Тристранката обсъжда - линията на бедност за 2024 г. да е 526 лв.

Ще бъдат разгледани и промени в данъчните закони
25 окт 2023 08:28, Елка Василева
20
Тристранката обсъжда - линията на бедност за 2024 г. да е 526 лв.
Снимка: архив, БГНЕС

Днес ще се проведе заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Синдикатите, работодателите и правителството ще обсъдят размера на линията на бедност за 2024 година и промени в данъчните закони.

Предвижда се линията на бедност за 2024 година да бъде 526 лева, като за настоящата година тя е 504 лева, посочва БНТ. Министерството на финансите предлага до средата на следващата година да се удължи нулевата ставка за ДДС върху хляба и брашното.

С други текстове от министерството искат да стимулират гражданите да сигнализират за нарушения при данъчното и осигурителното законодателство, като предлагат награда от 10% от събраното благодарение на техния сигнал.

Предлага се и отпадане на 9-процентната ставка за ресторантьорите и връщането на ДДС налога за тях на 20%. От ГЕРБ-СДС и ДПС вече се обявиха срещу връщане на ставката за ресторантьорския бранш, както и срещу и идеята за стимул за хората, подали сигнал за укриване на данъци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Демократите се оказаха некадърни бизнесмени. Освен да крадат, друго не могат.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Линията за бедност трябва да е 600 лв. Тия 22 лв. увеличение са подигравка. Депутатите през 3 месеца си надуват заплатите с по 300-400 лв., а линията за бедност ще я "увеличат" за цяла година с 22 лв. Позор! В момента Бг има най- слабия социален министър. Който не се бори за никакви социални подобрения на бедните и хората с увреждания.
10
4
 
3
 
! Отговори
СВ ХАХАХА преди 6 месеца
12 Ахаха много сте забавени дъртите комунистически хомосексуалисти .Имам полу висше щях да имам и висше учих и имах саво отлични оценки но прекъснах защото човек в Чалгария ако нема баща от ДС като Васко ДСто му се налага да работи за да продължи да живее като работещ беден но да продължи да живее тоест да не умре от глад.Това което искате вие болните комунистически мозъци за народа.Чичо Ади беше прав.Добрия комунист е мъртвия комунист.
9
3
 
5
 
! Отговори
Дори не стана дума преди 6 месеца
За картелите в всичко за монополът на пазара на всичко.Българското робство е по лошо от османското присъствие и от византийското.Мразя България и Путинова Русия декларирам го Официално!Обичам Америка и свободният запад!
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Линията на бедност е четвърти клас, завършен с тройка по милост. Върви в комплект с анцуг, диагоналка и приказки как мафията му е виновна.
7
1
 
13
 
! Отговори
Едни безкрайни преди 6 месеца
анализи на бедността текат, а никакви мерки не се предприемат. Нито борба със спекулата се наблюдава, нито качеството на стоките се контролира, нито решенията на на правителството са в полза на народа. Къф е смисъла да се съобщава линията на бедност ако никога това не води до адекватни мерки?
6
1
 
5
 
! Отговори
В БГто преди 6 месеца
Мултаците висаджиите сикаджиите и другите там тикви и картофи станаха политици чИнгета Гешефтурници Резиденти и тн Как искате да просперира такава джихадистка ***.Не случайно цял свят нарича БеГето малката ивица Газа а София Малкия Бейруд.
5
1
 
20
 
! Отговори
Dondukov GangStreet преди 6 месеца
В държавата на мафията най ниски са данъците на мафияга ако изобщо ги плащат нари.Хазарт алкохол цигари дрога проституция контрабанда аптеките на фарма мафията горивата Зърнарите гостилничарите въглищарите мутрохотелиерите чалготеките и тн хората не са и приоритет на тая полу ислямска държава.Която се държи като терорист към собствения си народ.Така е защото се управлява от ДС кукловоди терористи!
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Минималната заплата трябва да е поне 1000 евро, в Германия е 2000 евро но там е и по-евтино.
3
2
 
18
 
! Отговори
The Iconomist преди 6 месеца
Линията на бедност в Ко ч и ната България трябва да е 1500 лв
2
0
 
27
 
! Отговори
радомир преди 6 месеца
У нас най-ниски са данъците на кръчмите и на игралните зали, защото приоритет на държавата ни е да стимулира развитието на пиянството и хазарта.
1
10
 
10
 
! Отговори
Пияница-мистик преди 6 месеца
Оставете ниското 9% ДДС на кръчмите, да може народа да пие по-евтино. Не ни пипайте пиячката, да може да поркаме и да не му мислим много за положението.