Калин Стоянов се брани: В МВР няма чистка!

Полицейските началници в Бургас, Пловдив и Благоевград бяха сменени
11 авг 2023 13:52, Александър Попов
51
Калин Стоянов се брани: В МВР няма чистка!
Снимка: БГНЕС

Полицейските началници в Бургас, Пловдив и Благоевград бяха сменени, след като вътрешният министър поиска оставките им.

В Бургас поста на ръководител на областната дирекция на министерството напуска Калоян Калоянов, който ще напусне и системата на МВР.

Даниел Димитров ще бъде новият ръководител на Областната дирекция на МВР  в Благоевград, а Георги Чергов - на дирекцията в Пловдив.

Със заповед на вътрешния министър Калин Стоянов е освободен и досегашният началник на полицията в Благоевград старши комисар Георги Кандев, който  вчера отказа да напусне доброволно поста си и днес  до обяд беше на работното си място.

В МВР не се извършва чистка, каза пред журналисти в Пловдив министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Коментарът му е в отговор на журналистически въпрос по повод изказване на бившия вътрешен министър Иван Демерджиев, че в системата се извършва чистка.

Както посочи министър-председателят, министърът на вътрешните работи има правомощията да избере екипа от служители, с които иска да работи, посочи Стоянов. Той отрече директорите на областни дирекции на МВР да се сменят по политически причини.

Министър Стоянов беше в Пловдив, за да представи новия директор на полицията в града Георги Чергов, дългогодишен служител в системата. До смяната на ръководството на полицията в Пловдив се стигна след убийството на Димитър Малинов в Цалапица и последвалите протести на жителите на селото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: МВРКалин Стоянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Амиии преди 9 месеца
"В МВР няма чистка" - А ТРЯБВА. Корупцията ви е прояла.
45
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 9 месеца
В гр. Монтана превърнат от ГЕРБ и компания във феодален бастион - всичките ,които са поръчители и изпълнители на шестгодишното престъпното публично зверство срещу мен ,всекидневно и непрекъснато са същите ,като този в Стара Загора с "макетното ножче"- действията им напълно съзнателни и целенасочени целят убийство ,с оглед на мащаба и неговата продължителност с участието на всички в града ,а сега останаха гербаджийската ***,която е 99% в града- зависими и обвързани .
44
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 9 месеца
Аз ще съм последната убита от ОПГ - Монтана в града ,"утре" няма да има друго човешко същество в града ,което да е подложено ,като мен шеста година на най- агресивната и перверзна форма на насилие ,чрез обединено зверство и използване на всички възможни варварски психопатски методи - съвременната колохоста. След мен няма да има друг ,защото пряко замесените престъпници и убийци - поръчители и изпълнители на зверства ще бъдат в затвора и уволнени от институциите .
43
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 9 месеца
МВР МОНТАНА ТРЯБВА ИЗЦЯЛО ДА СЕ СМЕНИ - ВСИЧКИ ОБСЛУЖВАТ ЛИЧНИ И НА ПОЛИТИКО- ИКОНОМИЧЕСКИТЕ КРЪГОВЕ ИНТЕРЕСИ.В ГР. МОНТАНА ШЕСТА ГОДИНА СЕ ИЗВЪРШВА МОЕТО ЗВЕРСКО ПУБЛИЧНО УБИЙСТВО С ПРЕСТЪПНИ МАНИПУЛАЦИИ ,РЕЖИСИРАНО И ДИРИЖИРАНО ПОРЪЧКОВО МЕРОПРИЯТИЕ ,ЧРЕЗ ТОРМОЗ И РЕПРЕСИИ СРЕЩУ МЕН НАВСЯКЪДЕ В ГРАДА С ПРЯКОТО УЧАСТИЕ НА ИНСТИТУЦИИТЕ В ЧИИТО ПРАВОМОЩИЯ СА "УЖ" ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ ,НО ВСЪЩНОСТ НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ И УБИЙЦИТЕ ,ЗАЩОТО СА ТЕХНИ СЕБЕПОДОБНИ.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Розовият Фюрер Денков прави "Нощта на дългите ножове". "Случаят Зеленски", по поканването на Зеленски в България беше акция за начало на репресии с партии и инакомислещи, които са за мирно уреждане на конфликта и са врагове на войната. "Случаят Дебора" беше проведен, като акция за приемане на "Истанбулската конвенция". Идеите на Розовия Фюрер Денков и хунтата зад него са описани в Идеологията на професора му Фотев и в Записа от Тайната среща на "Подмяната", които са "Моята борба" на Подмяната.
41
1
 
2
 
! Отговори
Апостол Апостолов преди 9 месеца
Всички назначени от служебното правителство на пРЕЗИДЕНТА на високи държавни постове, трябва ВЕДНАГА да бъдат сменени с доказани специалисти, трябва ВЕДНАГА ЧИСТЕНЕ ПО ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ ОТ СЛУЧАЙНО ПОПАДНАЛИ ПОСРЕДСТВЕНИ НО ВЕРНИ НА ЗЕЛЕН ЧОРАП ХОРА.
40
1
 
2
 
! Отговори
Пенсионер преди 9 месеца
Борисов си позволи чистка в държавната администрация едва през шестата година на управлението си. Сменяше само директори , и то не в един ден. Стари кому-няги от по долните етажи назначени по Тошово време , сега се пенсионират. Никой не ги пипна.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
а преди години абревиатурата "МВР" се превеждаше "маджо вика румен (петков, тогава шеф на мвр)...
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ТЕ ОТ ПОСОЛСТВОТО ГИ ЧИСТЯТ, НАЛИ ВСИЧКИ ЧУХМЕ ЗАПИСА КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ ФАШИСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО, ВСИЧКО Е СЪГЛАСУВАНО С ПОСОЛСТВОТО, ИЛИ МНОГО БЪРЗО ЗАБРАВИХТЕ
37
1
 
5
 
! Отговори
Шиши преди 9 месеца
Уж деполитизираното министерство на вътрешните работи. Ха-ха-ха
36
1
 
8
 
! Отговори
Гост преди 9 месеца
И едните и другите са еднакви - да му мисли народа!
35
2
 
5
 
! Отговори
До Дядката преди 9 месеца
А уволнение не са ли политически назначения на Радевото правителство
34
1
 
4
 
! Отговори
Дядката преди 9 месеца
Прав е това са политически уволнения които ще бъдат последвани ,от политически назначения,ами да избори идват ,бюлетини ще се пазят и местят ,но не е чистка! Мутр.ите казват чистка когато кмета е очистен от Божия свят!
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Три години РОн-дьо-Чорапеску назначава и уволнява кой както си иска, това било "реформи", а когато ТОЙ не коли и беси - това било "чистка". Друг е въпросът, че това се случва отново според кико-Кокорчовския запис - МВР трябва де наше, за да си направим пак ала-бала - както си беше с Грипена. Е, много ги търпяхме - да си грабнат ИНФЛАЦИЯТА под мишниза и - друм да ги няма!
32
0
 
10
 
! Отговори
:) преди 9 месеца
А тези началници как са сложени? Пак с чистка :) За да няма чистки, трябва да се извършват назначения по ясни критерии за професионални качества и свършена работа. Не стаж. А свършена работа.
31
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
България става само за руски сателит и за нищо друго!
30
1
 
6
 
! Отговори
Факт преди 9 месеца
Всички знаем че МВР има нужда от големи чистки,поне 30%трябва да си ходят ,а не само 20 служители който шеги пенсионират с големи пенсии !
29
1
 
5
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 9 месеца
Как са си го казали на записа така и го правят! Все пак такава задача е поставено от Посолство-ТО!
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Замяната на една фуражка с друга няма да оправи нещата. Тези чистки на професионалните кадри са мнгоо вредни и демотивиращи за състава.Проблемът не е в директорите а в начина на работа и контрола, как може да нама генерални схеми на работа и контрол а нещата да зависят от личността. Същата работа с Гешев - щом той е можел да си прави каквото иска проблемът не е в него, а в системата
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не бе, не е чистка дори и това го е шубе да признае и он е като тях слага свои хора.