Задържаха 14 души за трафик на луксозни автомобили

Колите са били предмет на престъпления
Обновена: 13 окт 2023 11:22 | 13 окт 2023 11:21, Стела Стоянова
4
Задържаха 14 души за трафик на луксозни автомобили
Снимка БГНЕС, архив

Специализираната акция във връзка с неутрализирането на организирана престъпна група, която се занимава с трафик на луксозни автомобили, които са предмет на престъпления, бе проведена съвместно от служители на МВР в Бургас, Варна и Главна дирекция "Национална полиция".

Тя бе проведена на територията на Габрово, Варна и Бургас. Задържани са 14 души. Това заяви на брифинг за журналисти директорът на ОД на МВР Бургас старши комисар Емил Павлов, съобщава БГНЕС.

„Групата може да бъде определена като международна, тъй като част от автомобилите, които са регистрирани на наша територия и са трафикирани в чужбина, са обект на престъпление от държави от Западна Европа. Групата е действала от 2019 година до момента. Установени са 30 автомобила, които са предмет на престъпление”, подчерта той.

„От 14-те задържани лица по Закона на МВР към момента пет са с повдигнати обвинения за участие в „престъпно сдружение”. Това е тежко умишлено престъпление, което е наказуемо с лишаване от свобода до 6 години. Две от лицата, за които е изготвено постановление за привличането им като обвиняеми, в момента се намират извън пределите на България. Затова за тях ще бъдат издадени европейски заповеди за арест”. Това подчерта прокурор Георги Чинев от Окръжна прокуратура – Бургас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мнение по въпроса за бизнес дамата издирвана от Интерпол и нейната пристъпва банда бухал си заминава за винаги че Марин Дринов от шести завод се гаври с хората като им отнема точки и се прави на велик турчин от прованса.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И днес ще е тежък ден за сашито сина на Митко милиционера,с незаконната автоморга между Горубляне и младост 4,разхвърляна в нивата около един Тир паркинг.
1
0
 
0
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 месеца
МВР арестува мутрите !