БСП - София номинира Ваня Григорова за кмет

Чака се потвърждение на 2 септември
21 авг 2023 15:53, Стела Стоянова
104
БСП - София номинира Ваня Григорова за кмет
Снимка БГНЕС, архив

БСП в София застанава зад идеята партията да се яви на местните избори в столицата във формат на широка местна коалиция, както и да бъде издигната Ваня Григорова за кмет.

Това обявиха от столичната структура на столетницата, след като проведоха конференции на своите 24 районни организации в София. Очаква се решението да бъде потвърдено на 2 септември, когато ще се проведе градската конференция на БСП. Засега от партийната централа на „Позитано“ 20, които често воюват със столичната организация, все още мълчат по въпроса.

Още по темата

Григорова е икономист по професия, съветник е в синдикалната организация КТ „Подкрепа“ и оглавява лявото гражданско сдружение „Солидарна България“. Името й от доста време се лансира като евентуален претендент на БСП за кметското място в София. В началото на август тя предизвика буря в публичното пространство, когато заяви в интервю: „София трябва да бъде гостоприемна за софиянци, а не за италианци, англичани и германци, които са решили да дойдат в събота и неделя да изпият по една бира.“

„Нашето явяване на местния вот с широка местна коалиция е единственият начин да спрем "Сглобката" в София“, коментира резултатите от районните конференции лидерът на столичните социалисти Иван Таков. По думите му, през последните два месеца са водени разговори с потенциални партньори от други политически сили и съвсем скоро местната коалиция ще бъде официално сформирана, пише "Сега".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За комунистически ку чки не гласувам , дори и да ми бутат безплатно...!
81
0
 
0
 
! Отговори
до 88 преди 9 месеца
Преди години разговарях с висш функционер от БСП.Той сподели как в родното му място напрежението на тока било под 200 волта и редовно му горели хладилници и фризери.След като му предложих разумно решение,той каза,че според ннего друго трябвало да стане. И така разбрах,че човека уж инженер,не е инженер. Та толкова за кадрите на партиите.Специалист партиец не става-той си се занимава с това което е учил,а не с политика!
80
1
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 9 месеца
БСП има доста професионални кадри. Тази кандидатура показва ,че нямат намерение да имат кмет на София. Тази "дама" е известен синдикалист ,който говори популистки и изпразнени откъм съдържание красиви фрази. Демократичната общност пък имат свой доказал се през годината човек ,с качества за кмет- Борис Бонев. те предлагат друго лице ,който е ерудиран професионалист и ум в неговата област и успешен бизнесмен ,но това не винаги значи добър кмет,за което се изисква по - широк набор от качества .
79
0
 
0
 
! Отговори
Това ви е най-добрия преди 9 месеца
кандидат за кмет на София. Смейте се, но то ще е за ваша сметка :D Другия господин, (дето е предвидено да спечели изборите) който се отрече от семейството си ще превърне София в гигантски кол-център.
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Оправя си зъбите с профсъюзни пари, комунягата!
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тия руски агенти колко още години ще извират бе? Да неги клонират?
76
0
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 9 месеца
Кмета на София трябва да бъде мъж архитект с прогресивни виждания , а не политическо назначение.
75
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тръц!
74
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ето защо обикаляше всеки ден телевизиите тази. Иска парче от пицата.
73
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Маргинали, обратни, мързеливи и луди- тези защитава Ванка с танка. Никкъв шанс. БСПто да не се хабят.
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Каквоооооо???? Отново обратна във властта?
71
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кой ще гласува за тази путинска агентка?
70
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защитничката на маргинали и лесбийки, странно!
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За кметица на някоя екзотична маала може би става.
68
1
 
5
 
! Отговори
Дядо Мразий преди 9 месеца
На *** не им останаха хора за политическа работа и почнаха да вземат от синдикатите и малцинствата. Какво падение и за едните и за другите!
67
5
 
3
 
! Отговори
Политкоректен преди 9 месеца
На Ванчето й търсят работа защото "Отворено общество" спира финансирането на структурите си в България. Това е истината. Тия приказки че била чистачка в макдоналдс пък завършила икономика и станала синдикалист са пропаганда само. Отдавна грантаджиите я гласят за високи постове нещо евродепутат или министър затова я инсталираха в Подкрепа да стане известна, но явно ще се задоволи само с кметуване и ще оглави БСП в края на краищата то не остана друго какво.
66
2
 
5
 
! Отговори
Ах,каква изненада! преди 9 месеца
Още като се вихреше Ванчето по телевизията да се бори с вятърните мелници си го мислех:кои точно ще я издигнат за кмет Левицата,БСП или $ектата на Маямата :) :) :) Но все пак е по-добра опция от Фандък-Кадън и представените досега пребоядисани ДС-креатури на Интимната коалиция...
65
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ВМЕСТО РАЗШИРЕНИЕ НА ПЪТЯ НА вЛАДАЯ УПРАВНИЦИТЕ СТРОЯТ ЗА ОГРОМНИ ПАРИ ОГРОМНА ПОДПОРНА СТЕНА ЕТО ВИ ПРАВИТЕЛСТВО НА СТРОИТЕЛНАТА ОЛИГАРХИЯЗАДРЪСТВАНИЯТА ОСТАВАТ ЕВАЛА БЕЗРОДНИ МУТРОПРЕДАТЕЛИ.НЯМАЛО ПАРИ АМА НАГЛИ ОЩЕПрочети още на: https://dnes.bg/politika/2023/08/21/petkov-otseche-radev-ne-iska-negoviiat-glaven-sekretar-na-mvr-da-byde-smenen.580239#comment-newest
64
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Добро попадение. ДС ще има проблем.
63
1
 
6
 
! Отговори
Ахахах преди 9 месеца
Ахахахахахаха, оооххх, ахахаха!