Сигнали в Helpbook за опасни сгради в цялата страна

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата
1 сеп 2023 22:45, Анисия Иванова
5

Стотици са опасните сгради в цялата страна и редовно ни сигнализират за такива чрез платформата на Helpbook.info.

Наш потребител ни е изпратил снимки на жилищен блок в град Кюстендил, на които се вижда, че той е в окаяно състояние: "От сградата висят мазилки, които всеки момент могат да паднат и да наранят минаващите, а около блока играят и деца, които не знаят как да се пазят. На места сградата е толкова оголена, че се виждат тухлите. Компетентните институции да извършат необходимите проверки за състоянието на цялата конструкция на блока. При силна буря по тротоарите има паднали парчета", пише в сигнала.

Друг наш потребител ни сигнализира за дебнещи опасности в столичния квартал Младост 4. Изпратил ни е видео и снимки на тераса в трагично състояние. Очевидно някога са извършени некачествени подобрения и с времето, поради задържане на влага и мръсотия, основните и елементи са корозирали и парапетът заплашва да се свлече на главите на преминаващите. Собственикът на апартамента, който се отдава под наем е уведомен, но мерки така и не са предприети.

Налага се Столична община да извърши проверка и предписание на виновниците, които са унищожили поредния тротоар в район „Изгрев“: "През седмицата в посочения участък е влизала едрогабаритна строителна техника и е направила ясно видим коловоз на тротоара и е начупила капаците на шахтата. Капаците са оразмерени да издържат до 50 kN / приблизително 5 тона но са натрошени. Личат следи от отмиване на бетон. Поставена е дъска и върху нея трошляка от капаците." , се разказва в сигнала.

В същия район в съседство пак едрогабаритна техника е начупила ъглите и плочките по пешеходната зона, както и са пометени антипаркинг колчета.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
.... се намира заведението "Sabrosa", а веднага след него, в приземния етаж на следващата сграда е култовата гостилница "Яж и бегай" :)
4
0
 
0
 
! Отговори
От 3 преди 7 месеца
Ако не вярвате, лесно ще се уверите, ако отидете на ул. "Искър" 36, съвсем близко е до пресечката с "Раковски". До вратата, която води към няколкото външни стъпала на сградата има красива колонка, върху която се е крепял балконът на първия жилищен етаж. Поради постепенното накланяне на север, горната част на тази колонка се е откъртила от плочата на балкона и се е наклонила напред. Въпрос на време е да рухне. Няма как да сбъркате сградата, защото в нейния приземен етаж се намира ........
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
По южния тротоар на две софийски улици има някои къщи и зидани огради, които буквално са се наклонили на север и е въпрос на време да се срутят. Не знам защо не се взимат мерки. Това са улиците "Искър" и "Екзарх Йосиф" в частта им между ул. "Раковски" и бул. "В. Левски". Проблемът е от десетилетия, а живеем в земетръсна зона.
2
0
 
0
 
! Отговори
Не стига всичко това преди 7 месеца
ами собствениците на старата къща направиха изкоп за сметка на тротоара и в него изградиха стълбище, което води към мазето им - така направиха от мазето си ателие за преводи, достъпно откъм булеварда. Разтрошиха носещи елементи в основите на къщата. Не знам как са го узаконили, все пак това чудо се намира на софийския булевард "Витоша" N172, срещу някогашното кино "Петър Берон". Не е на затънтена уличка, да кажеш, че Общината не е забелязала какво се върши. Явно някой е бил много убедителен.
1
0
 
0
 
! Отговори
Не е ли опасно, преди 7 месеца
когато нова, масивна и висока сграда бъде построена на калкан със стара двуетажна еднофамилна къща на повече от 80 години, чийто втори етаж е надстрояван преди 60 години, без да има запазени планове на първоначалния строеж? Не става ли още по-опасно, ако след това бъде пробит този калкан, за да бъдат придадени като площ към втория етаж от старата къща малко квадратни метри от новия строеж? На всичко отгоре приземният етаж на старата къща е магазин и вътре може да има хора, а тази сграда да рухне

Спонсорирани публикации