо да изпрати на Путин плановете. Що са хаби да минава през посредник.
29
0
 
11
 
! Отговори
Василев преди 9 месеца
Дайте пари на военнослужещите и ще видите, че няма да има отлив!Депутатска заплата 10 000 лева,президенстка и министерска 15 000 и в армията кадрови войник някъде около 1500 максимум!Къде отивате селяни прости???Агент Джеф Кормак!ЦРУ!!!
28
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нещо хората на Радев връщат времената като през комунизма. Някакви шефове дето искат отчет на интелектуален труд и шлосера да си напише сам план за работата, простотия до простотия, човешки ресурси да пишат колко време се обработвали нещо си. Назначават пенсионери на ръководни длъжности за заплати и уж мениджърите се държат като деспоти с хората и страх, такава *** не е имало никъде. Радев да си обира всички тези дето ги назначиха през последните 2-3 години.
27
10
 
4
 
! Отговори
Радев чорапа преди 9 месеца
Виж главнокомандващия и се сети за армията.
26
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Русия и висок стандарт. Форумният митрофански троол е голям шегаджия. Русия е мизерия и алкохолизъм. Да сте чули копейкаджия да е пожелал да живее там?
25
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 26 Кога заминаваш да живееш в Донбас на висок Стандарт русофилска въшко?
24
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В освободените от укронацисткия режим области и републики кипи бурно строителство. Строят се жилища, пътища, водопроводи и всякаква инфраструктура. Жизненият стандарт на населението се е повишил 5 пъти в сравние с живота им в покрайна.Тези хора там са изключително щастливи и доволни. Там няма екотерористи и зелени НПО, които да блокират строителните и индустриалните дейности. Развиват се хората и не деградират като нас тук.Тук като видите градските разбити панелки все едно сте в Бахмут.
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако опитат да пипнат дори Нигер ще игра голямата тояга. Булава, Сармат и т.н.
22
0
 
12
 
! Отговори
Майор Деянски преди 9 месеца
Това правителство върна котловата храна в армията,за да прибира пари от дажбата на всеки военнослужещ.Досега ни превеждаха пари за храна колкото ни се полага.Сега ни хранят с консерви и вкаменени кроасани.Командването на армията си траят,нали и за тях има далавера 5000лв месечно пенсия и заплата.така всички са доволни.А войската да духа таратора.
21
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво стана с американската сила с "най-мощната армия в света"? Америка няма спечелена война от гражданската им война, в която севера побеждава юга. Америка може само да убива безсилни цивилни, да дестабилизира даден район и после се измита. Където стъпи американския ботуш трева не расте. Хегемонията на кл0аката кравария свърши, приеме това американофили м а л о у м н и!!!
20
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
По улиците на щатите живеят над 60 млн клошове и бездомници. Улиците им са пълни с колабирали наркомани. Постоянни престрелки между бандитските групировки, в които под 30 застреляни на ден даже не се съобщават. Пълно е с тлъстяци, хора изпаднали в дълбока депресия, gендъри, сатанисти и сектанти. Там сменят половете на деца и има еднополови бракове. Това ли искате? Ако искате значи сте болни. Споменатото по-горе е невъзможно да стане в Русия и Беларусь.
19
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Русия не само че мачка западната коалиция от над 50 държави но и изхвърли колонизаторите Франция от Африка, както и САЩ от близкия изток.