Фермерският съюз осъжда думите на Денков, че зърнопроизводителите са терористи

Секторът излиза на протест заради липсата на диалог
16 сеп 2023 17:00, Стела Стоянова
352
Фермерският съюз осъжда думите на Денков, че зърнопроизводителите са терористи
Снимка БГНЕС, архив

Остро осъждаме използваната квалификация от премиера акад. Николай Денков, че земеделските производители са терористи затова, че отстояват правата си. Протестите са демократично средство за изразяване на позиция и защита на интересите във всяка страна - член на ЕС.

Това е позицията на Българския фермерски съюз, член на европейската земеделска организация "КОПА - Коджека", във връзка с изразеното мнение от министър - председателя, че "не преговаря с терористи", пише БГНЕС.

"Правителството и земеделският министър Кирил Вътев вече 100 дни отказват да си говорят с браншовите организации за проблемите и оказването на помощ. Изцяло имаше липса на комуникация. Решиха да седнат на масата за преговори, когато дойде време за протести", коментира Георги Стоянов, председател на БФС.

Още по темата

Според него именно заради липсата на диалог, за първи път от години целият сектор излиза заедно на общ протест. "Искаме да подчертаем, че за нас демократичните протести, стачки, демонстрации и шествия са конституционно право на всеки български гражданин, което никой не може да ограничава, нарушава и отнема. Апелираме за спазване на демократичните практики, своевременно пресичане на опитите за провокации и нагнетяване на напрежение и недопускане на насилие от всички страни", подчерта Георги Стоянов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тоя *** до кога ще мугледаме мутрата?
212
2
 
4
 
! Отговори
? преди 8 месеца
ДeHков няма ли да говориш някакви думи за "МУТРИНСКИ ТЕРОР" на черноморието? Мафията, която строи хотели в Черно море, не ca терорист, но зърнопроизводителите са терористи тaка?
211
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Прав Денков . Украинско зърно 640 за тон . Българско 740. Да не говорим за субсидиите които получават . В земеделието са няколко големи риби и точно за тях се има в предвид! Те разпределят помежду си всяка година милиони,а до малкия бизнес остават само трохи! Държавата трябва да се намеси и да спре този престъпен картел!
210
2
 
7
 
! Отговори
до 211 преди 8 месеца
Израза "С терористи не преговарям" е израз на Алексей Петров. Денков следва сценарий оставен от А. Петров. Реално той е бил истинския премиер.
209
2
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 8 месеца
до "пак отговор":-Е ти просто ме подкрепи!..Нали това написах,че ВЪПРЕКИ Конституцията ФАШИЗИРАНАТА власт може да си прави всичко..Власт,която не се съобразява с Консктитуцията Е ТЕРОРИСТИЧНА !!!!.."Власт",която може да смачка всеки бизнис НЕ е власт,а МУТРИНСКИ ТЕРОР !
208
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всички да покрепят земеделските производители .Не може хората които ти изкарват хляба да наричаш терористи а украинците бежанци при полижение че са курортисти на ол инклузив издържани от българските терористи .Крайно време е да подкрепим наречените от Денков български терористи и да изметем лешперите от властта
207
3
 
10
 
! Отговори
Жиката преди 8 месеца
Денков е жива фашага.Дайте му каска.
206
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Егати *** и хората седят и си траят. Доволните сте от скотския си живот ли? Ама нали го няма Сорката да пусне някой лев от фондациите и тогава хората излизат... Заслужаваме си съдбата да тънем в мизерия и кой от де ни хване да ни клати!
205
1
 
7
 
! Отговори
да преди 8 месеца
току що ген. атанасов - Гнома - Ам Гъл, каза че терорист била дума която често се споменавала там, т.е. нещо безобидно! ура! книжния плъх денков е невинен!
204
1
 
4
 
! Отговори
до 207 преди 8 месеца
Никой не им иска житото. В ЕС има вето. Полша и другите страни не вдигат ветото.
203
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Чл. 147. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 21 от 2000 г.) Който разгласи позорно обстоятелство за другиго или му припише престъпление, се наказва за клевета с глоба от три хиляди до седем хиляди лева и с обществено порицание.(2) Деецът не се наказва, ако се докаже истинността на разгласените обстоятелства или на приписаните престъпления.
202
1
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 8 месеца
до 195 и останалите:..-Чл. 50 :-"Работниците и служителите имат право на стачка за защита на своите колективни икономически и социални интереси."...ТОВА НЕ Е ТЕРОРИЗЪМ !!!!
201
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А защо това зърно да не продължи пътя си към Западна Европа. Да си го ядат там или ако искат да го пращат в Африка. Защо трябва да остава в България? Иначе нашите зърнари изобщо не жаля, те си имат пари за поколения напред и Денков трябваше това директно да каже, а не да ги нарича терористи, ама толкова му е акъла на него.
200
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Как ще ги нарече терористи? Само за това си изказване трябва са подаде оставка. Това си е набеждаване. Знае, че не са терористи, но въпреки това твърди че са.
199
3
 
7
 
! Отговори
2023 преди 8 месеца
Ами те отказали да седнат на масата с премиера и да разговарят, а директно заплашили с блокада на страната - ето ти повод да се наричаш "ТЕРОРИСТ"
198
1
 
4
 
! Отговори
амиииии преди 8 месеца
До Питам - Питай земеделците! Те купуват, те знаят!
197
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 месеца
Хайде сдавай по-бързо поста на Мария-Габриел да я видим накъде ще ни поведе.
196
2
 
5
 
! Отговори
Уфффф преди 8 месеца
Анонимен, анонимен.... Много си зле, братче. Четеш, ама нищо не разбираш. Отказват, защото министъра и изобщо правителството са ум отказвали на тях срещи и разговори. Много дълго време преди днешния ден. Разбираш ли? Много мразя някой да се изказва неподготвен, както ти.
195
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Терористи са взели за заложници депутатите от Народното Събрание. Заплашват, че ако не получат откуп, то на всеки половин час ще пускат по един депутат.
194
2
 
6
 
! Отговори
Питам преди 8 месеца
колко струва тракторът, с който протестираT?