В медикаментозна кома е второто дете, ударено от мълния в Русе

Детето е в изключително тежко състояние
Обновена: 31 авг 2023 08:06 | 31 авг 2023 08:00, Анисия Иванова
28
В медикаментозна кома е второто дете, ударено от мълния в Русе
Снимка: БГНЕС

Мълния удари две деца в Русе, едното е починало, а другото е в медикаментозна кома. Инцидентът е станал около 19:20 часа по време на тренировка на детския футболен клуб на стадион "Дунав", предаде Нова тв.

"Детето е в изключително тежко състояние. От всички изследвания, които бяха направени, се оказва, че става въпрос за една тежка увреда на цялото тяло в резултат на травмата. Говори се за засягане на сърцето, черния и белия дроб, с мозъчен отток. Към момента е стабилизирано", заяви д-р Бланш Ангелова от УМБАЛ "Медика".

Още по темата

„Ако се наложи, имам разрешение от собствениците на болницата да потърся детска реанимация „Пирогов”, посочи Ангелова. Тя подчерта, че не може да се ангажира с прогноза, но медиците правят всичко необходимо.

„Стадионът от 2018 г. е на концесия, пет години не се стопанисва от общината, а от концесионер”, каза кметът на Русе Пенчо Милков. Той подчерта, че започва проверка за спазване на правилата.

По-рано един от помощник-треньорите, който е бил на мястото на инцидента, коментира: "Тренираха си децата, когато падна гръм. Бях на съседното игрище, отидохме, колко изкуствено дишане съм давал. Аз съм 45 години по терените, за пръв път ми се случва такова нещо".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: детемълнияРусе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
19
 
! Отговори
МЛАДЕЖ преди 8 месеца
Жалко за децата и Бог да помага на родителите им.Трябва от подобна трагедия да се правят изводи и да се взимат мерки.Когато се предупреждава за грамотевични бури и дъжд е крайно време да се вслушваме в тези съвети.Но в България никой не признава институции,специалисти и затова се стига дотук.Ако се окаже,че игрището е прието без да са истински изпълнени условията-комисията,която го е приела трябва да бъде съдена за убийство.Поредният инцидент,който пълни телевизионно време.
15
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Може и да е случайност, но без значение от кой се стопанисва този обект, нали има изисквания за построяване и потдръжка . Грамоотводи не са ли предвидени когато се е строяло това игрище.
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
да не е на Нургьол Пешката дитету че ни занимавате толкоз с него :)))-----------------------------------------------------------------------------Най-тъпият "коментар" по темата, дано *** като теб не са мнозинство, че тогава няма надежда за България
13
1
 
16
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 8 месеца
Мълнията пада там, където е най-високо. Затова ако те завари на открито примерно в полето бурята клякаш и се свиваш на топка да не стърчиш. Не се ляга по корем на земята, защото пък тогава имаш голяма повърхност със земята и ако падне наблизко мълнията тока ще стигне до теб. Трябва да стоиш само на крачета и клекнал свит на кълбо. Ако на стадион или на полето се скриеш под нещо което стърчи примерно дърво все едно си просиш гърма.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Преди никой не го вълнуваше нищо такова, сядаше си пред тв и пиеше бирата , а нашите спортисти все в 5 цата по всичко.Днес всеки знае, дава съвети , а накрая гледат само един дядка по реклами със златната топка спечелена през 20 век.------------------------------------------------------------------Какво общо има това с темата, решил си да се изкажеш като квартален чичка - спец по всичко? Но хайде да ти кажа - по-важен е масовият спорт, хората да са здрави, отколкото спечелените медали
11
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дано да се оправи детето, молим се за него! Треньорите, чували ли сте за летни бури, които внезапно се развиват,не са толкова редки, какъв е смисълът да ги карате да тренират под дъжда, и да ги излагате на рискове??
10
1
 
1
 
! Отговори
до 6 преди 8 месеца
спри наркотиците
9
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Преди никой не го вълнуваше нищо такова, сядаше си пред тв и пиеше бирата , а нашите спортисти все в 5 цата по всичко." - Не всички са така, приятел. По селата, може би.
8
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дано се оправи детенцето ,не философствайте ,това е една човешка трагедия.
7
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нека всички се помолим да се оправи детето и дано повече няма такива случаи.
6
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вкарани са магнитни частици в атмосферата, за да може да се управлява времето и посоката на облаците. Децата улавят магнетизъм и други лъчения много по-силно от възрастните. Затова и не се препоръчва да правят рентгенови снимки. Затова и само деца ги удрят мълниите. Няма да ви го кажат по зомбивизора, направете собствено разследване, за да се убедите.
5
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Потърсете научното изследване на една румънска доцентка, че валят дъждове с магнитни частици. Соларният инженеринг е факт, последствията - непредвидими.
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Гръмоотводите не спасяват движещите се по терена! Именно поради този факт, при изгледи за приближаващо се гръмотевично МТО събитие, трябва да се прекратяват тренировки и движение по широки открити места.
3
5
 
12
 
! Отговори
Гражданин преди 8 месеца
Дано се оправи детето! Но ми се вижда несериозно, при положение че идва буря и го виждаш, детето ти да е навън да играе на открито. Тук отговорност има родителя.
2
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Колкото повече записват тия деца по спортове, толкова повече няма спорт.Преди никой не го вълнуваше нищо такова, сядаше си пред тв и пиеше бирата , а нашите спортисти все в 5 цата по всичко.Днес всеки знае, дава съвети , а накрая гледат само един дядка по реклами със златната топка спечелена през 20 век.
1
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Колкото по- *** родител си и нямаш пари, толкоз повече пушиш и даваш и последните пари за детето по спортове и да си купиш цигарите.90% от днешните родители са такива.Чакат да станат на 18 и да ги изгонят по чужбина.После си гледат внуците по фейса.