Христо Грозев: Руското разузнаване е взривило складове за оръжия в България

Една група се свързва най-малко с пет взрива у нас
23 окт 2023 09:32, Нели Христова
303
Христо Грозев: Руското разузнаване е взривило складове за оръжия в България
Снимка: БГНЕС

Няколко взрива в български военни складове и заводи са свързани с руското военно разузнаване. Най-ранният известен взрив е от 12 ноември 2011 г. в склад до с. Ловнидол, където са складирани над 3000 далекобойни снаряда. Това обясни журналистът Христо Грозев пред bTV за новото разследване съвместно със сайт за разследвания.

Група от 6 руски шпиони пътуват под прикритие с фалшиви самоличности до Словакия и Австрия, а оттам и до чешки завод за военна продукция. Там са сложени взривяващи устройства, които е трябвало да пътуват до България. Тази група можем да свържем с най-малко пет взрива в България, а някои от тях водят и до човешки грешки, обясни той.

Заради войната в Украйна има много руски хакери, които не са доволни от това, което се случва в собствената им страна. Част от тях успяха да влязат в пощата на един от участниците в операцията в България - Владимир Моисеев, който е тръгнал от България под името Владимир Попов. В архива попаднахме на една командировка, в която петима души от военното разузнаване но Краснодар докладват на шефа си, че са създали взривяващо устройство подобно на дистанционно за кола.

Агентите сега били на високи държавни длъжности. Трима са лични представители на президента Путин - в Сахалин, Магадан, Сибирската област на Русия, а единият в Тайланд, обясни още той.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ПП и Дебе искат война с Русия и я получават.
149
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
българските превозвачи могат да заобиколят сърби и унгарци но те немогат да заобиколят нас факт
148
14
 
6
 
! Отговори
Куку преди 7 месеца
Две години,*** стоят пред некакви селца и не мърдат!Това са подвизите на втарая армия мира,украинците планомерно човек по човек,танк по танк унищожават фашизма!
147
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ако ти запалят склада с пшеницата ще гладуваш ли докато дойде новата реколта ?
146
1
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 7 месеца
До Куку тва е обществена тайна в некои "среди" има нема 10 години вече. има разследвания но всичко е замитано под килима "по служебен път".
145
14
 
6
 
! Отговори
Куку преди 7 месеца
Ако се потвърди участието на раша в тези престъпления,държавата трябва да отнеме всичко което притежават тук.Това е Лукоил,Камчия,черкви,сграден фонд...всичко!Само шутове в зъб...е,никакви компромиси!
144
7
 
19
 
! Отговори
Питане преди 7 месеца
A какво става с визите за САЩ, след 30 години 6лизане на американски гъзоBе, българите могат ли свободно без визи да пътуват в САЩ като западно европейци, или българите са нещо втора категория хора?
143
0
 
8
 
! Отговори
Питам отново преди 7 месеца
Защо Русия напада ... все складовете ни, но никоага производстовто ни?
142
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Унгария никога няма да пусне България в Шенген. А ако наложат високи такси за български превозвачи през Сърбия и Унгария това ще съсипе българските фирми и ще докара милиарди загуби да търсят обиколни маршрути и да променят цялата логистика.
141
5
 
11
 
! Отговори
2 преди 7 месеца
Любопитно е, че по време на нощната атака е ударен иновативен терминал с автоматизирано оборудване на холандската компания Vanderlande, който е способен да сортира 8,5 хиляди пратки на час. Скоро ще се види дали повредата на терминала ще се отрази на скоростта на доставка с хеликоптери и друга техника за зомбакнацистишените на предната линия в Харковска област.
140
5
 
16
 
! Отговори
1 преди 7 месеца
През нощта руските войски атакуваха терминала на украинската логистична компания "Новая почта" в село Коротич, западно от Харков. Ракетата е поразила една от двете сгради и е нанесла значителни щети по нея. Няколко работници вътре бяха убити. Координати: 49.9661111, 36.0083333. Както Новая Почта, така и други подобни компании отдавна предоставят логистични услуги на зомбитата на киевският наркокартел, понякога дори доставяйки бронирани машини на фронтовата линия. Поради това техните съоръжения вече няколко пъти са ставали обект на руски атаки в миналото.
139
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
посока Запорожие. В Ореховския сектор се водят ожесточени битки при Вербовой - руските витязи държат линията. На Времевския издатък руската армия настъпва в района на Приютни и също контраатакува при Полтавка. Междувременно зомбираната по натовски стандарт биомаса атакува край Новодонецки.
138
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Донецка посока. В Авдеевския сектор продължават боевете в района на жп линията край Бердичи и в района на сметището. Зомбитата на киевският наркокартел се опитват да пробият отбраната на руснаците при Пески. Боевете в Маринка продължават - руската армия изтласква (https://***/readovkanews/68215) зомбакнацистишена от укрепления в западните покрайнини на града - почти изтрит от лицето на земята. *** = Т.МЕ на латиница с малки букви.
137
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Артемовска посока. В Клешчеевка продължават тежки боеве - руснаците се опитват да изтласкат зомбитата на киевската хунта от позиции близо до ж.п линията. В Андреевка се водят близки боеве.
136
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А сега тоя пак се появи .Взривили на баба ти фърчилото.Защо сега се дъниш клозетен плъх.Къде беше 2011г.Лъжец.Предател.Гадина!!
135
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А защо границите с ЕС са затворени за бългаирте и не могат да пътуват свободно в ЕС. Какво става с Шенген, след 16 години 6лизане на брюкселски гъзоBе българите могат ли свободно пътуват в ЕС като западно европейците? Защо границите към ЕС са затворени за българие? Или българите са нещо втора категория хора, втора категория членове на ЕС?
134
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Руснаците и Ален Мак ли запалиха навремето пловдивчани до един знаят за какво горя няколко пъти ,сега подпалвачите са бизнесмени
133
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Киев отдавна преувеличава тезата, че Украйна е многомилионна държава, така че няма да има проблеми с каймата за "месните щурмове", просто ни дайте повече оръжия и грошове, а от нас имате кайма в изобилие. Изглежда обаче, че многомилионна Украйна, подобно на тази планина, в крайна сметка роди мобилизационна мишка, при това женска.
132
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Математиката е проста: ако за една година украинските въоръжени сили губят около 1,3 милиона души убити и ранени, то максималният мобилизационен потенциал на Украйна ще бъде напълно изчерпан за две години и половина. Това означава, че през този период всеки, който теоретично може да държи оръжие в Украйна, ще бъде убит или осакатен. Всеки един от тях. Но има всички предпоставки този момент да настъпи много по-рано.
131
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това писание е като бълнуване на надрусал се интелектуалец . Ясна е работата - въпросния "журналист" се опитва да оправдае абсолютно не заслужените си хонорари , получавани от Козяк и разните НПО-та.