Алексей Петров искаше да се качи на нова писта

Нидал Алгафари: Искаше да се откачи от миналото
17 авг 2023 09:17, Стела Стоянова
46
Алексей Петров искаше да се качи на нова писта
Снимка БГНЕС, архив

"Алексей Петров се предоверяваше на охраната си. Беше много умен и прекалено доверчив." Това заяви пред bTV Нидал Алгафари, бивш медиен съветник на Алексей Петров.

Той илюстрира думите си със следния случай:

На 7 юли 2011 г. Алексей Петров е издигнат като кандидат за президент от група граждански сдружения и от Инициативен комитет „Единение и екипност“. Тогава негов медиен съветник става Нидал Алгафари.

"Подлъгаха го за тази кампания, че зад него стоят 200 хил. помаци, всички под пагон, всички клубове по карате, а то не беше така. Имаше предоверяване. Един човек с брадва тръгна да нахлува в къщата му и видях колко непрофесионално бе подредена охраната му. И сега се видя колко безсмислена е тя", заяви Алгафари.

Още по темата

Припомняме, че застреляният вчера Петров е бил с трима охранители по време на разходката си.

"Охраната, поставена на нашите политици, е абсолютно безсмислена. От охранител от НСО преди години знам, че ако стане един обект мишена, нищо не може да го спаси. Глупости са, че ще го спасят от снайпер или бомба. Петров напълно е подценил ситуацията“, добави той.

По думите му Алексей Петров е искал да участва в политическия и обществения живот у нас. "Искаше да се откачи от миналото и да се качи на нова писта, но повечето хора, които са в сенките или хората, които са в ъндърграунда, знаят, че остават винаги млади и не остаряват. Когато си се занимавал с подземния свят, винаги трябва да се направи тънка сметка, че наистина няма да успееш. При Алексей Петров - дори само това, че е бил агент, който е бил под прикритие, би могло да му се отрази", добави Нидал Алгафари.

Алгафари бе категоричен, че Алексей Петров не е архитектът на "сглобката" на настоящото ротационно правителство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Магелан преди 8 месеца
Олеле Майко Сретан Йосич идва?Бък са дадени едно пари За Йосич През Помака Петров за да спасяват Винету.Но по пътя парите не достигнали до сърбина.Някой си гушнал.И сега Винету има жълто на гащите си от страх? Ха,ха,ха
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
не ми е жал , мутренската държава на Боко направи всички мутри застрахователи , дране , лобистки закони мутренски истории , те си се стрелят помежду си и боко е на прицел .
42
0
 
2
 
! Отговори
до Замислих се преди 8 месеца
не се замисляй, гледай си животеца и не се ръгай между атовете
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 40 - Ами не е трудно - от 3-4 коли с хора, дето проверяваха и пдо полите на жените, останли 3-***, ама били на майанта си и го прекарали през тилилейскат горичка, дето го чакал убиеца ...
40
2
 
3
 
! Отговори
Замислих се преди 8 месеца
Когато гръмнаха Илия Павлов и той е бил с охрана, но охранителите се оказали доста встрани от него по време на изстрелите. Поне така писаха. Сега пак човек с охрана, но тя се оказва Бог знае къде точно в момента, когато стрелят по него. Случайно ли е това? Доколко са добри професионалисти и доколко Алгафари може дапрецени това, не знам. Нямам познания в сферата на охранителното изкуство.
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Пияния *** . Аз пък съм трезвения - за Гришата бъркаш. За Пашата не знам. За Алексей и Маргините е безспорно. и за питащите за Бойко - не е. Но да се криеш, че си такъв, да нямаш капка мюсюлманска религиозност, каквато имат масата от тези хора и да разчиташ, че ще гласуват за теб само заради това си в дълбока заблуда. Даже ми е интересно като какъв ще го погребат - като мюсюлманин?
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Пияния ***- и Плевнелиев
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Значи той Боко затова толкоз много се беше притеснил да не са го снимали отвит. Да не му се види рязаната карабина.
36
1
 
1
 
! Отговори
да бе преди 8 месеца
мирно седяло не бичудо видяло
35
2
 
1
 
! Отговори
след прострелването преди 8 месеца
в планината , не са му издълбали очите и взели скалпа . Не е ритуално убийство . Маймуняка в затворен ковчег . Съдята по борба в затворен . Сектамско не е . Вече е погребан - днес в 08:00 . Конфискация на каденото . Без повече статии за последната мутра .
34
1
 
7
 
! Отговори
Пияния помак преди 8 месеца
Гриша Ганчев, Ал. Петров, Пашата и Маргините са си чисти помaци
33
4
 
4
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 8 месеца
Борисов оцеля до тук - от обири и убийства по магистралата , стана Премиер .Та този Нидал Алфагари да не се прави на много умен .
32
0
 
2
 
! Отговори
gogo преди 8 месеца
До анонимен: питай оная дето му снима пачките - трябва да е обрязан
31
4
 
5
 
! Отговори
Розовата пантера преди 8 месеца
Значи в крайна сметка се оказва, че не е бил особено умен щом са го думнали - и най-умният си е малко пpocт. Звъни му някой по телефона и вика: Има една нова далавера, ама ела да ти я кажа на Витоша, че да не ни подслушват. Алексей Петров тръгва с изплезен език и потрива ръчички колко милиона ще спечели, а горе на Витоша вместо нова далавера го чака снайперист. Това е схемата.
30
0
 
11
 
! Отговори
жорето преди 8 месеца
Тоя па нидалчо, на всяко ядене мерудия
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Боко и той ли е по мак?
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Боко и той ли е ***?
27
0
 
12
 
! Отговори
gogo преди 8 месеца
Те са тройка - Пашата, Алексей Петров и Боко
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
нИдал ,на всяка манджа мирудия .Няма ден в които да не ръси "акъл 'в някое студио .
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Значи и Румен Пашата и Алексей са си помаци.