Блокадата на Хаинбоаз остава, протестиращите не отидоха при Денков

Остава блокирано движението на магистрала "Тракия" при Стара Загора
1 окт 2023 18:03, Анисия Иванова
602
Блокадата на Хаинбоаз остава, протестиращите не отидоха при Денков
Снимка: БГНЕС

Протестиращите енергетици решиха, че няма отворят прохода Хаинбоаз за преминаване на леки автомобили и днес и утре преди обяд.

По-рано днес бе обявено, че трафикът на автомобили и камиони до 12 тона ще бъде пуснат днес до 20 ч. и утре преди обяд от 4 ч. сутринта до 10 ч. Слушатели на БНР потвърдиха, че все още не е освободено движението там.

Енергетиците обаче промениха своето решение. И двата синдиката - и КТ Подкрепа, и КНСБ, отказаха среща с премиера Денков в София в МС.

Остава блокирано движението на магистрала "Тракия" при Стара Загора.

Министърът на енергетиката Румен Радев влезе с екипа си в сградата и каза, че се надява срещата да се състои. По-рано протестиращите, както и синдикатите, заявиха, че очакват представители на властта на място, при блокадите, и че няма да отидат в Министерския съвет.

 

КНСБ няма да участва в преговорите за въглищните региони при премиера. Това стана ясно от официална позиция, разпространена на интернет страницата на синдиката.

"Президентът на КНСБ, лидерите на миньорската и енергийната федерации към конфедерацията не приемат отправената покана от премиера акад. Николай Денков за преговори този следобед. Причината е ясно изразеният отказ от страна на протестиращите миньори и енергетици за разговори при премиера днес, 1 октомври", се казва в позицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


602
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Америка, EС и сие спонсорират киевския нацистки режим не само с оръжие. Те им дават храни, дрехи, дори семена и препарати за земеделието. Кой знае ние колко укро ГМО продукция сме изяли заено с токсините в него. Западните правителства сибсидират дори малкия и средния бизнес със суха пара и затова всички се чудим как до сега не е фалирала тая измислена страна. Големият бизнес обаче е изцяло западен. Уссрайна явно е разпродадена отдавна, видимо заедно с населението и.
275
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хунтата на Киро лъжеца и кокор крадеца, която незаконно е инсталирана на власт от посолствоТо, прави всичко което им наредят от посолствоТо! Не ме гледай умно българино ами се вземи държавата обратно щото накрая ще изчезнеш в небитието!
274
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Искат си Тиквата. При него Държавата беше разграден двор.
273
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В коя страна управлява партия, която е събрала 18% от гласовете при 28% избирателна активност. Цялата сглобка е нелигитимна
272
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Киро лъжеца и неговата хунта лъжат навред! Те само това могат да лъжат ... и да присвояват големи масиви пари! Долу лъжците, измамниците и българоубийците!
271
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Господ няма да ни изостави и този път! Ще ни помогне да преборим сатанисткото антибългарско правителство! Бог да пази България! Амин!
270
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да отидат да протестират в Банкя - задето Боко и компания подписаха за Зелената сделка, окрадоха парите за магистрали, задето пътищата са с опасно лошо качество, задето за 13 години Боко въведе корупцията като норма в държавното управление
269
1
 
4
 
! Отговори
Марионетки на конци преди 7 месеца
Национални предатели сте! Правосъдната система не работи и затова искаме народен съд за предателите
268
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тези гадове които са узорпирали властта от ден на ден стават по нагли! Или те, или ние! Нужна е незабавна ОСТАВКА!
267
5
 
6
 
! Отговори
Мдааа преди 7 месеца
Миньорите се мръщят на 5к, а повечето българи работят за 0.850к
266
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
32 години съм работил в тези рудници и с всяка изминала година парите за поддръжка и ремонти намаляваха, а работата се увеличаваше за сметка на това, че нямаше резервни части. Там е абсолютен батак и кражби на поразия чрез частните фирми които търгуват с рудниците. Плащат се 300% надценка за части. Никой от вас лузъри не е чувал за багери Rs 1200,Rs 2000,Rs 4000....Това са багери с габарити колкото 8 етажен блок с поне 3 входа. Тежат хиляди тонове. Работи се 24 часа с паузи за ремонт по 2-3часа
265
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Махайте се от пътищата скапаняци! Те не ви принадлежат! Протестирайте пред министерството! Оставете хората да се придвижват свободно. Тази държава не е само ваша!
264
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Русия мачка укронацистите, а русофобите мачкат на Джо Бидона повехналите топки!
263
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всеки ден ще е така до победата!!!!!!!!!!!!
262
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Честита ви Истанбулска конвенция, скоро и честита ви разбита енергетика с тези управляващи
261
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
32 години съм работил в тези рудници и с всяка изминала година парите за поддръжка и ремонти намаляваха, а работата се увеличаваше за сметка на това, че нямаше резервни части. Там е абсолютен батак и кражби на поразия чрез частните фирми които търгуват с рудниците. Плащат се 300% надценка за части за да има за всички по веригата. Сега обаче съм сигурен, че вече са замесени и марионетките на Фигуранта щом се отказват преговори. Целта е да се свали правителството и в това няма никакво съмнение...
260
3
 
3
 
! Отговори
Василев преди 7 месеца
Всичко е един театър за да се договорят подобри условия и да се гушнат едни кинти от ЕС!И тези хора са употребени като едни улични мас.т.и.и!Агент Алън Купър!ЦРУ!
259
3
 
1
 
! Отговори
Миньор преди 7 месеца
На ламбото му трябва бензин... стана 3 лв. Заплатата от 2 000лв. на месец ми е крайно недостатъчна! Искам осигурена работа за поне 20 години напред, защото резервоара стои все на червено.
258
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В щата Мериленд родителите нямат право да спират децата си от часовете по LGBT++++ . Децата учат, че пола представлява само една догадка на лекаря. Хората се раждали безполови. Само си представете какви извращенци са нашите съюзници.
257
3
 
3
 
! Отговори
Срам ме е вече преди 7 месеца
Всички печелят от прехода - хората има поне 15г ГАРАНТИРАНА работа, и по 130 хил. лв. ако напуснат. Кажете ми друго място с такива условия просто. Работа бол с цялата страна за който иска. И при бай Тошо не беше така. Само синдикатите ги е страх, че сега са им крепости хората и уреждат избори с тях. Ако хората са свободни, а не роби, губят само синдикатите. Помислете си кой организира протестите и ще видите истината.