Буруджиева: ГЕРБ не искат да развалят сглобката

Не оже да се използват думи като "терористи"
16 сеп 2023 20:15, Стела Стоянова
9
Буруджиева: ГЕРБ не искат да развалят сглобката
Снимка БГНЕС, архив

„Нашите политици не разбират, че сегашното управление е управление в кризисни ситуации. Не може да се използват такива думи. Няма такава пряка връзка (между стабилността на правителството и протестите), ние си я създаваме на базата на нашите спомени”. Това заяви политологът Татяна Буруджиева в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS. Повод за думите й е изказването на премиера Денков, който нарече зърнопроизводителите „терористи” и възможността техните протести да се отразят на стабилността на кабинета.

ГЕРБ не искат да свалят правителството и да разрушат „Сглобката”, те ще търсят всяка грешка и всеки проблем на всеки отделен министър, ще го натоварват с мнението, че гилдията не може да го търпи и при ротацията на премиерите ГЕРБ ще се опитат да сменят и част от министрите.

За кандидата на ПП-ДБ Васил Терзиев и шанса му да спечели кметското място в София тя каза, че неговата кампания е започнала отпреди 4 месеца. „Той е втвърдил каквото е могъл да втвърди, големият му проблем е, че няма периферия, която да привлече. В София ще имаме балотаж на изборите, въпросът е кой ще влезе на втори тур. Ефективният ход в една кампания е да вземеш максималното, което ситуацията ти дава. Когато имаш сериозни кандидатури, не може да очакваш нещо да разместиш в последния момент”, каза Буруджиева. Тя изтъкна кандидатурата на Вили Лилков, който е много повече в пространството на ДБ, отколкото в ГЕРБ.

„Очакването да бъде номиниран този силен, много разпознаваем човек, който да спечели вота за София, показва слабост. Който и да издигнат от ГЕРБ, той има шансовете за балотаж на базата на електоралните нагласи”, обясни тя.

Социалистите утвърждават листите си за местните избори

Буруджиева изтъкна единодушие в БСП около кандидатурата на Ваня Григорова. „Тя е различният кандидат. Тя говори по различен начин, тя е с различен профил, с различно говорене, с различни ценности, което дава много шансове в една кампания”, обясни политологът за шансовете на Григорова.

До Нова година политиците ще се занимават с бюджета и промените в Конституцията, каза тя и обясни, че големият казус ще бъде краят на февруари и началото на март. „Очертава се една картина, която работи за ГЕРБ. Те самите сложиха фокуса във София”, каза Буруджиева.

Относно поведението на земеделския министър Кирил Вътев, тя каза че е недопустимо един министър да говори едно пред ресорния бизнес и след това друго. „Това огъване като захаросан бонбон никак не е добре. Проблемите започват да се концентрират там, където е слаб министъра”, каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
не може да се използват такива думи, ама академик по образованието, работил само с писалка - взе да разбира от икономика, от управление, земеделие, кукла на конци ама платена!
8
0
 
4
 
! Отговори
Факт преди 7 месеца
Баце ще крепи коалицията докато милиардите му са в опасност. Като премине вълната, ще им ритне столчето.
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ГЕРБ си играят картите перфектно - имат ясно изразена евро-атлантическа позиция, но не дразнят копейките толкова много, колкото ПП/ДБ, и така на балотажа на местните избори, който масово ще е между кандидати на ГЕРБ и ПП/ДБ, копейки и комунисти ще гласуват предимно за ГЕРБ, като по-малко дразнещи ги
6
2
 
5
 
! Отговори
Ангелина преди 7 месеца
Поръчковата "анализаторка" и "политоложка" ....се изказа в услуга на своя вожд.Не те искат това ,защото "сглобката" вече не им трябва и по този начин искат предизборно да си покачат "изкуствените резултати",чрез купен и корпоративен вот ,който и без това им е "бетониран",защото владеят изцяло институциите и местната власт...ВЪПРЕКИ ТОВА ГЕРБ СИ ОТИВА С БОРИСОВ...,А ЗА НЕГО НЯМА ДА ИМА МЕЖДУНАРОДНИ ИНДУЛГЕНЦИИ И СКОРО ЩЕ ГО ЗАСТИГНЕ НАЙ- ГОЛЕМИЯТ МУ КОШМАР ,ВЪПРЕКИ ЧЕ Е "НАПЕРИЛ ГРИВА" ОТНОВО...
5
2
 
4
 
! Отговори
Черните Ангели преди 7 месеца
Единственото хубаво на тази дама е, че е наследница на убиеца на фашиста Луков. Само за това без значение какви глупости говори си заслужава уважението.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бойко ни предаде. Повече никога няма да го подкрепя. Като не иска да разваля сглобката - разваля партията си. Проблемът си е негов. Да се спасява!
3
2
 
6
 
! Отговори
Кокълът преди 7 месеца
е сладък.... А герп са хищници и нямат насищане.
2
13
 
5
 
! Отговори
ТИ ЛУДА ЛИ СИ? преди 7 месеца
ДА СЕ РАЗВАЛИ ЕВРОПЕЙСКАТА СГЛОБКА, ЗА ДА ДОЙДЕ РУСКА СГЛОБКА НА БСП, ВЪЗРАЖДАНЕ, ИТН И ПРЕЗИДЕНТСТВОТО..??.... И ДА ПРЕЖИВЯВАМЕ ПАК ЛУКАНОВА И ЖАНВИДЕНОВА ЗИМА..??
1
5
 
4
 
! Отговори
Фризьорка преди 7 месеца
Погрижете се за косата си - направете си подходяща за възрастта Ви прическа, събраната на опашка коса не я прави чиста. Не взимате малко пари от герб , позволете си го.