Спортният министър: Нургюл, ти си вдъхновение за българите

Димитър Илиев награди Салимова
29 авг 2023 11:45, Стела Стоянова
55
Спортният министър: Нургюл, ти си вдъхновение за българите
Снимка БГНЕС

"Нургюл, ти си вдъхновение за всеки българин. Донесе ни много радост и много гордост. Показа голям ум, сърце и сила. Постижението ти е изключително, ти вече си фактор в световния шахмат и конкуренцията трябва да се съобразява с теб. Поздравявам те от името на Министерството на младежта и спорта и ти пожелавам всяка титла, към която се устремиш, да бъде твоя“.

С тези думи министърът на младежта и спорта Димитър Илиев се обърна към финалистката от Световната купа по шахмат в Баку – Нургюл Салимова. Илиев я награди с почетен плакет на ММС за изключителен успех и подчерта, че както тя, така и треньорът ѝ Живко Жеков ще бъдат премирани за постижението, предава БГНЕС.

Още по темата
По време на срещата Нургюл сподели за предизвикателствата по време на турнира в Азербайджан и кои са следващите важни състезания, за които тя се подготвя.

Министър Илиев отбеляза, че по време на Световната купа в Баку обществото ни със затаен дъх проследи ходовете на Нургюл, а постижението й постави темата шахмат във фокуса на вниманието, включително започва дискусия за изучаването му в училище.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg


В срещата на министър Илиев с Нургюл Салимова участваха също родителите ѝ, треньорът ѝ Живко Жеков, председателят на Българската федерацията по шахмат 2022 (БФШ 2022) Васил Антонов, членът на УС на БФШ 2022 доц. Венета Петкова, юридическият съветник на БФШ 2022 адвокат Христо Митков, както и заместник-министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Васил Иванов преди 9 месеца
Нургюл е вдъхновение, а така наричащият се доцент Димитър Илиев е запетайка на вратата от войнишка тоалетна. Мисля, че ме разбирате, особено той, нали е доцент
33
2
 
3
 
! Отговори
аз преди 9 месеца
Все си живея с мисълта, че сме 2023 година ... иначе е доста жалко да си министър на спорта и да хвалиш някой спортист, за който не си направил нищо. Типично българска постъпка.
32
4
 
1
 
! Отговори
ПОСОЛСТВОТО МЕ ТРИЕ преди 9 месеца
ГРОБ-ПП-ДПС ви взе колите, националния празник, сега и идентичността ви иска - нямало разлика между българин и турчин всички сме били равни:))))))
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Каква мила усмивка и какви торбички под очите има министъра. Питам се какво ли го кара да не спи...
30
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
господин министър е българин колкото кирчу е българин :))))))))
29
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
турчина дето ни колил и бесил бил вдъхновение за българите според български (уж) министър :))))))))))
28
4
 
4
 
! Отговори
До 35 преди 9 месеца
Ако Митко Илиев е "случайник парашутист" не знам. Ти запознат ли си с неговата спортна кариера и постижения в автомобилния спорт? Слушал ли си му интервюта и чувал ли си го въобще как говори и мисли? Това за мен е един от най-качествените и сполучливи хора в това правителство, изключителен професионалист.
27
6
 
0
 
! Отговори
Емрахчо Стораро преди 9 месеца
Нургюлче , имаш ли гадже?!?! От Шахмат - не разбирам. Но мога да те включа в някой мой клип. Аз съм кинтаджия и чалга звезда! Шаха може да не ти требе вече. Ако ми станеш - гадже. Едно от гаджетата де......
26
3
 
1
 
! Отговори
За Нургюл преди 9 месеца
съм чувал,обаче току-що научих кой случайник парашутист е спортен министър...Малко PR не е излишен,про100 Киро също беше се изтипосал да се перчи на пресконференция,как е спасил българските моряци,без да има нещо общо с това :) :) :)
25
8
 
0
 
! Отговори
Я па я преди 9 месеца
До Анонимен Аз пък познавам една шампионка (ама не на второ място) по покер. Предлагам да я назначат и нея да преподава в училище.Иначе -браво на момата. Кога ще я купуват?
24
4
 
2
 
! Отговори
Bormann преди 9 месеца
И Осман Паша сигурно е бил вдъхновение за Васил Иванов Кунчев....
23
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Второто място не е успех. Има тепърва както да печели. Министъра избърза с наградите. Трябва да я оставят да спечели нещо и тогава да я награждават. Тази показност е напълно излишна и само може да й попречи на концентрацията.
22
0
 
3
 
! Отговори
До 22 преди 9 месеца
Определено няма да избера катъра (теб)
21
2
 
13
 
! Отговори
10 лв. преди 9 месеца
Министърът на младежта и спорта, как гордо се снима, все едно е негова заслугата че я е изпратил на състезание щаб?
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
лицемери долни
19
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ние имаме много надежди в шахмата, тъй че ако отиде в Турция да се загроби и приключи кариерата си е нейно право :)) Да гледа турския филм за Сюлейманоглу, как Абаджиев го направи топ щангист и като се подлъга да се състезава в Турция умря в нищета когато немаха вече полза от него :)))
18
1
 
2
 
! Отговори
до 19 преди 9 месеца
значи между катър и компютър знаем ти кое ще избереш...
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тита антилопата е вдъхновение :)))
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Нургюл, ти си вдъхновение за нацията"...това ми звучи малко подигравателно и съм сигурен че този който е написал статията също го е забелязал и го е сложил нарочно.
15
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нищо против момичето, но действия лишени от физическо усилие не са спорт!