Хампарцумян: Законът на джунглата още е валиден

Убийството на Алексей Петров е част от естествения ход на нещата
18 авг 2023 21:39, Стела Стоянова
20

 

"Законът на джунглата все още е валиден. Три дни се говори за това нещо от сутрин до вечер, което означава, че има нещо сбъркано, тъй като това е човек с противоречива репутация и биография, очевидно с много големи амбиции. Намесен с единия крак в криминалния свят, а с другия - в икономиката и политиката. Опитваше се да се позиционира като незаобиколим фактор", заяви Левон Хампарцумян пред Bulgaria ON AIR.

Той коментира, че убийството на бизнесмена Алексей Петров е естествен ход на нещата по начина, по който е наредена държавата. След като смъртта на такъв човек решава на някаква група хора някакви проблеми, означава, че държавата не е наредена така, че институциите да решават спорове и да наказват виновни, смята той.

"Позволи да го гръмнат на мегдана. Един професионалист е такъв сутрин, обед и вечер. Не знам какъв акъл е давал на хората, които консултира. Инкарнацията на един бандит в полицай или обратното сме го виждали и може да го разберем като логика. Но такъв човек да дава акъл как да наредим държавата и да обучава децата, това ми идва отгоре", каза още гостът в "Денят ON AIR".

Още по темата

Според него би било по-достоверно, ако властта бе отрекла слуховете, че Алексей Петров е медиатор при съставянето на правителството, докато бизнесменът все още беше жив.

"Един човек, който едвам се е измъкнал от едно от най-тежките криминални разследвания - "Октопод", да дава препоръки кой да бъде главен прокурор на държавата, това не е естествено. Никой нищо не му е позволявал, той си позволява", каза Хампарцумян.

Една свръхамбиция не успя да се осъществи - така гостът коментира информациите, че на Алексей Петров са му обещавани високи държавни постове като шефското кресло в ДАНС.

"С различни методи този човек е успявал да осъществи въздействие върху държавната администрация и върху части от институциите", отбеляза още Хампарцумян.

По думите му няма как да се върнат гангстерските години, тъй като те не са си тръгвали. Според него трябва да направим така, че тези хора да запазят бизнеса и активите си, но да не се бъркат в определянето на бъдещето на държавата.

"В крайна сметка говорим за пари и власт. Ако стрелбата беше начин да се решават споровете, от всеки прозорец на Долен Манхатън щяха да стърчат по една минохвъргачка и три картечници. Не стърчат. Има институции, които решават икономическите и други спорове, когато става дума за много пари и власт", даде пример Хампарцумян.

Банкерът не смята, че Шенген ще ни се изплъзне заради знаковите убийства в страната. Според него обаче може да ни се изплъзне, ако изпуснем контрола на ГКПП "Капитан Андреево".

"Деинституционализацията на България през последните 20-ина години води до това спорове да се решават с методите на бандитите и градската партизанска война. За да имаме инвестиции, трябва да има предсказуемост на страната и образована работна ръка, която да има съответното ниво на умения. И двете неща не се решават в мандата на едно правителство, трябват системни усилия през годините. Милион и нещо функционално неграмотни хора са огромно тегло, което носим на гърба си. Този тип хора не можем да ги научим на някакъв занаят", обясни Хампарцумян.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
Кольо преди 8 месеца
Добре, че беше този закон , че и ти понаправи парици а сега завиждаш на другите дето го правят.
19
3
 
3
 
! Отговори
Коко преди 8 месеца
Банкер на годината по времето на тиквата завършил химия-металургия иначе е за затвора
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като цяло не го харесвам , но няма как да отрека , че това , което казва тук , е вярно.
17
5
 
4
 
! Отговори
Бай Ставри : преди 8 месеца
Ама много ми е ма3ен тоА оXлю8! Сложете го в отделна килия!
16
7
 
6
 
! Отговори
Хамавия Цуци преди 8 месеца
Парцуцо,дано си следващата мутра дала отчет на господа
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Този винаги ме е дразнил. Само му чуйте изказа.По неговата ограда тече ток, не с висок волтаж, но достатъчен за да те прогони. Да каже защо го е пуснал.
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Левончо, дори да е вярно, което казваш за Петров, винаги трябва да знаеш кой си, откъде си тръгнал и кой те е назначил! Изказвай се за икономиката!
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Така е, докато химици с фалшива диплома се самозоват банкери и 20 години никой с пръст не ги пипа - закона на джунглата важи с пълна сила!
12
1
 
7
 
! Отговори
Ангелина преди 8 месеца
Хампарцумян ,"на всяка манджа меродия"..Този път в изказването ти има и някой правилни анализи...Само ,че и ти си част от икономическата престъпност- официонализирана ,а непрекъснато "даваш акъл"и то по - всички въпроси. Безспорно беше безпардомно поведението на Алексей Петров ,по отношение призоваването на гл. прокурор да си "тръгне" и даже къде да "отиде" ,в чийто маниер и поведение дори имаше едно публично заплашително предупреждение към него.Считам ,че това е недопустимо .....
11
4
 
6
 
! Отговори
Съгласна съм с него преди 8 месеца
В случая е прав.
10
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тоя псевдобанкер е част от мафиотското статукво.С какво самочувствие съди,дава оценки.. И много ми е смешно като казват последните 20 години липсват институциите..Абе, какви институции имаше в България 1989-2003 г!?Ах вие мизерниции...
9
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какво ли би казал Трактора, ако беше жив. Преподавател, шеф на Каратеките,застраховател, медиация, Ами ще е щастлив - хулят го, съдят го за несгодите на всички, УНСС студентите на които преподава също. Всеки наруши закона, изчисти се или не го гонят - система за флашки . Миналото той го е променил. Няма доказателства, а то всички така живеят - страх, фирми, насилие, джунгла и улицата . Ще хванат ли чужденеца стратег на колелото.
8
3
 
5
 
! Отговори
Муахаха преди 8 месеца
Кой Точно е "Естественият Ход на Нещата"?!
7
3
 
11
 
! Отговори
Емо преди 8 месеца
Много банкери,много олигарси ,много бизнесмени,много мафиоти в тая България.От време на време започват да си пречат и се трепат.
6
3
 
11
 
! Отговори
Време ти е , Хампо! преди 8 месеца
Валиден е , валиден е ! Теб кога ще те отстрелят арменска тикво ????
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Законът на джунглата е валиден и за банките крадат ни и си траем вместо да имаме бонуси за това че парите ни са там в банките ние им плащаме още и още такси и никаква политика от страна на банките за това че парите са ни там Скубят ни така че по добре да си държим парите в къщи
4
2
 
20
 
! Отговори
Явор преди 8 месеца
Джунглата ще спре да съществува, когато онези с банките и хотелите ги осъдят за грабежите им.
3
4
 
21
 
! Отговори
Явор преди 8 месеца
Законът на джунглата е валиден и заради мошеници като Хампарцумян. Да и това е факт. Знаем какви му бяха на Алексей Петров парите, но и на Хампарцумян са му някакви такива, а е бил и зам.министър на Костов, та се е възползвал. Този самодоволен тип никой не го е съдил за нищо и затова обикаля телевизиите, а преди десетина години участваше и в кулинарни предавания, в които видяхме палата му, построен със съмнителни пари.
2
3
 
1
 
! Отговори
пришълецът преди 8 месеца
Армията на ада в подобрен вариант:)))
1
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тоя сега на всяка манджа мерудия ли ще го играе? От кога банкерите станаха политически анализатори? Аре у лево. Да си гледа финансите и да не се обажда по въпроси които не са от неговата компетенция.