Алкохол в кръвта се установява лесно, проблем са наркотиците

МВР шефът: Забавянето е няколко месеца
14 сеп 2023 17:30, Стела Стоянова
8
Алкохол в кръвта се установява лесно, проблем са наркотиците
Снимка БГНЕС, архив

“Към момента проблем с експертизата за установяване на алкохол в кръвта аз считам, че нямаме. Имаме проблем с установяването на наркотици в кръвта, там имаме забавяне от няколко месеца”. Това заяви вътрешният министър Калин Стоянов.

Калин Стоянов обясни, че се бавят и експертизите. “В момента имаме проблем с кръвната проба, тя трае 6 часа от там идва забавянето. Миналата година е трябвало да стартира процедура по закупуване на апарати, които са на стойност 150 000 лв. Ние правим опит да купим три апарата, за да се справим с този проблем. Вследствие са предвидени и четири лаборатории в Бургас, Плевен, Варна и Пловдив”, каза още вътрешният министър.

За борбата с мигрантската криза Стоянов изиска високопроходима техника и хора. “Направихме реорганизация в район, където имаше най-много опити за преминаване. Към миналата седмица бяха 130 000, сега са сигурно 140 000 опитите за незаконно преминаване на границата ни. Само за изминалото денонощие има недопуснати 1 200 мигранти”, каза Калин Стоянов, но подчерта, че ако се осигури необходимата техника ще се справят по-добре с проблема.

Относно предстоящите местни избори Стоянов коментира, че МВР е готово да подготви прозрачно вота. “За последните избори най-много досъдебни производства бяха образувани в Бургас, Хасково и Варна. Мисля че сме готови с обезпечаването на процеса, който предстои”, поясни министърът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Калин Стоянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Банкеръ преди 7 месеца
Тестовете са много прецизни и откриват употребата на забранени изобщо за притежание ***.Работата е ясна пушиш зелена люцерна и няма ядове с тестовете веднага.
7
0
 
5
 
! Отговори
Юрист преди 7 месеца
Значи така - набеден си, че си надрусан и после месеци наред трябва да доказваш, че не си бил. Това противоречи на правото - не ти трябва да доказваш, че си невинен, а държавата трябва убедително да докаже, че си виновен - това е принципът за презумпция на невинността.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пушиш петък вечер, почиваш си два дни, отиваш на работа понеделник сутрин - честито, напушен си. А п*едофили и убийци си ги пускат условно.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако си вършат работата няма да се продават наркотици и няма да се налагат скъпи проби!
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ами какви правим тогава,ако някой взема ибупрофен да речем и теста му е положителен,три четири,месеца ще ходи пеш и ще ви чака да ви излязат резултатите?
3
2
 
14
 
! Отговори
Химик преди 7 месеца
Не не е сложно. Проблемът е, че когато се прави тест на например за марихуана не се гледа съдържанието на THC или количествата, което се съдържа. Може да се ограничи примерно на до 10 нанограма не под тази стойност да речем, което би показвало употребата в последните на 48 до 72 часа Проблемът е че се търси съвсем друг елемент Делта 9 който остава в организма до 30 дни и няма общо с това, човек дали е под въздействие и кога е употрбил!!
2
1
 
2
 
! Отговори
Прост метод преди 7 месеца
Калкулатор за алкохолhttps://bg.calcprofi/calculadora-de-alcohol.html
1
0
 
6
 
! Отговори
Проблем е преди 7 месеца
Качеството им