Детето, което се изгуби в Обзор, е изминало близо 5 километра

В издирването на момиченцето се включили близо 20 души
29 авг 2023 18:27, Нели Христова
16
Детето, което се изгуби в Обзор, е изминало близо 5 километра
Снимка: БГНЕС

На 5 км. от плажа в Обзор, където е видяно за последно, е било открито 6-годишното дете с аутизъм, разкриха от полицията, цитирани от "24 часа"

Тази сутрин то отишло с баба си и дядо си на Южния плаж, но около 10,30 ч. възрастните хора установили, че детето го няма. След близо час лутане по плажната ивица решили да сигнализират за инцидента в Районно управление Несебър.

Своевременно след получаване на сигнала за изгубеното момиченце е създадена организация за издирването на детето, като са насочени допълнителни сили от „Охранителна полиция“ и бургаската жандармерия.

Около 14.45 ч. 6- годишното момиченце е открито на близо 5 км. от мястото, където е забелязано за последно. То си играело в басейна на хотелски комплекс в Обзор без дори да подозира какви притеснения на близките си е причинило с отсъствието си.

Предвид леката форма на аутизъм комуникацията с детето е била невъзможна, но по думите на открилите го, то било в добро физическо и психическо състояние, без да е повлияно от високите летни температури, разказа говорителят на ОД МВР Бургас Цветелина Рандева.

В издирването на момиченцето се включили близо 20 души, като служителите от вътрешното ведомство били подкрепени от общински служители и доброволци. В стройната организация всеки е получил определени зони, където да се извършват издирвателните действия, като по този начин се е спестило време и ефективността е била по-голяма, обясни Рандева.

ОДМВР Бургас за пореден път призовава гостите и почиващите по Южното Черноморие и най-вече отседналите в големите курортни градчета да бъдат максимално бдителни по отношение действията на подрастващите.

Случаят с 6-годишното момиченце не е единичен, а при подобни инциденти близките често ползват помощта на социалните медии. Препоръчително е обаче преди да публикуват призив в различните групи, да съобщят в най-близкото полицейско управление за да има адекватна и бърза реакция при издирването на изгубено дете, призовават от областната дирекция на МВР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: обзоризгубено дете
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аутизмът Е болест ,а не разнообразие.Зачестява и не само във видимостта и спектъра и.Пази боже.Не всичките "велики" имена са донесли позитиви за човечността в човешката цивилизация.Може би в някоя друга,да,но не и човешката.
8
0
 
2
 
! Отговори
do 11 преди 8 месеца
Както знаеш аутизмът е спектър. Хората, които описваш са били/са с много лека форма. При тежките форми - да не дава Господ!
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аутизмът не е болест, а вид невроразнообразие. Аутистите са изключително интелигентни и талантливи хора. Много известни личности са аутисти - Айнщайн, Моцарт, Бетовен, Нютон, най-богатия човек в света Илън Мъск, създателя на Microsoft Бил Гейтс, Марк Зукърбърг, Сюзан Бойл и други Аз съм аутистична жена на 22 години и аутизмът е допринесъл за много мои успехи в живота. Аз бях най-добрата ученичка в цялото училище. Имам IQ 145.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
.. Добре, че е било само на 6 години!
5
7
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 9 преди 8 месеца
Защото всички ги беше срам и си стояха вкъщи.
4
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тази болест аутизъм,не се ли появи в бг от 20 -тина години,не си спомням да съм виждал преди това
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ето, случаят е подобен на този с момчето, което оцеля в гората! Явно децата с аутизъм имат механизмите да оцеляват, без да се страхуват и паникьосват! Господ да ги пази!
2
4
 
13
 
! Отговори
ДТМ преди 8 месеца
бабата и дедото що са го оставили без надзор бе , още повече че детето има заболяване ? е такива пищят по медиите - държавата е виновна !
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Други блейки не са наблюдавали както трябва 6-годишно дете, за което отговарят. Добре, че аутистчетата са достатъчно интелигентни за да се оправят сами, когато се окажат без възрастен придружител на непознато място.