Експерт: Украйна губи военна помощ, която се пренасочва за израелската армия

От десетилетия ситуацията в Близкия изток не е била толкова тежка, смята Иван Анчев
13 окт 2023 21:27, Красимир Ангелов
33

"От десетилетия ситуацията в Близкия изток не е била толкова тежка. Това е планиран, целенасочен, добре координаран и зверски по характер терористичен акт, това не е борба за кауза, а тероризъм", коментира дипломатът и експерт по сигурността Иван Анчев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му израелските служби са едни от най-добрите в света и водещи в "сигналното разузнаване", което предполага събиране на оперативна и разузнавателна информация с технически средства.

Пред Bulgaria ON AIR той подчерта, че иранските кибервойски са добри, а войната не се води между палестинци и израелци.

"Това е вечен конфликт - Близкият изток беше на ръба на позитивно обръщане на играта, Израел беше на една ръка от договор със Саудитска арабия, което щеше да промени политическия образ на региона", посочи дипломатът.

Анчев припомни, че войната в Украйна остана на заден план последната седмица. А сега и военна помощ ще бъде и вече се пренасочва към Израел.

"Особено ракетните комплекси "Пейтриът". 5 000 ракети изстреляха в първия ден "Хамас" срещу мирни жители. Комплексите трябва да бъдат пълнени с ракети, което означава и пренасочване на беоприпаси", допълни гостът.

По думите му "Хамас" получава финансови потоци от Катар, Иран, има и "частни спонсори".

"Една съществена част от помощта за палестинската власт се дава от ЕС по линията на хуманитарна помощ. Трябва да приключим с тази политкоректност. Кой даде властта в ръцете на "Хамас" - същите тези хора, които днес искат да не бъдат нападани в Газа. Всеки народ си заслужава управниците", категоричен беше експерт по сигурността.

Вижте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това да е експерт!? Не вярвам.
27
5
 
4
 
! Отговори
Антикомунист преди 7 месеца
Анонимен БУНАКО, защо не се съсредоточиш върху хилядите руски изгорели до неузнаваемост танкове а ревеш за няколкото западни???????
26
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Къде отиде ципсо- то? Що не пишат вече какви герои са ВСУ- то и как "руските окупатори" *** като мухи на украинска земя? Що не пишете каква хурка ядат в момента, и с какви темпове върви настъпването им върху мотиката? Къде я съвременната западна военна техника, която щеше да смаже руснаците? На някой известно ли му е, поне 1 такн или бронетранспортьор да е успял ПОНЕ ДА СТИГНЕ до линията на фронта (да не говорим за участие в бой, или пък да е унищожил руски танк)? Знае ли някой такъв случай???
25
7
 
23
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 7 месеца
ТЕ ЗАЩОТО ИЗРАЕЛ НЕ СТРЕЛЯТ ПО МИРНИ ПАЛЕСТИНЦИ И ТЕХНИТЕ СНАРЯДИ СА ДЕМОНОКРАТИЧНИ
24
7
 
19
 
! Отговори
Ангелка КрасимировЪ преди 7 месеца
Ко стааа с контранаступа на Зельоньй ФюрЪр?!? Мижав интерес напоследък... Забравихте го в бункера с половин тон колумбийска пудра захар :)
23
6
 
10
 
! Отговори
Йотова преди 7 месеца
айде бе, Хамас изстреляли 5.000 ракети първия ден! Ние, редовните членове тук знаем, че са били минимум 6.000.000!
22
26
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 месеца
Руски тролей..."Доларът бил обезценен"? Затова ли един долар струва ...102 рубли?
21
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Задавам въпрос към питащите.Защо трябва да има независима Палестина Палестинци винаги са живеели под чуждо управление След като такава държава никога не е имало в миналото , кое налага създаването на такава държава .Чета в Библията и исторически документи , такъв етноним не се споменава .
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ами правилно задава въпроса ...кой даде властта в ръцете на ,,Хамас*...ООН.Същиъецсегс реват за ,,Хамаз" да не бъде нападана.
19
7
 
22
 
! Отговори
С краварите преди 7 месеца
Приятелството води до предателство! САЩисаните пре..биват света това е истината долара трябва да бъде ОТРИТНАТ И ОБЗЦЕНЕН ЗА НАКАЗАНИЕ ОТ СВЕТА,В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ТЕ ЩЕ ПУСНАТ КОПЧЕТО ЗА АПОКАЛИПСИСА РАНО ИЛИ КЪСНО В ТОВА НЕ СЕ И СЪМНЯВАЙТЕ
18
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ко Украйна и Исраел нема такива държави местя
17
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Как къде? Крещял е че Путин ще избие всички които не обичат Русия.
16
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Щом са толкова сигурни руснаците че в Украйна са свършили ракетите за Пейтриът могат да опитат пак да атакуват с Кинжал Киев.
15
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вярно е и ние търпим борците - 30 г да ни смачкват
14
8
 
16
 
! Отговори
Как къде? преди 7 месеца
Пиян украинец заплаши да взриви хотел в Банско. Във видимо нетрезво състояние той отправял заплахи, че ще взриви хотел, в който бил настанен. Пристигналите на място полицейски служители го задържали, а след извършена проверка на стаята му не са открити взривни вещества и материали.След пристигането си в хотела е седнал да пие в лоби бара. Към 4 ч излязъл на терасата, където стояли няколко души от персонала. Започнал да крещи по тях, че е от Азов и ще ги избие всички. Когато пристигнали полицаи, се заканил и на тях и семействата им с убийство.
13
5
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 7 месеца
Чакаме и трети фронт! Къде ли ще бъде?
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Че защо Хамас толкова дълго се подготвял за таз атака с ракети според специалисти и стратези,толкова усилия положил незабелижимо да подготви такъв брой за стрелба,които,ако не целият арсенал то съставлява половината му боеготовност както предполагаха експерти,че общото количество ракети изстрелвани по този начин са 10000 от които 50000 са вече извън строя,като с тях точно не са постигнали ефект от стрелбата щот Израел казва,че почти всички загинали са от ръка с АК и нож,нещо е съмнително,що тъй.
11
10
 
44
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 7 месеца
САЩ искат обяснение от Зеленски да каже как противотанкови ракети Дживелин предоставени на Украйна се оказаха в ръцете на Хамас !
10
52
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Месомелачката за paшистите в Украйна продължава - загубиха над 1000 opки за денонощие... За денонощието също са унищожени 26 танка, 49 бойни бронирани машини, 44 артилерийски системи и 17 дрона...Съединените американски щати могат без проблем, едновременно да подкрепят свободолюбивия народ на Украйна и държавата Израел", заяви съветникът по националната сигурност Джейк Съливан, цитиран от Киев Индипендънт.
9
17
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Време е да сменят Тагаренко със Соломон Пуси