Българите в Газа разказват за кошмара преди да бъдат спасени

Комуникацията била много трудна
2 ное 2023 09:17, Нели Христова
37
Българите в Газа разказват за кошмара преди да бъдат спасени
Снимка: БГНЕС

36 български граждани, сред които бебета и деца, бяха евакуирани от Ивицата Газа през пункта "Рафа".
Сънародниците ни вече са в Египет. Сред евакуираните са и синът, внучката и снахата на Сийка Ел Шарафи.

"Пристигнали са в Кайро, вече сме спокойни. Важното е, че са напуснали Газа и са на сигурно място. Живяхме в постоянен кошмар, трудно поддържахме връзка. Войната ги свари вкъщи", разказа в "Денят започва" по БНТ Сийка Ел Шарафи.

По думите ѝ е било изключително тежко, защото комуникацията е била много трудна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: ГазаИзраелевакуация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Учудва ме защо Българския правителствен самолет не е изпратен да ги евакуира , както Българските граждани от Израел?! Ако едните от Газа не са Българи, то тогава другите от Израел Българи ли са?!
30
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хубавото е, че палестинците правят разлика между българския народ и наще държани на каишка отвън продажници политици, пуделчета на Изсраел, които веднага се заклеха във вярност на еврйските си господари.
29
5
 
6
 
! Отговори
Абе ей пуйки, преди 5 месеца
вие преживявали ли сте кошмарите от 11.09.2001, 11.03.2004, АТЕНТАТИТЕ и убийствата в З.Европа, че ги превърнахте тези не4овеци в БЪЛГАРИ ? Ние сме в ЕС и все още сме цивилизована нация, как така лесно ни причислихте към зверовете и диваците които нарекохте БЪЛГАРИ ?
28
2
 
3
 
! Отговори
Абе ей пуйки, преди 5 месеца
вие преживявали ли сте кошмарите от 11.09.2001, 11.03.2004, АТЕНТАТИТЕ и убийствата в З.Европа, че ги превърнахте тези *** в БЪЛГАРИ ? Ние сме в ЕС и все още сме цивилизована нация, как така лесно ни причислихте към зверовете и диваците които нарекохте БЪЛГАРИ ?
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Продажно и недостойно племе са тези *** на журналистиката, какви българи са тези убийци бе ? Така с простотията си превърнахте цигYните в РИМЛЯНИ, сега разни убийци и терористи в българи, защо срамите българският род ? Защо два пъти изтрихте този пост бе, не е истина или се засрамихте от истината ?
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не не това не са българи това са някакви араби взели паспорти.. Има голяма разлика между българи и палестински клошари. Хайде сега трийте и идете да ги задоволявате зер са по нужда.
25
1
 
7
 
! Отговори
WTF преди 5 месеца
Те Египед не ги иска дето са уж братя и сестри, ние ли да ги искаме дето сме неверници? Да се спасяват! Хамас, мамас, хизбула, мизбула и други свръх интелигентни групировки да се грижат за тях! Това не е наш проблем! Опънала в стаята знамето на Хамас и изведнъж станала българка!?! Не става така!
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ето защо полицията нищо не предприема срещу кланът трафикант на мигранти - Алгафари, защото са БЪЛГАРИ "горките" терористи които вкарват в България ? Как да бъдем държава с достойнство като признаваме за българи всички които режат детски глави ? Страхотни ПАТРИОТИ сме, че и се състезаваме кой по-голям ще бъде !
23
3
 
2
 
! Отговори
Anonymous преди 5 месеца
Това са просто евреи с бъългарски паспорт. За какво говорим?
22
7
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 месеца
ИСРАЕЛ ОЩЕ ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ ИСКАШЕ ДА ПРИЛАПА ТОВА ПАРЧЕ ЗЕМЯ И ВЕЧЕ Е ИЗГОНИЛ ПОЛОВИНАТА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА ИВИЦАТА ГАЗА ! ФАЩ ОБЯВИ, ЧЕ МЕЖДУНАРОДЕН СЪД ЩЕ ПРИЗНАЕ ЦЕПКАТА НА ГАЗА ЗА ТЕРИТОРИЯ НА ИСРАЕЛ!
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мюслимите само така могат да бъдат излекувани от тая отрова исляма - с бомби.
20
2
 
12
 
! Отговори
Всеки циганин-турчин преди 5 месеца
Става българин когато види зора!
19
2
 
8
 
! Отговори
Да се уволни оная преди 5 месеца
лекарка-палестинска която показваше телевизията, защото ще започне да мори с лекарства пациенти християни или българите да избягват да се лекуват при нея, не бъдете наивници пазете си живота !
18
2
 
8
 
! Отговори
аз преди 5 месеца
Синът, внучката и снахата на тази Сийка какви българи са.
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какви българи са тия талибани.Да си седят в Газа.
16
2
 
5
 
! Отговори
На ДПС ли е този преди 5 месеца
сайт, че постоянно провокира с думата "българи" читателите си ? Само мюсюлмани са способни на такова разпространение на омраза и наглост !
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А чий, с извинение, го дирят в Газа?
14
2
 
11
 
! Отговори
До 13 преди 5 месеца
Ама никой не ги иска в БГ! Тука е гадно да не идват! Въобще всички араби да не идват в Европа, много е гадно! Нали си имат Близкият Изток, там нали е земата на исляма! Защо идват в Европа, тука е земята на християните! Много е лесно да живееш от помощи в Швеция, да те хранят и поят и да ги плюеш! Живей си в Иран или Сирия и тогава можеш да си плюеш на воля по Запада!
13
4
 
7
 
! Отговори
Омразен сайт преди 5 месеца
е този ! Стига сте натрАпвали невернОТИИ, какви българи са тези терористи, в Газа не живеят българи, нито има такива които са на екскурзия там ! В Газа има само терористи и камикадзета и Израел ще прочисти тази ивица от главорези и убийци !
12
2
 
10
 
! Отговори
Омразен сайт преди 5 месеца
е този ! Стига сте натрупвали неверни, какви българи са тези терористи, в Газа не живеят б6лгари, нито има такива които са на екскурзия там ! В Газа има само терористи и камикадзета и Израел ще прочисти тази ивица на главорези и убийци !